Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Kylähelppi aloitti

Kari Huovila aloitti Pyhtään yrittäjien palveluksessa Kylähelppinä heinäkuun lopussa.

Kari Huovilalla on järjestökokemusta, siksi hänet koettiin päteväksi yhdistysten kylähelpiksi. Pyhtään yrittäjät oli jo pidempään tarvinnut sihteeriä ja käsiparia erilaisiin tehtäviin. Samanlaista tarvetta on monella muullakin yhdistyksellä. Nyt oli aika tarttua toimeen ja Kylähelppi-rahoitus oli oivallinen.

Hannu Lehtinen
KUVA:Hannu Lehtinen

Kari Huovilalla on kokemusta erilaisten yhdistysten sihteerinä ja puheenjohtajana työskentelystä 1990-luvun alusta alkaen.

-Varmaan voin auttaa yhdistystoiminnassa, kertoo Huovila. Kokemusta on it-alan ohjelmistoista, yhdistysten lainsäädännöstä ja sellaisesta, mistä yhdistyksille on paljon hyötyä.

Huovilasta on tullut pyhtääläinen vuonna 1986. Armeijan jälkeen hän tapasi nykyisen vaimonsa, joka asui Pyhtäällä.

-Hulluinta on se, että molemmat ollaan kuitenkin kotoisin Sippolasta, naurahtaa Huovila.

Kari Huovilan harrastuksena on järjestötoiminnan lisäksi lukeminen.

 

Pyhtään kylähelppi

Pyhtään yrittäjien kylähelppi Huovila tarjoaa palveluja, jotka eivät ole ristiriidassa yrittäjäjärjestön jäsenyritysten palvelutarjonnan kanssa. Siksi muualla kylähelppien tarjoamat ruohonleikkuut ja kiinteistönhuollon hommat on poissuljettujen palvelujen listalla. Sen sijaan yhdistysten sihteerin työt, näyttelyvalovonta, arkistotyöt ja sellaiset on töitä, jota pyhtääläinen kylähelppi voi tarjota muille.

-Periaatteessa myös palvelut jäsenyrityksille, jotka eivät sotke kilpailutilannetta, ovat mahdollisia, kuvaa yrittäjien varapuheenjohtaja Jukka Söderholm Huovilan tehtävän kuvaa kylähelppinä.

Kannattaa kysyä yhdistyksiin palveluja, rohkaistaan Pyhtään yrittäjien suunnasta. Kylähelpin palvelu on maksullista, mutta hinta ei ole ratkaiseva kysymys, koska kyse on työllistämisestä.