Etsi

Valoa ja unelmia Korpilahdella

Valoa ja unelmia Korpilahdella

Aika

28.9.2019 | 17:00

Paikka

Korpilahden satama
Verkostoituminen

Kuinka tehdään unelmista totta?
Millaista on nuori yrittäjyys?
Miten verkostoitua?

Tule kuulolle, tapaa tuttuja sekä uusia kasvoja Korpilahden satamassa! Puhujina mukana:

@pesojoonas eli korpilahtelaislähtöinen Joonas Pesonen
Hänet tunnetaan muun muassa somepersoonana, joka on asunut kuluvan vuoden Clarion-hotellissa #YearinClarion -lähettiläänä. Blog Awards Finland -voiton Joonas sai vuonna 2017, jolloin hänet valittiin Suomen positiivisimmaksi vaikuttajaksi.-Erittäin hyvillä mielin tulen mukaan Korpilahden Yrittäjien tapahtumaan. Osallistuin elokuun lopulla Korpilahdella pidettyyn Makumatkaan ja se oli mielestäni loistava esimerkki positiivisesta yhteistyöstä. Olen mukana tekemässä YLE:n Docventures -ohjelmaa, mikä on itselleni yksi toteutunut unelma. Uskon siihen, että yhteistyö tuottaa hyvää ympärilleen ja hyvän kierre luo positiivista draivia.

KoruMies Arvi eli Arvi Martikainen
14-vuotias Arvi Martikainen nousi julkisuuteen kymmenvuotiaana, kun hän alkoi myydä Facebook-sivunsa kautta itsetekemiään koruja. Korumyynnillä nuori mies keräsi rahaa omaan hevoseen. Oman Y-tunnuksen hän sai 11-vuotiaana ja täytettyään 12 vuotta hänen yrityksensä hyväksyttiin kaupparekisteriin. Pukkilalainen Arvi Martikainen on tiettävästi Suomen nuorin yrittäjä. Rahat Valko-ruunaan Arvi sai kasaan vuodessa. Korujen tekeminen on jäänyt sittemmin vähemmälle, sillä Arvista on tullut kysytty puhuja esimerkiksi kouluille ja yrittäjien tilaisuuksiin. Ratsastusharrastus ja koulunkäynti vievät oman osansa arjesta.-Esiinnyn mielelläni yrittäjien tilaisuuksissa. Tykkään, että puhuessani pidetään myös hauskaa ja aikuinen yleisö lähtee yleensä paremmin mukaan, Arvi paljastaa.

Yrittäjä Riitta Viialainen, Nestorinranta
Matkailuyritys Nestorinranta sai alkunsa 2010, kun Riitta ja Matti Viialainen olivat vuotta aiemmin toteuttaneet pitkäaikaisen haaveensa ja muuttaneet Helsingistä Matin kotitilalle Puumalaan. Matti oli saanut työpaikan Mikkelistä ja Riitta toimittajana arveli työllistävänsä itsensä freelancerina.Riitan vuorotteluvapaan ollessa lopuillaan hän osui kyläyhdistyksen kokoukseen. Siellä matkailuyrittäjät kertoivat, että saaristosta puuttuu lyhytaikainen majoitus. Majoitukselle ja muulle matkailuun liittyvälle toiminnalle oli niin suuri kysyntä, että Nestorinranta aloitti vuonna 2012 laajat investoinnit, jotka jatkuvat yhä. Vuonna 2020 ne saadaan päätökseen, kun rantaan valmistuu tilaussauna ulkoporealtaineen.- Saimaan alueen matkailu on ollut alkutekijöissään. Nyt on ryhdytty kehittämään muun muassa yhteistä brändiä. Puumalassa on ollut positiivista kehitystä jo pitkään matkailussa ja vapaa-ajan asukkaiden määrässä. Kunnalla on ollut halua kehittää toimintaa rohkeasti ja aktiivisesti kunnanjohtaja Mathias Hildénin johdolla.

Tapahtuma on samalla Go Korpilahti Go- hankkeen päätöstapahtuma. Vietämme iltaa ulkosalla teltassa, joten varauduthan säänmukaisella vaatetuksella.

Ilmoittaudu etukäteen 22.9. mennessä, niin varmistat ohjelmaan kuuluvat tarjoilut: https://www.lyyti.in/valoajaunelmia

Lisätiedot: Marja Elsinen, , p. 0400 531 831