Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

SOME - Yrittäjän viisasten kivi vai turhaa ajanhukkaa

Kirjoittanut: Jukka Rouhiainen | Julkaistu: 16.04.2014

Olen saanut kokemusta myyntityöstä Sammon ja IF:n palveluksessa 27 vuotta. Siirtyminen kolme vuotta sitten yrittäjäksi vakuutusmeklarina toi uutta näkökulmaa myös myyntiin. Myyntityön sisältö ei muuttunut, mutta yksinyrittäjänä jouti ottamaan kantaa markkinointiin kokonaisuutena. Pitkät pohdinnat tehokkaasta myynnistä rajallisin resurssein olivat arkipäivää.

Puhelinmyynti, markkinointikirjeet, mainonta ja tietysti SOME. Niin, mitä se Some oikeastaan on? Mikä sen merkitys on myynnille? Mikä sen vaikuttavuus tosiasiallisesti on? Vanhat opit markkinoista tuntuivat jääneen kivikaudelle, kun en hallinnut Somea.

Kurssia siellä, kurssia täällä, muttei ajatusta mitä hyötyä minulle niistä voisi olla. Olin sanalla sanottuna epätietoinen koko Somesta. Kuitenkin jatkuvasti korostetaan Somessa näkymistä, et ole olemassa, jollei sinulla ole kotisivuja ja niin edelleen. tietoa tarvitsin, muta myös näkemystä ja näkemyksiä. päätin osallistua Muuramen yrittäjien kahvikokoontumiseen, josko saisin sieltä mielipiteitä ja syvennettyä tietojani muita yrittäjiä tavatessa.

Noissa keskusteluissa syntyi ajatus sparrauspajasta, johon yrittäjä voisi tuoda ongelmansa toisten ruodittavaksi. Sainkin tilaisuuden esittää pohdintojani Somesta ja sen merkityksestä oman yritykseni toiminnalle. Sain palautetta ja saatoin jakaa toisten kokemuksia ja kommentteja. Tuossa keskustelussa minulle selvisi enemmän Somen vaikuttavuudesta paljon nopeammin kuin itse tietoa palasista keräten. Selkeäksi johtopäätökseksi muodostui kohdallani, että Some on oiva apuväline parempiin tuloksiin. Varsinaisen myyntityön korvaajaksi siitä ei kuitenkaan ole.

Sparraus on oiva tapa saada palautetta ennen asian markkinoilla testaamista. Jatkossa kirjoitan sananparren "joukossa tyhmyys tiivistyy" muotoon "ryhmän viisaus on yksilön viisautta enemmän".

Lämpimät kiitokset sparraukseen osallistuneille, se oli minulle hyvin positiivinen kokemus!

- Jukka Rouhiainen, Jukka Rouhiainen Oy, www.vakuutuskonsultit.fi

[[{"fid":"33724","view_mode":"wysiwyg","type":"media"}]]

Jukka Rouhiainen on Muuramen yrittäjien jäsen. Jukka Rouhiainen Oy oli sparrattavana Muuramen yrittäjien Sparrauspajassa 3.4.2014.