Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Työllistä haminalainen nuori kesätyösetelillä tai Pikaduunin kautta

Haminalaiset yritykset voivat tänä kesänä työllistää 15-16 vuotiaita nuoria kaupungin kesätyösetelin tai VMP:n Pikaduunin avulla. Pikaduunissa VMP hoitaa työnantajavelvoitteet.

Kaupunki myöntää seteleitä hakujärjestyksessä määrärahojen puitteissa vuosina 2003-2004 syntyneiden nuorten palkkaamiseen.

Kesätyösetelillä työllistettiin 156 nuorta vuonna 2018

”Kokeilimme kesätyöseteliä ensimmäisen kerran vuonna 2017. Tulos oli 77 seteliä ja 30 eri työnantajaa. Vuonna 2018 tuplasimme sekä työnantajien että työllistyneiden nuorten luvut. Tulos oli 156 seteliä ja 76 eri työnantajaa”, kertoo Kristiina Puska Haminan kaupungin työllisyyspalveluista.

Kesätyöseteliä käytettäessä työnantaja valitsee itse työntekijän ja huolehtii työnantajavelvollisuuksista. Seteleitä myönnetään yksi työntekijää kohden ja se tulee käyttää 31.8.2019 mennessä. Yhden setelin arvo on 300 € ja se tilitetään työnantajalle jälkikäteen tositteita vastaan. Yrityksen tulee maksaa nuorelle bruttopalkkaa vähintään 355 €. Nuoren työaika on 6 h/päivä ja kesätyön kesto on 10 päivää.

Haminan kaupungin työllisyyspalvelut ja Ohjaamo avustavat tarvittaessa kesätyöntekijän löytämisessä. Paikkaa ei kuitenkaan tarvitse laittaa avoimeksi, vaan yritys voi työllistää kesätyösetelillä myös itsenäisesti.

Pikaduuni vapauttaa paperityöltä

Tänä vuonna uusi mahdollisuus nuorten työllistämiseen on VMP:n Pikaduuni. Haminan kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettava Pikaduuni-kampanja tarjoaa yrityksille ja kotitalouksille helpon ja vaivattoman tavan työllistää nuoria hoitamalla kaikki työnantajavelvoitteet.

Pikaduunin kautta työnantajan kustannukset ovat on 5 € / tunti, 29,90 € / päivä ja 299,90 €/ 10 työpäivää (sis. alv 24%). Työsuhteen ja työpäivän pituus on sama kuin kesätyösetelillä palkattaessa. VMP maksaa nuorelle palkkaa 370 €, josta osa koostuu Haminan kaupungin kesätyösetelistä. Palkasta pidätetään ansiotulovero nuoren veroprosentin mukaan. Myös Pikaduunin kautta työllistettävien nuorten tulee olla 15-16 -vuotiaita.

Työntekijä yritykseen tai lastenhoitaja kotiin

Koska Pikaduunia voivat käyttää myös kotitaloudet, voi yrittäjä saada helpotusta kesälomakuvioihin palkkaamalla Pikaduunin kautta lastenhoitajan kotiin käydessään itse töissä. Kotitalouden toimiessa työnantajana palkkakustannus on kotitalousvähennyskelpoinen.

Pikaduunarin palkkaaminen yritykseen tai kotiin onnistuu osoitteesta www.pikaduuni.fi. VMP tarjoaa nuorille työelämäkoulutusta ja tukea koko työsuhteen ajan. Pikaduuni-kampanjassa on tänä vuonna mukana yhdeksän paikkakuntaa ympäri Suomen.

Lisätietoja kesätyösetelistä:

Haminan kaupunki, työllisyyspalvelut
Kristiina Puska
Puh. 040 199 1584

Lisätietoja VMP Pikaduunista:

Ella Räikkönen
projektikoordinaattori
Puh. 050 513 3153

www.pikaduuni.fi

Teksti: Anita Heikkinen
Kuva: VMP