Etsi

 

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kahvila Hyggestä saa suolaisia ja makeita herkkuja

Kotkansaarella, Keskuskadun varrella sijaitsee Kahvila-konditoria Hygge. Tuttavallisemmin Kahvila Hygge. Vitriineistä löytyy paljon niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja, joita saa myös mukaan vietäväksi. Joskus asiakkaalle voi iskeä jopa valinnan vaikeus tarjonnan paljoudesta. Mutta ei hätää. Kahvilasta saa myös pieniä kakkupaloja mukaan vietäväksi. Ja vaikka montaa eri makua.

Kun hallitus linjasi, että ravintolat ja kahvilat on laitettava kiinni, myös Cafe Hygge oli uuden tilanteen edessä. Jotain piti keksiä, sillä kalenteri tyhjeni melkein kokonaan, kun häitä ja syntymäpäiviä peruttiin.
     Mutta onneksi asiakkaat eivät hylänneet.
     - Alkuun meillä oli enemmän kotiinkuljetuksia, mutta nyt asiakkaat hakevat tuotteita paikan päältä rohkeammin, kertoo yrittäjä Katja Niemi.

Muutoksia asiakaskäyttäytymissä
Asiakkaita on riittänyt myös koronan aikana. Tutut asiakkaat ovat hakeneet kahvilan vitriinissä notkuvia herkkuja kotiin. Katja kertoo, että myös tilauskakkuja on saanut tehdä.       
     Keväälle on osunut myös ruuhkapiikkejä, jolloin piti myös myydä ”ei oota”.
     - Pääsiäinen, vappu ja äitienpäivä olivat kiireistä aikaa, jolloin myytiin suosituksi syntynyttä take away kakkubuffaa paljon. Nyt aikaa menee enemmän pakkaamiseen, kun kaikki tuotteet myydään vain ulos take awayna. Kotiinkuljetuksiin merkitään lisäksi vielä säilytysohjeet ja parasta ennen merkinnät.    
     Katja tekee yksin kaikki kakut, joten joskus on pakko sanoa, että ei millään ehdi tekemään.
     - Toki meillä on myös pienet tilat, joten kakkujen säilytys on myös ongelma.
     Katja on laittanut merkille, että asiakkaiden ostoskäyttäytyminen on muuttunut koronan aikana.
     - Ennen kakkuja tilattiin hyvissä ajoin ja suunniteltiin ostoksia, mutta nyt on ollut sellainen tilanne, että kakkuja tilataan lyhyelläkin varoitusajalla eli eletään enemmän hetkessä.
     Myös kakkujen koot ovat muuttuneet.
     - Ennen tilattiin 10-20 hengen kakkuja, mutta nyt 4-5 hengen kakut ovat todella kysyttyjä.

Yritys jatkaa take away myyntipisteenä
Vaikka hallituksen uuden ohjeistuksen mukaan kahvilat ja ravintolat saivat avata ovensa 1.6., ei Kahvila Hygge silti avaa oviaan.
     - Nyt kahvilat ja ravintolat saivat 1.6 avata toimintaansa jälleen hallituksen määräämillä rajoituksilla. Hygge jatkaa vielä hetken vain take away myyntiä, koska asiakaspaikkoja on kahvilassa niin vähän ja vain puolet niistäkin saisi täyttää. Lisäksi päätökseen vaikuttaa terassin puuttuminen ja pian alkava kesäloma, jota Hyggeläiset viettävät 14.-29.6, jonka aikana kahvila on kokonaan kiinni.
     - Tervetuloa!


Kahvila-konditoria Hygge
Keskuskatu 35, 48100 Kotka
044 2446946
https://www.facebook.com/kahvilahygge/
Yrittäjä: Katja Niemi