Etusivu > Asiasanat

Etsi

lapin yrittäjät

Yrittäjyys
Yrittäjät julkaisevat kaksi kertaa vuodessa pk-yritysbarometrin. Kevään 2020 tuloksista ilmeni, että yleiset suhdannenäkymät ovat pysyneet ennallaan syksyn tilanteeseen nähden ja jonkin verran korkeammalla kuin koko maassa. Lapissa yritysten toimenpiteet kestävän kehityksen edistämiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ovat korkeammalla tasolla kaikilla osa-alueilla kuin koko maassa.
Yrittäjyys
Keminmaalla asuva Tiina tekee monialaista yrittäjyyttä aina vaateverkkokaupasta kuntosaliin yhdessä miehensä Petrin kanssa. Pariskunnalle myönnettiin pari vuotta sitten alueellinen nuori yrittäjä -palkinto, ja tänä päivänä heidän liiketoimintansa jatkaa kasvamistaan. Tällä hetkellä etsitään valtakunnallista vuoden nuorta yrittäjää 2020, jota voi ehdottaa kuka tahansa. Tiina toivoo palkintoa Lappiin.
"Kestävän talouden näkökulmasta on harhaanjohtavaa puhua tuloerojen kasvun haitallisuudesta kertomatta, että muun muassa menestyvät ja kasvavat yritykset luovat työtä ja verotuloja, joilla nykyiset ja tulevat hyvinvointiyhteiskunnan palvelut tuotetaan." - Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo
Yrittäjyys
Riia ja Markku ovat Lapissa toimivat nuoret yksinyrittäjät. Heille on tärkeää, että yksin työskentelemisestä huolimatta ei jää yksin. Molemmat korostavat sitä, että alueella toimivilta muilta yrittäjiltä saatu apu on tärkeää, minkä lisäksi yrittäjäjärjestöön kuuluminen tuo toimintaan selvää helpotusta – niin rahallisesti kuin verkostoitumisen kannalta. Pääkuva: Jenny Blomqvist.