Etsi

 

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Haminan Tehoradio on täynnä hifiä ja historiaa

Näinä aikoina, kun ihmisten kotonaolo on lisääntynyt, alkaa sitä myös pohtimaan, pitäisikö investoida uuteen tietokoneeseen ja uusiin hifilaitteisiin. Tai kuulutko sinä niihin, jotka eksyvät auton ratissa ilman sitä kilttiä ja ystävällistä ääntä, joka kertoo oikean tien ja suunnan mihin pitää ajaa? Näitä kaikkia laitteita saa Haminan Tehoradiosta.

Haminan Tehoradio sijaitsee Haminan keskustassa, aivan torin laidalla puiston vieressä. Yrityksen alkutaipale juontaa kauas taaksepäin.
     - Historia juontaa vuoteen 1948, kun Reino K. Raussi perusti Haminaan RKR RADIO -nimisen radio- ja sähköliikkeen, kertoo yrittäjä Antti Parkko.
     Antti kertoo, että hänellä on tallessa ensimmäinen lehti-ilmoitus, joka julkaistiin 11.9.1948.
     Yritys on toiminut Haminan Tehoradio Ky nimellä Haminassa 60-luvulta lähtien.
     - Minun omistuksessani yritys on ollut nyt reilu 15 vuotta.

Monipuolinen valikoima
Liikkeestä ja valikoimasta löytyy kodintekniikkaa, tietotekniikkaa ja viihde-elektroniikkaa.
     Hyllystä löytyy tarkoin valittu valikoima kodinkoneita ja kodin viihde-elektroniikkaa.
     - Sen lisäksi meillä on hyvä valikoima auto- ja kotihifilaitteita ja asennustarvikkeita. Sekä luonnolliseesti osaamista ja asiantuntijuutta.
     Yrityksen valikoimiin kuuluvat myös tietokoneet, oheislaitteet ja tarvikkeet.
     - Kaupassa on esillä muutama harkittu tietokonemalli, mutta myynnissä on täysi valikoima kannettavia tietokoneita, sekä työasemia oheislaitteineen. Aina uusimmat mallit ja edullinen hintataso.

Myös erikoistuotteita löytyy
Antti toteaa, että erikoistuotteista voisi erikseen mainita laadukkaat kotimaiset Amphion Loudspeakers ja Genelec -kaiuttimet, Yamahan ja Denonin hifilaitteet ja Pro-Jekt-levysoittimet, -äänirasiat ja -vaihtoneulat.
     Tehoradion hyllyistä löytyy Garminin maasto-GPS-laitteet, sekä auto- ja moottoripyöränavigointilaitteet. RAM-mount -asennustarvikkeet ja Garmin-älykellot.
     Ihan ummikkona ei kuitenkaan laitteita tarvitse ostaa, sillä kauppias on luvannut apua siinäkin asiassa.
     - Laitteita ja kartta-ohjelmia opetetaan myös tarvittaessa käyttämään myymälässä.
     Autoharrastajat löytävät myös tuotteita.
     - Autohifilaitteita on hyvä valikoima halutuimmilta valmistajilta Alpinelta ja Pioneerilta. DLS, Blam, DD ja Ground Zero -kaiuttimet ja -vahvistimet. Uudempiin autoihin sovitinkaulukset, adapterit ja asennussarjat, mutta myös retromallit mm. 50­-60-luvun jenkkiautoihin suoraan omiin kaiutinpaikkoihin. Onnistuneeseen asennukseen liittyvät tarvikkeet ja tietotaito löytyvät myös meiltä.

Uudet kotiin ja vanhat pois
Näinä aikoina isot ketjut ja nettikaupat voivat ajaa pienten yritysten päälle. Antti ei kuitenkaan ole huolissaan.
    - On toki totta, että isot kansainväliset ketjut ovat tätä meidänkin alaamme vallanneet viime vuosina ja monelta paikkakunnalta on hävinneet palvelut, joita kuitenkin etenkin vanheneva väestö tarvitsisi.
     Asiakaspalvelulla ja esimerkiksi monipuolisella valikoimalla taataan asiakasvirta. 
     - Pärjäämme esimerkiksi juuri mahdollisimman monipuolisella valikoimalla. Pyrimme saamaan hyllyyn myös erikoisempia tuotteita ja yritetään tarjota paikkakunnalle palveluita, jotka jo monelta paikkakunnalta puuttuvat.
     Näitä palveluja on esimerkiksi se, että laitteet toimitetaan usein asiakkaille kotiin hyvin pienellä palvelumaksulla ja asennetaan ne samalla kerralla käyttövalmiiksi.
     Antti kertoo, että asiakkaita käy paljon entisen Vehkalahden ja entisen Anjalankosken alueelta.   
     - Reitkallin, Metsäkylän, Ruotilan, Liikkalan, Sippolan, Inkeroinsen, Anjalan suunnalle toimivat kotiinkuljetukset iltaisin samaan hintaan kuin kaupunkialueelle. Täällä suunnalla on paljon kanta-asiakkaita, joille Haminassa asiointi on mielekkäämpää kuin lähteä suurempiin kauppakeskuksiin.
     - Vanhojen laitteiden kierrätys on hoidettu myymälän takapihalle sijoitetulla SER-kierrätyskontilla, joka vaihdetaan tyhjään vanhan täyttyessä. Myymälästä ostetun koneen tilalle otetaan vastaan veloituksetta kierrätettävä kodinkone tai elektroniikkaromu, ja kotiinkuljetuksen yhteydessä kuskaamme myös halutessa vanhan kierrätykseen.

Aina ei tarvitse ostaa uutta.
- Toimitamme myös varaosia edustamiimme kodinkoneisiin ja myymälästä löytyy yleisimpiä jääkaapin kahvoja, asennustarvikkeita, tulva-altaita pölypusseja ynnä muita tarvikkeita.
     - Aika isossa roolissa on nykyään myös asuntoyhtiöiden vuokra-asuntojen kylmälaite ja liesitoimitukset. Näin korona-aikaankin nämä työt on tehtävä ja rikkoutuneen jääkaapin tilalle toimitettava viivyttelemättä uusi, vaikka myymälässä asiakasvirrat hiljentyvät väistämättä.
     Tämän hetken tunnelmista Antti toteaa, että koronan suurimman vaikutuksen yli näyttäisi olevan päästy.
      - Tällä hetkellä ja alun hiljentymisen aiheutti suurimmalta osalta nuo liikkumista rajoittavat koronarajoitukset. Ikäihmiset ovat jo aika mukavasti uskaltautuneet asioimaan uudelleen ja nyt odotellaan lähinnä mökkiläisten paluuta. Kesällä täällä meren rannikolla, tärkeän asiakaskunnan muodostavat ulkopaikkakuntalaiset mökkiläiset, jotka käyttävät myös kuljetuspalveluita.

Haminan Tehoradio
Puistokatu 8, 49400 Hamina
040 0470981
https://www.tehoradio.fi/
Yrittäjä: Antti Parkko