Etsi

Keski-Suomen Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2015, Firstbeat Tecnologies Oy:lle

Firstbeat Technologies Oy:n huippuosaaminen huomioitiin arvostetulla Yrittäjäpalkinnolla. Palkinto luovutettiin lauantaina 23.1. Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa toimitusjohtaja Joni Kettuselle.

Vuonna 2002 perustetun Firsbeatin toimiala on ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus, sekä hyvinvointi- ja urheiluteknologia. Tiimin tekemisessä yhdistyvät monitieteinen huippututkimus, teknologinen ammattiosaaminen, vahvasti kansainvälinen liiketoiminta sekä pitkäjänteinen kehittämistyö. Yritys on alallaan maailma huippua, todellinen hyvinvointiteknologian edelläkävijä. Yritys toimii johtavien urheilu- ja teknologiaosaajien kanssa yhteistyössä, kuten esimerkiksi Samsung, Sony, Garmin ja Suunto.
 
Firstbeatin menetelmin mitataan ja selvitetään mm. henkilöiden stressiä ja palautumista. Menetelmä perustuu sykevälivaihtelun mittaamiseen. Firstbeatin teknologiaa sisältäviä tuotteita löytyy jo useilta eri valmistajilta. 
Kaikki sai alkunsa huippu-urheilun tutkimuksesta mutta menetelmiä hyödynnetään nyt muutenkin laajasti hyvinvointisektorilla miljoonien loppukäyttäjien kokemuksin. Yritys on aikaisemmin palkittu myös mm. INNOSUOMI-, Venture Cup-palkinnoilla. 
Yritys työllistää yli 60 ”vaativaa joukkuepeliä pelaavaa” ammattilaista, ollen näin merkittävä korkean osaamisen työllistäjä. Se on ytimeltään ja toimiltaan niin kutsuttu diginatiivi yritys, yrityksen kehittyminen ja kasvu kansainväliseen kuluttajamarkkinaan on hedelmällisimmillään.
Tällä hetkellä vientiä on yli 40:een maahan. Raadin mukaan Firstbeat Technologies on osannut menestyksekkäällä tavalla yhdistää Keski-Suomen ja Jyväskylän kehittäjäympäristön, pitkäjänteisen tutkimustyön sekä rohkean yrittäjyyden. 
 
Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon 2015 valitsi raati, jossa vaikuttivat Aluejohtaja Juha Ketola Finnvera, aluejohtaja Harri Jääskeläinen Fennia, Johtaja Vesa Saarikoski Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, maakuntajohtaja Anita Mikkonen ja kehittämispäällikkö Veli-Pekka Päivänen Keski-Suomen liitto, kehittämispäällikkö Pirjo Suhonen Ely-keskus, toimitusjohtaja Tuuli Kirsikka Pirttiaho, toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen sekä puheenjohtaja Petrikki Tukiainen ja varapuheenjohtajat Suvi Widgren, Tapani Paasu ja Kari Mäkinen Keski-Suomen Yrittäjät. 
 
Lisätietoja: 
Joni Kettunen, toimitusjohtaja Firstbeat Technologies Oy, p. 050 3240 889


Keski-Suomen Yrittäjät:

Petri Salminen, puheenjohtaja, p. 0400 608 812,

Sanna-Mari Hynninen, toimitusjohtaja, p. 050 563 7780
 
 
 

surffailet huoletta elisa