Etsi

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto Firstbeat Oy:lle

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna neljä yritystä: jyväskylälinen Firstbeat Oy, kärköläläinen Koskisen Oy, vaasalainen Wapice Oy ja V. Hukkanen Oy Sastamalasta. Suomen Yrittäjien edellinen toimitusjohtaja Jussi Järventaus palkittiin yrittäjyyden edistämiseksi tekemästään työstä. Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Vaasassa myöhään lauantai-iltana 8.10.2016.

Firstbeat Oy Jyväskylästä NHL-tähtien avuksi

Jyväskyläläisen Firstbeat Oy:n sykemittaukseen perustuva analyysi auttaa parantamaan miljoonien ihmisten hyvinvointia ja suorituskykyä. Tutkijataustainen toimitusjohtaja Joni Kettunen lähti yrittäjäksi, jotta saa asioita toteutetuksi, maailmanlaajuisesti.

Ensimmäinen Firstbeatin teknologiaa sisältävä tuote oli vuonna 2004 julkaistu suomalainen Suunto-sykemittari, johon integroitiin Firstbeatin kehittämä sykevaihtelun analyysiin perustuva malli kehon toiminnoista. Nykyään useissa esimerkiksi Samsungin, Garminin ja Sonyn valmistamissa kuluttajatuotteissa on jyväskyläläisyrityksen teknologiaa. Firstbeat Sports –järjestelmä puolestaan kokoaa yhteen koko joukkueen syketiedot ja palautumistasot. Sitä käyttää 40 prosenttia jääkiekkoilun ammattilaisliigan NHL:n joukkueista.

Yksi Firstbeatin tärkeimmistä kohderyhmistä ovat työntekijät, joiden stressitasoja seurataan. Henkilöstön hyvinvoinnin edistäminen ennaltaehkäisevästi vähentää työterveyskustannuksia.

-Tämä on todella mahtava juttu ja hieno kunnianosoitus työlle ja tiimillemme ja sille lopputulokselle mitä olemme saaneet yhdessä aikaan. Mihin kaikkeen vielä pystymmekään! Palkinto on koko tiimillemme iso kunnianosoitus. Tänään juhlistamme tätä täällä Vaasassa ja maanantaina poksautamme kuohuvaa koko työporukan voimin Jyväskylässä. Kaikki lähtee ihmisistä ja heidän osaamisistaan, meillä on hyvät monitieteelliset, rohkeat ja ennakkoluulottomat tiimit. Osa menestyksemme salaisuutta on varmasti se, että meiltä löytyy uskallusta mennä sinne mihin kukaan muu ei ole vielä uskaltanut mennä.

Tätä matkaa on ollut hieno rakentaa yhdessä upeiden kumppaneidemme kanssa. Voiton myötä tietoisuus heidänkin osaamisesta varmasti levittyy laajemmalti koko alalle.

Nykyään hyvinvointiin investoidaan yhä enenemissä määrin. Ala on kasvava ja kiivaasti kehittyvä. Työhyvinvointiin panostamalla ja siihen investoimalla olemme saaneet joissain tapauksissa jopa 10 % kasvun yrityksien myyntiin. Panostaminen parantaa työntekijöiden tuottavuutta ja vähentää sairaspoissaoloja. Ennalta ehkäisevään suuntaan mennään myös kokoajan enemmän. Isossa kuvassa toimialamme on vielä alkuvaiheessa siihen nähden mitä mahdollisuuksia alalla on. Tulevaisuutta rakennamme kiivaasti ja niinhän sitä sanotaan, että paras tapa ennustaa tulevaisuutta on luoda se itse, kommentoi Toimitusjohtaja Joni Kettunen.

-Firstbeat Oy:llä on hieno tarina ja nimenomaan sellainen jonka alkujuuret ovat jo kaukana. Yritys on tehnyt pitkäjänteistä kehitystyötä. Vie vuosia aikaa, että tuote saadaan kaupallistettua ja se lähtee lentoon ja saadaan markkinoille kansainvälisesti. Menestymisen kannalta ei riitä pelkästään, että palkataan innovatiivisia ja asiantuntevia ihmisiä, onnistumiseen vaaditaan pitkää sitoutumista ja onnistunutta henkilöstöjohtamista. Tässä lajissa on täytynyt todella onnistua, jotta päästään heidän kaltaiseen lopputulokseen. Yritys on tehnyt olemassaolonsa ajan myös mittavaa oppilaitosyhteistyötä Jyväskylässä. Upeaa, että keskustastamme löytyy näin isoa kansainvälistä toimintaa. He ovat päivänsä ja palkintonsa ansainneet, iloitsee Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Sini Huolman.

-Firstbeat on näyttänyt mikä on mahdollista ja yritys edustaa keskisuomalaista osaamista parhaimmillaan. Yritys on yhdistänyt hienosti teknologian ja hyvinvoinnin ja heillä on huippu motivoitunut porukka joka tekee yhteistyötä maailman johtavien brändien ja urheilujoukkueiden kanssa. Tässä näemme mitä siitä syntyy, Kommentoi Keskji-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen

 

Firstbeat Technologies Oy

Toimiala: Hyvinvoinnin, huippu-urheilun ja kuluttajatuotteiden parissa toimiva yritys, jonka kehittämä sydämen sykevälianalyysi auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia.

Kotipaikka: Jyväskylä

Perustajat: Joni Kettunen, Aki Pulkkinen ja Heikki Rusko

Perustettu: 2002

Toimitusjohtaja: Joni Kettunen

Liikevaihto: noin 6 miljoonaa euroa

Työntekijöitä: noin 75

 

 

Muut palkitut ovat: 

Koskisen Oy:

 

Toimiala: Puunjalostusteollisuuden monialakonserni, vaneri-, saha-, talo-, koivutuote- ja lastulevyteollisuus sekä puunhankinta ja bioenergia.

Kotipaikka: Kärkölä, tuotantoa Järvelässä, Vierumäellä, Hirvensalmella, Venäjällä ja Puolassa.

Perustaja: Kalle Koskinen

Perustettu: 1909

Toimitusjohtaja: Markku Koskinen

Liikevaihto: 247 miljoonaa euroa vuonna 2015

Työntekijöitä: 1057

  

Wapice Oy:

Toimiala: Ohjelmistoala, elektroniikkasuunnittelu

Kotipaikka: Vaasa

Perustajat: Pasi Tuominen, Markus Mäkelä

Perustettu: 1999

Toimitusjohtaja: Pasi Tuominen

Liikevaihto: 20 miljoonaa euroa

Henkilöstömäärä: 320

 

V. Hukkanen Oy:

Toimiala: Kalanjalostus, -kasvatus ja -tukkukauppa, sekä kalan maahantuonti ja vienti

Kotipaikka: Sastamala

Perustettu: vuonna 1975

Perustajat: Veijo ja Ulla-Maija Hukkanen

Toimitusjohtaja: Veijo Hukkanen

Liikevaihto: Hukkasten yritysryppään yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2016: 101 miljoonaa euroa, Hukkanen-konserni 60 miljoonaa euroa, Taimen-konserni 41 miljoonaa euroa

Henkilöstö: Hukkasten yritysrypäs, Hukkanen-konserni ja Taimen-konserni työllistävät yhteensä 234 henkilöä, Hukkanen-konserni 120, Taimen-konserni 114

 

 

Jussi Järventaus

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja 1996–2016

Oikeustieteen lisensiaatti 1976, varatuomari 1980

Työskennellyt aiemmin muun muassa lainvalmistelijana oikeusministeriössä,

johtotehtävissä vakuutusalalla, Suomen Yrittäjien Keskusliiton (SYKL) varatoimitusjohtajana

ja Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton toimitusjohtajana. Oikeusministeri 1998 – 1999.

Nykyisiä luottamustehtäviä: Fennian hallituksen jäsen, Finpron hallituksen varapuheenjohtaja Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin hallituksen varapuheenjohtaja

 

Palkitut valitsi lautakunta, johon kuuluu edustajia Suomen Yrittäjistä, Suomalaisen Työn Liitosta, Yksityisyrittäjäin Säätiöstä ja Fenniasta.
 

                                                                                                                   

surffailet huoletta elisa