Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Saa yrittää, mut ei oo pakko hei - Laskutuspalvelu yhdistää yrittäjyyden ja palkkatyön

Kirjoittanut: Annina Riihinen | Julkaistu 19.02.2015

Lähiaikoina keskustelu on mediassa käynyt kuumana yrittäjyydestä ja sen haasteista. Ja miksipä ei kävisi, onhan se nyt pirun ajankohtainen asia. Lähes päivittäin sitä bongaa uusia yt-neuvotteluja ja irtisanomisia uutisista. Yhä useampi tavallinen työläinen tipahtaa turvallisen palkkatyön pulkasta ja joutuu miettimään uudelleen urasuunnitelmiaan. Moni jää kotiin pyörimään työttömyysturvan tukemana. Toisaalla yrittäjät painavat duunia niska limassa ja haaveilevat lisäkäsistä. No ainahan sitä voi palkata työntekijän, vai voiko? Siihen yhteiskuntakin “kannustaa” yrittäjiä - ottamaan vastuuta yhteisen hyvän puolesta.

Työllistämiseen liittyy kuitenkin riskejä, jotka laittavat pienyrittäjät pohtimaan, onko työntekijöitä kannattavaa ottaa omille palkkalistoille. Mitä jos työntekijä ei sitoudu työhön, hoida työtehtäviä tai kemiat eivät kohtaa? Hirveä byrokratia! Äh, en ota enää yhtään työntekijää, puuskahtaa kyllästynyt yrittäjä. Onneksi työllistämiseen on muitakin keinoja. Joo, henkilöstövuokraus on kuultu, nähty ja kokeiltu. Oli kallista ja työntekijä ei vastannut omia toiveita. Tuttu tarina. Onko muita vaihtoehtoja?

Laskutuspalvelu on kuin vastaus yrittäjien rukouksiin helpommasta henkilöstöhallinnosta. Laskutuspalvelun kautta työnsuorittaja toimii yrittäjämäisesti palkansaajan asemassa siten, että laskutuspalvelu kantaa työnantajavastuun. Työntekijä on siis alihankkija ja yrittäjä on tilaajan roolissa. Yrittäjä valitsee itse sopivan henkilön ja sopii laskutuksesta sekä käytännön töistä hänen kanssaan. Laskutuspalvelu hoitaa kaiken byrokratian. Yrittäjä maksaa tehdystä työstä yhdellä, työn kaikki kustannukset sisältävällä laskulla. Parhaimmillaan voi siis kuitata koko palkanmaksurumban yhdellä klikkauksella verkkolaskulla.

Yrittäjälle helppoa, riskitöntä ja edullista. Ilman sitoumuksia, paperin pyöritystä ja extra-kuluja. Klik! Lasku maksettu ja henkilöstön palkanmaksu kuitattu. Kone kiinni ja enemmän aikaa itselle tai perheelle.

Annina Riihinen
Odeal Oy


Anniina keskustelunalustajana Muuramen yrittäjien Yrittäjäkahveille 26.2.2015