Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Lokakuun Valtakunnalliset yrittäjäpäivät järjestetään koronan vuoksi liittokokousmuodossa

Suomen Yrittäjät järjestää Valtakunnalliset yrittäjäpäivät tänä vuonna liittokokouksen muodossa. Liittokokous järjestetään lauantaina 17. lokakuuta Jyväskylässä. Kokouksessa muun muassa valitaan Yrittäjille uusi puheenjohtajisto.

Koronaviruksen vuoksi yrittäjäpäiviä ei järjestetä tänä vuonna perinteisesti messujen tyyppisenä yli tuhannen hengen tapahtumana. Suomen Yrittäjien työvaliokunta päätti asiasta tiistaina 25.8. 

– Tilanne on valitettava. Korona aiheuttaa niin paljon epävarmuutta, että jouduimme tekemään tämän päätöksen, kertoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen

– Tämä on valitettava päätös, mutta tässä tilanteessa oikea. Liittokokouksessa on tiedossa paljon mielenkiintoista seurattavaa mm. Suomen Yrittäjien puheenjohtajavaalin myötä. Kannustan kaikkia kuulolle tähän aikaan sopivin tavoin, kommentoi Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Kongressitoimisto on yhteydessä kaikkiin niihin, jotka ovat jo ilmoittautuneet Valtakunnallisille yrittäjäpäiville. 

Suuret yrittäjäpäivät lukuisine esiintyjineen sekä gaalailta on tarkoitus järjestää ensi vuoden lokakuussa. 

– Selvitämme, missä yrittäjäpäivät ensi vuonna järjestetään. Keskustelemme myös kumppaneiden kanssa, Pentikäinen sanoo. 

– Selvittämme myös pikaisesti, miten Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot, Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto ja Vuoden nuori yrittäjä -palkinto jaetaan, Pentikäinen sanoo. 

– Vaikka Valtakunnalliset yrittäjäpäivät nyt joudutaan perumaan, kannustamme paikallisyhdistyksiä ja aluejärjestöjä järjestämään alueellisia, pienimuotoisempia tapahtumia. Yrittäjäjärjestön on esimerkillään tärkeä näyttää, että alueellisten fyysisten tapahtumien järjestäminen on mahdollista eri puolilla maata – tietenkin viranomaisten ohjeita noudattaen, Mikael Pentikäinen painottaa. 

Liittokokouksessa jännittävä kisa paikoista Yrittäjien johdossa 

Liittokokoukseen Jyväskylän Paviljonkiin tulee joukko virallisia kokousedustajia. Normaalisti liittokokouksessa on 150–200 virallista edustajaa. Lisäksi paikalle saapunee jonkin verran väkeä jäsenjärjestöistä. 

Liittokokous järjestetään viranomaisten turvallisuusohjeita tarkasti noudattaen. Sitä voi seurata myös verkon kautta. 

Liittokokous järjestetään joka toinen vuosi. Siellä valitaan yrittäjäjärjestön puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat seuraaviksi kahdeksi vuodeksi. Kokouksessa myös käsitellään toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätetään seuraavan kauden toimintasuunnitelmasta ja budjetista.

 

 

Jari Lammassaari
jari.lammassaari(at)yrittajat.fi