3.12.2017 klo 16:04
Uutinen

Yrittäjäpalkinto Inkeroisten Autokoulu Oy:lle

Inkeroisten Autokoulu Oy järjestää liikenneopetusta Autokoulu Ajatuksen nimellä Inkeroisissa, Kouvolassa ja Kotkassa. Yritys vastaanotti Anjalankosken yrittäjäpalkinnon 17.11. Stora Ensolla pidetyssä juhlassa.

Omistajilla Tiina Hannulalla ja Niina Ukkosella on selkeät vastuualueet. Toimitusjohtajana toimiva Tiina Hannula työllistyy asiantuntijana, joka yhteistyössä lääkärin kanssa arvioi ajokuntoa Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen alueella. Niina Ukkonen pyörittää autokoulukokonaisuutta kahden liikenneopettajan Marja-Liisa Jyräksen ja Timo Tapanisen kanssa kolmessa toimipisteessä.

Liikenneopetus on ollut muutoksessa viime vuodet.

– Lainsäädäntö ja autojen tekniikka muuttuvat ja se vaatii koko ajan myös yritystoiminnan kehittämistä. Jos uusi ajokorttilaki menee läpi niin kuin ministeri Anne Berner esittää, pakollinen opetus vähenee. Toimintaympäristön muutos pakottaa tarkastelemaan toimintatapoja ja -malleja.

– Tieliikennelain uudistus tuo puolestaan opeteltavaa myös ajokortin omistaville, kun tulee uusia liikennemerkkejä. Kaavailussa on myös liikenneajokoe mopoilijoille.

Autokoulu Ajatusta voidaan pitää edelläkävijänä alalla. Hannula kertoo, että liukasrataopetus oli aikanaan iso juttu. Ajatus on toteuttanut myös ajo-opetusta puolustusvoimissa.

– Kun kuorma-autokortin suorittaminen siirtyi pääasiassa työvoimapoliittiseksi koulutukseksi, luovuimme kuorma-autosta.

Niina Ukkoselle ja Tiina Hannulalle valtatie 15 on tuttu tie. Heille tien peruskorjaus on hyvä uutinen.

– Tie on aika kapea ja raskasta liikennettä on paljon. Ohituspaikkoja on vähän ja jonoa tulee varsin helposti. Vasemmalle kääntyminen ei ole turvallista. Liittymistä pääsy tielle on vilkkaimpana liikenneaikana vaikeaa. Keltakankaan eritasoliittymän rakentaminen tuo lisää turvallisuutta vilkkaaseen risteykseen.

Tulevaisuuden liikenteeseen mielenkiintoa tuo autojen digitalisaatio.

– Hyviä asioita tulee paljon. Olisihan se hienoa, että tulevaisuuden auto veisi lapset hoitoon ja mummon lääkäriin. Kysymysmerkkejäkin on paljon. Ihminen tietää, että pallon perässä tielle voi tulla lapsi, mutta miten tekniikka reagoi tilanteeseen.

Anjalankosken yrittäjäjuhlassa Hyvän palvelun -tunnustuksen sai Anjalankosken Linja Oy. Paikkakunnan kehittämisestä muistettiin Reuna Kustantamon Tarja ja Göran Tornaeusta. Yhteistyökumppanina huomioitiin Nordea. Yrittäjien hopeisen ansiomerkin vastaanottivat yrittäjien hallituksen pitkäaikaiset jäsenet Stiina Ruokola ja Stiina Kokkonen.

Inkeroisten Autokoulu Oy:n palkinnon vastaanottivat Tiina Hannula ja Niina Ukkonen. Onniteltavina myös Kaarina ja Aulis Ukkonen. Palkintoa jakamassa olivat Anjalankosken Yrittäjien puheenjohtaja Marjo Ansas ja varapuheenjohtaja Jarmo Lehtomäki.

Stiina Kokkonen