Etsi

 

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Green Bouquet valmistaa saunatuotteiden lisäksi myös desinfiointiaineita

Hämärän saunan lämpö, kiukaan sihahdukset sekä tulen ja puiden rätinä kiukaassa. Näitä ääniä kuunnellessa mieli lepää ja arjen kiireet unohtuvat. Sauna on paras paikka rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Vai olenko väärässä?

Kotkassa sijaitseva Saunakauppa tunnetaan monenlaisista saunomiseen liittyvistä tuotteistaan. Tehtaanmyymälästä saa muun muassa erilaisia löylytuoksuja, saunahunajaa, saunavastoja, saunahattuja ja paljon muita ihania ja erikoisia tuotteita, jotka sopivat myös liikelahjoiksi.
     Saunatuotteet ovat suosittuja niin Suomessa kuin ulkomailla.
     - Japaniinkin olemme myyneet muun muassa saunavastoja, kertoo yrittäjä Kaija Sainio.

Desinfiointiaineille kova kysyntä
Kun korona iski, myös Kotkan Ristinkalliolla sijaitsevaan pienehköön tuotantolaitokseen tuli muutoksia. Saunatuotteiden rinnalle tuli uusia tuotteita, kun kysyntä kasvoi. Nyt siellä tehtaillaan myös pintojen desinfiointiainetta ja käsidesiä niin paljon kuin ehditään.
     Koronavirustilanteen lähtiessä liikkeelle, Kaija ei saanut nukuttua, vaan valvoi ja mietti, mitä voisi tehdä ja miten tästä kriisistä päästään yli. Ja sitten se idea tuli: desinfioiva käsisuihke!
     Kaija kertoo, että tuotekehitys tapahtui nopeasti.
     - Yöllä päätin, että tehdään tällainen desisuihke, ja tuotanto lähti liikkeelle heti aamulla. Uusi tuote, käsidesi 150 ml suihkepullossa, tuli valmiiksi jo seuraavana päivänä.
     Kaija kertoo, että tuotannon käynnistäminen oli helppoa, sillä kaikki tarvittava löytyi jo valmiiksi omasta takaa. Valmiina olivat jo raaka-aineet, pullotus- ja tarroituskoneet sekä tieto siitä, kuinka desinfioivan suihkeen voi valmistaa käytettäväksi.
     - Tämä työllistää nyt meidät täysin. Tuotteita valmistuu ja lähtee asiakkaille päivittäin. Suuri asiakaskunta on yrittäjät, jotka haluavat tuotteita jälleenmyyntiin ja liikelahjoiksi.

Euca yleispesuaine pesee kaiken, Euca pintadesisuihke desinfioi pinnat ja Euca käsidesi kädet
- Euca ylespesuaine on ekologinen. Siinä ei ole säilöntäaineita eikä väriaineita. Tehoaineena siinä on etanoli ja eteerinen eukalyptus sekä biohajoavat tensidit.- Euca pintadesinkin tehoaineena on etanoli, jota siinä on 70% ja lisäksi pesevänä lisänä on Euca pesuainetta. Tällä pintadesisuihkeella voi desinfioida ovenkahvat, ratin, kännykän, näppämistön ym.
     Toinen uusi tuote on Euca käsidesi, jossa on 80 prosenttia etanolia.
     – Käsidesissä on glyseriiniä, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa ja pitää kädet pehmeinä. Yleensähän monet käsidesit kuivattavat ihoa. Tämä ei tee sitä.
     Monet käsidesit myös haisevat pahalle, eikö vain? Haiseeko tämä?   
     - Nämä eivät haise, sillä raikkautta tuo eteerinen eukalyptusöljy. Eucalyptusöljyä on sen verran, että siitä tulee miellyttävä tuoksu ja etanolin haju ei ole niin vahva.
     Eikä siinä vielä kaikki.
     - Meiltä saa myös kasvomaskeja. Ne valmistetaan 100 % puuvillasta ja ne tekee haminalainen ompelija.

 

Green Bouquet
Hiidenkirnuntie 5, 48770 Kotka
https://www.saunalahja.fi/
Yrittäjä: Kaija Sainio