Etsi

 

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Maakunnallinen yrittäjäjuhla 2016

Kymen Yrittäjien maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa lauantaina 24.9.2016 Kuusankoskitalolla Kouvolassa palkittiin menestyksekkäitä kymenlaaksolaisia yrittäjiä. Vuoden Yrittäjäpalkinto myönnettiin Oy Finprofile Ltd:lle Iitin Yrittäjistä. Vuoden Nuoren Yrittäjän palkinnon sai Sanna Rasa, Itäväylän Bensis, Haminan Yrittäjistä.

Lauantainen Kymen Yrittäjien palkitsemisjuhla kokosi yhteen yli 300 yrittäjää eri puolilta Kymenlaaksoa. Juhlan ohjelmaan kuuluivat oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen tervehdykset maakunnan yrittäjille. Illan päätti Waltteri Torikan konsertti.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen korosti puheessaan, että yrittäminen on oman idean toteuttamista riskejä ottaen markkinatalouden keinoin.

- Aina yrittäjä ei onnistu. Joskus yritys epäonnistuu, ja voi tulla konkurssi. Yrittäjäyhteiskunnassa tämä ymmärretään, ja yrittäjä saa uuden mahdollisuuden. Toisaalta yrittäjyys on luonut valtavasti hyvinvointia työllistämällä ihmisiä, ja voi luoda sitä lisää vastakin, hän summaa.

Työttömyyden nujertamista Pentikäinen piti puheessaan päättäjien keskeisimpänä ja tärkeimpänä tehtävänä. Yrittäjät ovat hänen mukaansa valmiita tekemään osansa.

- Jotta Suomen työttömyys saadaan voitettua, meidän pitää rakentaa uusi suomalainen sopimisen malli, joka antaa työpaikoille sopimisen vapauden ja mahdollisuuden.

Sote-uudistusta Pentikäinen piti mahdollisuutena, joka voi avata erityisen paljon uusia yrittämisen ja työllistämisen mahdollisuuksia yrittäjille.

- Tarvitsemme uuden liiton julkisen ja yksityisen välillä. Sote-uudistus on tässä mielissä suuri mahdollisuus. Kun teemme sen hyvin, se voi avata lisää tilaa yksityiselle toiminnalle.

Lopuksi Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja käänsi kuulijoiden ajatukset jo tuleviin kuntavaaleihin.

- Kunta- ja maakuntavaalit ovat meille erittäin tärkeitä. Kuntien rooli elinkeinopolitiikassa ja elinvoiman vahvistamisessa korostuu, kun sote-asiat siirtyvät maakuntien vastuulle, Pentikäinen toteaa.

Vuoden maakunnallinen yrittäjäjuhla toteutettiin tänä vuonna yhteistyössä Elisan, KSS Energian, Fennian ja Kouvolan kaupungin kanssa.

 

Maakunnallinen vuoden Yrittäjäpalkinto Oy Finprofile Ltd:lle

Vuoden nuoren yrittäjän palkinto Sanna Rasalle Itäväylän Bensis Oy:stä