Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlaa vietettiin suurella joukolla #Yhdessä

1250 yrittäjyyden ystävää kokoontui viettämään Keski-Suomen Yrittäjäjuhlaa Jyväskylän Paviljonkiin 25.1. Juhlan osallistujamäärää kasvatettiin tänä vuonna suuren kysynnän vuoksi 50 lipulla.

- Lippujen kysyntä on joka vuosi suurta ja tälle vuodelle halusimme vastata siihen kasvattamalla osallistujamäärän 1250:een, kertoo Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Tuttuun tapaan juhlaan mahtui koskettavia hetkiä, järisyttäviä tunteita ja ilon siivittämiä tanssahduksia. Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Tapu Holttinen avasi tilaisuuden koskettavalla puheellaan, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toi kattojärjestön tervehdyksen ja filosofi / tietokirjailija Maija-Riitta Ollila herätteli juhlakansaa lämpimällä huumorillaan sekä ajatuksillaan yhteistyöstä tekoälyn kanssa.

Maakunnalliset palkinnot Kuljetusliike Ville Silvastille ja Ompelimo Ateljé Iinalle

Yrittäjäpalkintojen jako on yksi juhlan koskettavimmista hetkistä. Maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2019 ojennettiin Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n toimitusjohtaja Ville Silvastille ja Maakunnallinen vuoden yksinyrittäjä -palkinto 2019 Ompelimo Ateljé Iinan, Iina Naumaselle.

- Yritykseni tuli 20:n vuoden ikään toukokuussa, joten palkitseminen ei olisi voinut tulla parempaan saumaan. Olen todella yllättynyt ja samalla todella otettu saamastani huomiosta. Vaikka palkinto on osoitettu minulle, koen että se on merkittävä huomionosoitus koko alalle. On lämmittävä ajatus, että perinteisiä käsityöalan yrittäjiä huomioidaan näin, Naumanen iloitsee.

Ville Silvasti perusti haastavalla alalla toimivan kuljetusliikkeen vuonna 2002, mutta suvun sukunimi tuli tutuksi rekkojen kyljissä jo 1970-luvulla, jolloin Villen isä Jukka Silvasti perusti perheen ensimmäisen erikoiskuljetuksiin keskittyvän yrityksen.

- Isälläni on ollut suuri rooli yritykseni alkutaipaleella. Hän on toiminut tukena ja tiennäyttäjänä ja tämä vahva tuki on rinnalla edelleen, avaa Ville.

Perustamisvuoden jälkeen on tapahtunut paljon, Silvasti on mm. tehnyt kaksi yrityskauppaa. Ensimmäisessä hän osti isänsä Jukan 1980-luvulla myymän erikoiskuljetusliiketoiminnan takaisin Nurminen-konsernilta ja 2017 hän osti Tanskalaisen kilpailijansa Frank Nørager & Co. A/S:n. Tällä hetkellä Kuljetusliike Ville Silvastin liikevaihto on 78m euroa ja he työllistävät n.160 henkilöä.

- Ei ole pelätty isojakaan haasteita. Siitä muodostuu nopeasti itselle uusi standardi – taso, jolta ponnistaa taas seuraavalle levelille, kertoo Ville.

 

Tähtihetkiä

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa luovutettiin paikallisyhdistyksien myöntämät Vuoden yrittäjä -palkinnot seuraaville yrityksille:

Hankasalmi     Tmi Hankasalmen Kauneushoitola Casabella, Ruth Kindma

Jyväskylä       Alpa Finlandia Oy, Heikki Timlin

Jyvässeutu     Siparila Oy, Juha Sojakka

Laukaa            Laululaakso Oy, Viive Harinen ja Elliina Niemi

Muurame        MP-Plast Oy, Matti ja Riitta Parkki

Petäjävesi       Petäjäveden Murkinakulma Oy, Juha Yrjänen ja Anne Niininen                      

 

Muiden paikkakuntien palkinnot on luovutettu aikaisemmin syksyllä seudullisissa tai paikkakuntien omissa tilaisuuksissa. Yrittäjäjuhlassa heitä muistettiin kukituksella.

 

Kukan vastaanottivat:

Joutsa             JS Korjauspalvelu Oy, Joonas Soilu ja Jouni Sievänen

Jämsä             Mestaritiimi Oy, Petri Honkanen

Jämsänkoski   PJ-Kiito Oy, Pekka Puranen

Kannonkoski   Sähkötyö Kauppinen Oy, Tapani Kauppinen

Karstula           OnSteel Oy, Ville Rosti

Keurusseutu    Keuruun Eläinklinikka Oy , Minna ja Jukka Kuusisto

Kinnula            Kinnulan Rakennus ja Sisustus Oy, Raija Liisa ja Arvo Kinnunen

Kivijärvi           Metsäkonetyö J&H Kolehmainen Ay, Juha ja Hannu Kolehmainen

Konnevesi       Varis Forest Oy, Mikko Varis ja Manu Varis

Korpilahti         Mennalan Ratsutila Oy, Katri Mennala  

Kyyjärvi         Veljekset Parkkonen Ay, Sakari ja Antero Parkkonen

Leivonmäki     Maran Kuljetus Oy, Martti Nurminen

Pihtipudas       Hollannin tila, Katriina ja Jyrki Hollanti

Saarijärvi         Boostmark, Jussi Perämäki

Uurainen         Uuraisten Liikenne, Kimmo ja Ritva Kivelä                                   

Viitasaari         Keski-Suomen Metsäkymppi Oy, Jarno Strandman

Äänekoski       Ilmastointipalvelu P. Savolainen Oy, Pertti Savolainen

 

Vuoden yrityskummi 2019

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa huomioitiin myös Vuoden yrityskummina palkittu Kimmo Kovala ja jo aiemmin palkittu Vuoden nuori yrittäjä 2019 Johannes Karjula.