Etusivu > Keski-Suomen Yrittäjät > Nain Vaikutamme > Edunvalvonta Ja Vaikuttaminen

Etsi

Järjestön saavutuksia

Suomen Yrittäjien listaus viime vuoden saavutuksista osoittaa, että yrittäjäjärjestö sai vaikeissakin oloissa läpi monta yrittäjien tavoitetta.

Yrittäjäkin pääsee velkajärjestelyyn
Vuoden 2015 alusta alkaen myös yrittäjä voi päästä velkajärjestelyyn. Velkaongelmiin joutuneen toiminimiyrittäjän yksityiset ja elinkeinotoiminnan velat voidaan järjestellä ja kannattava yritystoiminta voi jatkua. Muutos on todella merkittävä. Se tehtiin Suomen Yrittäjien aloitteesta.

Kauppakeskusyrittäjille mahdollisuus vapaapäivään
Vappuna astui voimaan laki, joka antaa kauppakeskuksien pienyrittäjille mahdollisuuden pitää liikkeensä suljettuna yhtenä päivänä viikossa, itse valitsemanaan viikonpäivänä. Suomen Yrittäjät ja Erikoiskaupan liitto vaativat asian korjaamista.

Julkiset hankinnat jaettava — pk-yrityksille mahdollisuus osallistua kilpailutuksiin
Euroopan parlamentti hyväksyi uuden julkisia hankintoja koskevan lainsäädännön. Euroopan parlamentti korjaa pk-yritysten tilannetta muun muassa hyväksymällä uuden säännöksen, joka edellyttää hankintojen jakamista pk-yrityksille sopiviin osiin. Se on Suomen Yrittäjien työn tulosta. Lainsäädäntö astuu voimaan vuonna 2016.

Verovelkarekisteri kohtuullistui
Yritysten verovelkarekisteri otettiin käyttöön 1.12. Suomen Yrittäjien vaatimukset kuultiin: Rekisteriin ei joudu, jos verovelvollinen on sopinut maksujärjestelystä verottajan kanssa, ja eduskunta myös nosti merkinnän alarajaa suunnitellusta 5000 eurosta 10 000 euroon. Suomen Yrittäjät sai lakiin myös muita parannuksia.

Ohjeita yrittäjä- ja palkkatulon rajanvedosta ja alihankintatöistä korjattiin
Verohallinto päivitti ohjeitaan siitä, milloin alihankkijan tilaajalle tekemä työ on tehty yrittäjänä ja milloin työsuhteessa. Suomen Yrittäjät vaati ja sai läpi lukuisia ratkaisevan tärkeitä muutoksia ohjeisiin, joten pienten ja aloittavien yrittäjien mahdollisuudet tulla katsotuksi verotuksessa yrittäjiksi paranevat huomattavasti. Tämä vaikuttaa tuhansien yrittäjien mahdollisuuteen toimia yrittäjänä.

Lisätietoa näistä ja muista edunvalvonnan tuloksista saat täältä.