29.6.2017 klo 10:32
Uutinen

Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja vaihtuu – uusi toimitusjohtaja on Ari Hiltunen

Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja 1.11.2017 alkaen on Ari Hiltunen. Nykyinen toimitusjohtaja Uljas Valkeinen siirtyy marraskuun alusta täysipäiväisesti Kasvu Open Oy:n toimitusjohtajaksi.

Keski-Suomen kauppakamarin hallitus on valinnut Keski-Suomen kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi 1.11.2017 alkaen Ari Hiltusen, 53. Koulutukseltaan Hiltunen on kauppatieteiden maisteri. Hiltunen on kartuttanut vankan kokemuksen elinkeinoelämän johtotehtävistä toimiessaan 6,5 vuoden ajan Jyväskylän seudun kehittämisyhtiön toimitusjohtajana. Jykesin alasajon myötä Hiltusen nykyinen toimi päättyy 31.8.2017. Ennen Jykesiä Hiltunen työskenteli OP-ryhmässä.

”Ari Hiltusella on pitkä kokemus elinkeinoelämän näkökulmasta sekä hankkeiden läpiviennistä ja muutosjohtamisesta. Hiltusella on laajat verkostot niin alueellisesti kuin paikallisesti”, perustelee Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtaja Jari Rautjärvi valintaa.

Valintaa puoltaa myös se, että Hiltunen on ollut aktiivisesti mukana kauppakamarin toiminnassa. Luottamushenkilönä valtuuskunnassa ja eri valiokunnissa Hiltunen on toiminut vuodesta 2006 saakka. Lisäksi Hiltunen on ollut käynnistämässä Kasvu Openia Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunnassa ja toiminut Kasvu Open Oy:n hallituksen jäsenenä.

”Keski-Suomen kauppakamari ottaa enemmän roolia Keski-Suomen ja etenkin #kasvunmaakunta -brändin kehittämisestä. Aiomme kuunnella jäsenistöä, valiokuntia ja sidosryhmiä. Jäsenistön toiveet ohjaavat, mihin suuntaan toimintaa viedään”, sanoo Hiltunen.

Nykyinen, Keski-Suomen kauppakamarin pitkäaikaisin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen siirtyy hoitamaan täysipäiväisesti Kasvu Open Oy:n toimitusjohtajuutta. Valkeinen on toiminut sekä kauppakamarin että Kasvu Openin toimitusjohtajana tähän saakka elokuusta 2016 alkaen. Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtajana Valkeinen on toiminut vuodesta 1997. Ennen kauppakamaria hän työskenteli Finn-Savotta Oy:ssä 1984–1990 sekä Aloha-Tietotalo Oy:n toimitusjohtajana ja Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n toimitusjohtajana 1991–1997.

Kasvu Openin kasvaessa toteutettavilla muutoksilla halutaan varmistaa riittävät resurssit johtajuuteen niin Kasvu Openissa kuin Keski-Suomen kauppakamarissa.

Keski-Suomen kauppakamari on yritysten alueellinen, valtakunnallinen ja globaali yhteistyöverkosto. Kauppakamarit edistävät yritysten toimintaa ja kasvua. Kauppakamari on asiantuntija, tiedonvälittäjä, edunvalvoja, palvelujen tuottaja ja verkostojen luoja.

Lisätietoja

Jari Rautjärvi, Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtaja jari.rautjarvi@agcocorp.com p. 040 555 0840

Uljas Valkeinen, toimitusjohtaja Keski-Suomen kauppakamari/ Kasvu Open Oy uljas.valkeinen@kauppakamari.fi p. 050 568 8555

Ari Hiltunen, ari.hiltunen@jykes.fi p. 0400 583 210