Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Menneitä tapahtumia ja tiedotteita

Kuvia kesän 2013 tapahtumista: Puttaan Paremmat Päivät ja Nyt Nappaa!

 

Witas-alueen yrittäjien juhlaa vietetettiin Kinnulassa 26.10.2013 Kieltolain Varjoissa ...

 Witas-alueen yrittäjäjuhlassa Kinnulassa 26.10.2013 Vuoden Pihtiputaalaiseksi Yrittäjäksi valittiin K-supermarketin kauppiaspariskunta Juha-Matti ja Katja Lias.

"Isäni oli myös kauppias, olen näissä ympyröissä pyörinyt 3-vuotiaasta saakka", Juha-Matti Lias kertoo.

Keski-Suomi ON!

Iltapäivän foorumi Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 4.10

Iltapäivän foorumi Helsingin Messukeskuksessa on käynnissä. Kuvassa lavalla vasemmalta pääministeri Jyrki Katainen (puhumassa), peruspalveluministeri Susanna Huovinen, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, Nuorisovaltuustojen liiton puheenjohtaja Santeri Lohi, EK:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Ilpo Kokkila sekä Keski-Suomen maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mauri Pekkarinen.

Paikalla yli tuhat päättäjää, vaikuttajaa, kehittäjää sekä elinkeinoelämän ja ammattijärjestöjen edustajaa Keski-Suomesta. Witas-alueelta kuulijoita on paikalla noin bussilastillinen, mukaan lukien yrittäjiä, virkamiehiä ja päättäjiä kaikista neljästä kunnasta.

Seminaariosuuden jälkeen suunnattiin Keski-Suomi ON! -risteilylle, missä tapahtuu mm. Kasvu Open -kilpailun finalistiyritysten esittely - ja huomenna myös voittajan julkistaminen ja palkintojen jako. Keski-Suomen tulevaisuuden haasteita ratkotaan matkan aikana erilaisissa työpajoissa.

 

Keski-Suomen Yrittäjäsanomissa 24.09.2013 
Kinnulan, Pihtiputaan ja Viitasaaren tapahtumia ja henkilöitä :

 

Yrittäjän Päivä 5.9.2013

Iltakahvitilaisuus Wanhassa Pappilassa. Mukana oli kolmisenkymmentä yrittäjää, yrittäjävaltuutettua, Kehittämisyhtiö Witaksen  ja kunnanjohdon edustajaa.   

Kuvat Heli Hjelmeroos-Haapasalo

Wanhassa Pappilassa allekirjoitettiin sopimukset yrittäjyyden puolesta.

Pihtiputaan Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Järvelin ja valtuuston varapuheenjohtaja Tuula Kokkonen valmistautuvat sopimuksen allekirjoitukseen.

 

Kunnanjohtaja Ari Kinnusen mielestä Yrittäjän Päivän tilaisuus Pihtiputaalla oli erittäin hyvin onnistunut.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jani Ylälehto mukavassa yrittäjien pöytäseurueessa.

Vilkkaan keskusteluillan jälkeen Wanhan Pappilan salissa esitettiin kysymys: "Milloinkas seuraavan kerran kokoonnutaan? "

 

YRITTÄJÄT KIERTUEELLA! –kuntapäivä 13.8 Witasalueella

Viitasaaren Yrittäjien paikallisyhdistys yhdessä Keski-Suomen Yrittäjien kanssa toteuttavat Yrittäjät kiertueella! – kuntapäivän Viitasaarella. Tapahtuma on osa Keski-Suomen Yrittäjien ja paikallisyhdistysten 2013 toteutettavaa kuntakiertuetta

Viitasaaren Yrittäjien paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Kari Wallenius kertoo tapahtumapäivän järjestelyjen sujuneen hyvässä  yhteistyössä Keski-Suomen yrittäjien aluejärjestön ja Viitasaaren kaupungin kanssa. -Tällainen yhteistapahtuma on tärkeä keskustelufoorumi paikallisille yrittäjäyhdistyksille,  yrittäjille ja kuntapäättäjille.  Se on myös mahdollisuus lisätä Witasalueen yrittäjäyhdistysten yhteistyötä ja keskinäistä kanssakäymistä, Wallenius korostaa. -Vaikka kesälomakausi onkin vielä kesken odotamme runsasta osanottoa.

  Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

Wiikin Kartanolla nautittiin Yrittäjien aamukahvit teemalla "Parempi johtaa hyvin". Tutut juttelivat hetkisen myös ulkona syysauringon lämmössä.

 

Viitasaarelle kokoontuvat Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren yrittäjäyhdistysten jäsenet. Tapahtumapäivään kutsutaan  Witasalueen yrittäjien lisäksi kunnallisvaltuutettuja, kuntien virkamiehiä sekä paikallisyhdistysten luottamushenkilöitä. Päivän aikana kohdataan ja kehitetään yhdessä paikallista elinkeino- ja yrittäjyysstrategiaa ja perehdytään niihin liittyviin käytännön teemoihin.

Yrittäjät kiertueella! – tapahtumapäivä alkaa aamukahveilla Wiikin Kartanossa teemalla  ”Parempi johtaa hyvin”.  Kutsuvieraslounaan jälkeen päivä jatkuu avoimella Kuntaseminaari –workshopilla Viitasaaren kaupungintalolla.  Alustajavieraana Erikoiskaupan liiton vpj Tapio Rytilä. Ohjelmassa on  Kehittämisyhtiö Witaksen elinkeino-ohjelman esittely, Viitasaaren kaupungin elinvoimaselvitys sekä puhutaan omistajanvaihdosten työkaluista ja toimenpiteistä yrittäjäjärjestön ajankohtaisten kunta-asioiden lisäksi.

Illalla yrittäjäyhdistysten jäsenet ja kumppanit viettävät kepeän illanvieton mm. kuntien välisen keilailukisan merkeissä.

Viitasaaren kiertuepäivä on yksi 2013 toteutettavista Keski-Suomen alueellisen kuntakiertueen päivistä. Päivä dokumentoidaan ja julkaistaan syksyllä alueen Yrittäjäsanomissa.

Tiedustelut Kari Wallenius Viitasaaren Yrittäjät: pj. Kari Wallenius, p. 040 721 0637, kari.wallenius (at) apteekit.net

 

 

 

PUTTAAN PAREMMAT PÄIVÄT- tapahtumaviikko13. -21.7-2013 ja NYT NAPPAA!- hyvän mielen tapahtumapäivä 3.8.2013 - Kuvagalleria

 Katso Puttaan Paremmat Päivät- video

 

 

Paula Koivuniemi PutaanPorttiPop 13.7.2013

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

 

 Ismo Alanko PutaanPorttiPopissa

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

 

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Jukka Kuoppamäki - Suvikonsertti kotikirkossa. Pihtiputaan kirkko 17.7.2013

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Maanantaina 15.7 mm. Jopo-arvontaa Osuuspankin tempauksessa

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Ja tiistaina tempaistiin Putaanportin alueella

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

... pieni sadekuurokaan ei menoa hillinnyt ...

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Kyläraittia koristeltiin Puttaan Parempien Päivien ajan eri tavoin:

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Torstai-iltaisessa moottoripyörien kokoontumisajoissa nähtiin monenlaisia pyöriä ...

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Ja lauantaina 20.7 ajeltiin Pihtiputaan raitilla heinäpaalien päällä istuen

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

 

 

 Elokuun aloitti Nyt Nappaa! - hyvän mielen tapahtumapäivä 

 

 

Putaanportin aluella viihdyttiin helteisessä säässä Nyt Nappaan tunnelmissa

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Nyt Nappaa 2013! tarjosi musiikkia, kalankäsittelynäytöksiä, soutu-uistelukilpailua - ja kahvilan antimia...

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

... sekä peräkonttikirppistä...

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Ja lapsille oli tarjolla monenmoista puuhaa

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 

Nyt Nappaassa kilpailtiin kalastuksessa ja opittiin miten saalista käsitellään...

Kuva Heli Hjelmeroos-Haapasalo

 kuvagallerian alkuun

Valtuustot ja yrittäjät koolle YRITTÄJÄN PÄIVÄNÄ 5.9.

Yritysten menestyminen on kuntalaisten etu

Syyskuun viidentenä päivänä juhlitaan yrittäjiä. Tänä vuonna Yrittäjän päivä on aivan erityinen, sillä yrittäjät kutsuvat koolle kaupungin- ja kunnanvaltuustot kaikkialla Suomessa allekirjoittamaan sitoumuksen yrittäjyyden puolesta.

Pelkät pullakahvit eivät näin suuren operaation ohjelmaksi riitä. Tarjonta onkin paljon tymäkämpää:

Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset kutsuvat oman kuntansa valtuuston koolle allekirjoittamaan sitoumuksen siitä, että kunta ja yrittäjät lupaavat kehittää kuntaansa yhdessä niin, että yrityksillä on siellä hyvä toimia.

— Yritysten menestys on kaikkien kuntalaisten etu. Ilman menestyviä yrityksiä kuntalaisilla on vähemmän työpaikkoja ja palveluita ja kunnalla vähemmän verotuloja, Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Kari Jääskeläinen sanoo.

— Jos firman on hankala toimia jossain kunnassa, se saattaa joutua muuttamaan muualle ja viemään työpaikat, palvelut ja verotulot mukanaan. Vähän karultahan yrityksetön kunta näyttäisi, Jääskeläinen huomauttaa.

 

Joka viides valtuutettu on yrittäjä

Pohjaa valtuustojen ja yrittäjien yhteistyölle on, sillä valtuustoissa vaikuttaa yli 2000 yrittäjää, peräti 21,7 prosenttia kaikista valtuutetuista. Pihtiputaalla, Viitasaarella ja Kinnulassa kussakin kymmenen yrittäjätaustaista valtuutettua.

— Tavoitteena tulee olla, että tämä kunnallinen vaikuttajajoukko saa aikaan pysyviä tuloksia kuntien elinkeinopolitiikassa vaalikaudella 2013—2016 niin, että valtuustokauden päättyessä yrittäjät huomaavat päätösten vaikutukset arjessaan, Jääskeläinen linjaa.

Jääskeläisen mukaan operaatiossa on keskeistä yhtäaikainen toiminta, yhteinen viesti ja yhteinen tekeminen paikallisyhdistysten ja kuntien kanssa. Työssä auttaa Suomen Yrittäjien laatima elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja.

 

 

 

MYYNTI JA MARKKINOINTI - koulutus Pihtiputaalla 4.9 ja 11.9 klo 17.00 - 20.30

Koulutuksen tavoitteena on antaa yritystoimintaa suunnitteleville, alkaville ja toimiville pk-yrittäjille käytännönläheistä perustietoa myynnin ja markkinoinnin roolista ja keinoista yrityksen toiminnan tehostamisessa sekä valmiuksia hyödyntää tietoa omassa yritystoiminnassaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen. Huom!  27.8 mennessä .

 

 

NYT NAPPAA! -hyvän mielen tapahtuma 3.8.2013

Kutsumme pihtiputaalaiset yritykset mukaan hyvän mielen tapahtuma- ja toripäivään Putaanportin alueelle la 3.8.2013 klo 12-16. Tarjoamme kauppiaille ,  yrityksille, yhdistyksille ja muille näytteilleasettajille tilaisuuden osallistua koko perheen tapahtumaan Pihtiputaan Putaanportissa.

Hyvän mielen ohjelmaa koko perheelle. Vinkkejä kalamiehille ja kalakokeille 

Putaanportin alue soi. Paikalliset yhtyeet NSS, Angels ja 7 Mouths Band tarjoavat mukavaa kesämusiikkia.

Pave Pantterin Puisto tarjoaa lapsille monenmoista hyvän mielen puuhaa.

Pudiksen kanssa kisataan, visataan ja pelataan. Mukana mm.  Liisankankaan jäätelö, hattaroita ja kahvila.

Putaanportin Soutu-uistelu järjestetään toista kertaa. Koko perheen kalakisassa on pääpalkintona soutuvene, muutkin palkinnot ovat huippuluokkaa.

Pihtiputaan kalastusalueen ja Urheilukalastajien osastolla esitellään  virkistyskalastusta harrastuksena sekä opastetaan kalankäsittelyssä.

Nyt Nappaa! on hyvä tilaisuus esitellä yritystänne ja tuotteitanne putaalaisille ja kesäasukkaille, pitää yhteyttä asiakkaisiin ja tuoda yritystä esille hieman erilaisissa puitteissa.  Varaa esittelypaikkasi nyt! Tilaisuus on avoin kaikille yrityksille ja yhdistyksille.   Osallistumaan pääsee ottamalla yhteyttä Pihtiputaan Kauppakomppaniaan.

Esimerkkejä osallistumismuodoista:

 -     yrityksen tai yhdistyksen esittely-/myyntipöytä, paikat luovutetaan tulojärjestyksessä

 -    sponsorisopimus (yhteistyökumppaniksi koko tapahtumalle)

 -    tuki-ilmoitukset, äänimainonta

 -    esittelyhaastattelu lavalla tapahtumajuontajan kanssa

Yksityishenkilöt voivat tulla myymään peräkonttikirppisalueelle ilmaiseksi. Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

Kalastuskilpailuun osallistumisesta peritään 30 euron osallistumismaksu.

 

Tervetuloa!

Aurinkoisin terveisin,

Pihtiputaan Kauppakomppania

Ilmoittautumiset:

Juha-Matti Lias

 p.  0207345222

 juha-matti.lias (at) k-supermarket.fi

 

Lisätiedot:

Heli Hjelmeroos-Haapasalo

Kehittämisyhtiö Witas Oy/ Yrittäjien viestintäkoordinaattori,

heli.hjelmeroos-haapasalo (at) witas.fi