Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Broker-ohjelma on parantanut julkisen kehittämistyön tuloksellisuutta


”Emme olisi itse löytäneet kaikkia näitä kehittämispalveluita”

”Broker on ollut meille tärkeä. Ilman Broker-ohjelmaa ja Brokeria tästä ei olisi varmasti tullut tällaista laajaa kehittämiskokonaisuutta. Emme olisi itse löytäneet kaikkia näitä kehittämispalveluita, jotka löytyivät Brokerimme, Tommi Sipilän, avulla. Ei pk-yrityksen johtaja ehdi oman työnsä ohessa millään hahmottamaan tätä valtavaa julkisten ja yksityisten kehittäjien määrää”, Hiihtokeskus Riihivuoren kehitysjohtaja Jussi Rekonen kiteyttää Broker-toiminnan hyödyt.

Viidentoista keskisuomalaisen yrityksen johtohenkilöt kävivät läpi keskiviikkona 30.11. Hiihtokeskus Riihivuoressa Muuramessa noin vuoden kestäneen Broker-tuotekehitysmatkan kokemuksia ja tuloksia.

Broker-ohjelmassa on viimeisen vuoden aikana sparrattu yritysten riippumattomia kehittämiskumppaneita eli Brokereita. Brokereiden kautta yrityksillä on käytössään laaja tietämys olemassa olevista kehittämisvaihtoehdoista ja niiden hyödyntämismahdollisuuksista. Broker-ohjelma vastaa yritysten kehittämispalveluiden muutoshaasteeseen parantamalla kehittämispalveluiden tuottavuutta.

”Minulle Broker-valmennus oli osa perehdyttämisohjelmaa yritysneuvojan työhön. Sain kattavan kuvan maakunnan yrityskehittämisen toimijoista ja aiempaa paremmat valmiudet etsiä sopivia kehittämiskumppaneita ja rahoitusta oman alueemme yrityksille”, kertoo Kehittämisyhtiö Witas Oy:n yritysneuvoja Tuula Kokkonen.

Maakunnallisen yritysten kehittämisen johtoryhmän keväällä 2011 tekemän selvityksen mukaan yritykset kaipaavat yksityisen ja julkisen sektorin kehittäjäkumppaneiden palvelutarjonnan selkiyttämiseksi rinnalleen oman kumppanin.

Brokereiden kautta yritykset saavat käyttöönsä laajan tietämyksen olemassa olevista kehittämisvaihtoehdoista. Broker osaa sovittaa yrityksen tarpeet oikeisiin palveluihin ja kertoa yritykselle, kuinka eri kehittämispalvelut sekä rahoitusvaihtoehdot ja -instrumentit toimivat. Näin kehittämistyön ja rahoituksen kohdentaminen onnistuu aiempaa paremmin. Broker pystyy myös yhdistämään eri palveluja yrityksen tarpeita vastaaviksi kokonaisuuksiksi.

Tuotekehitysmatkan aikana kuultuja asiakaskommentteja:
”Tämä ei ollut nytkäytys eteenpäin vaan loiskaus.”
Päiväkotiketju-konseptin kasvuyrittäjä

”Tällaista kumppania on pitkään odotettu ja tällaista tarvitaan. Virastojen ja kehitysyhtiöiden pompottelua ja luukulta luukulle juoksemista ei todellakaan enää jaksa.”
Matkailupalveluyritys

”Kaikki menee kumppanin kautta! Ihan kaikki voi laittaa liikkeelle yhden kumppanin kautta. Yhteistyökumppaneiden valinnassa ja rahoituksen etsimisessä on yksi kokonaisvaltainen palvelukumppani.”
Koulutus- ja asiantuntijayritys

Broker-toimintamallin ovat kehittäneet Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Keski-Suomen Yrittäjät, Kehittämisyhtiö Witas, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän aikuisopisto, Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus, Keski-Suomen ELY-keskus ja Jyväskylä Innovation yhdessä Yritysten Taitavan Keski-Suomen kanssa.

Lisätietoja Broker-ohjelmasta:
toimitusjohtaja Uljas Valkeinen, Keski-Suomen kauppakamari, puh. 050 568 8555, uljas.valkeinen@chamber.fi
toimitusjohtaja Tuuli Kirsikka Pirttiaho, Keski-Suomen Yrittäjät, puh. 040 501 1501, tuulikirsikka.pirttiaho@yrittajat.fi

Broker-ohjelma verkossa: www.yritystentaitava.fi/broker

Käy lukemassa blogista Broker-tuotekehitysmatkalla olleen projektipäällikön kokemuksia:
www.yritystentaitava.fi/?Deptid=18157