Etusivu > Asiasanat

Etsi

lapin yrittäjät

Ensin tuli rakkaus, sitten yhteinen yritys – tai toisin päin. Millaista on jakaa työ ja arki saman ihmisen kanssa? Tulevatko työt kotiin ja kotiasiat töihin? Saako työasioista puhua saunassa tai ruokapöydässä? Kaksi Lapin Yrittäjiin kuuluvaa pariskuntaa kertoo nyt omat rakkaus- ja yritystarinansa. Kuvassa ApuLapin yrittäjät Kaisa ja Konsta Repo.
Yrittäjyys
Kotimaisuus on kuluttajan suosiossa, ja paikallisuus vähintään yhtä tärkeää; lappilaisesta poronlihasta ollaan valmiita maksamaan ja alueen kelopuusta tehdyt matkamuistot käyvät kaupaksi. Tänään kaksi Lapin Yrittäjiin kuuluvaa yrittäjää kertoo, kuinka hyvää liikevaihtoa laadukkaat tuotteet ovat paikallisille yrittäjille ja mistä myytävien tuotteiden hinta muodostuu.
Yrittäjyys
Osalla pienyrittäjistä ei ole omia toimitiloja, tai sitten ne löytyvät omasta kodista. Miten asiakkaan tavoittaminen onnistuu kotoa käsin, jos potentiaalisten ostajien ei ole mahdollista tulla suoraan yrittäjän luo? Tänään päästetään Lapin Yrittäjiin kuuluva yksinyrittäjä kertomaan, miten yritys alkaa loistaa ilman kivijalkamyymälää. Kuva: Valokuvaamo Kipinä
Innovaatiot
Erilaiset investointihankinnat ja -hankkeet sekä henkilöstön rekrytointi ja koulutus ovat paitsi koko Suomen, myös Lapin alueen pk-yrityksissä eniten käytettyjä uusiutumiseen liittyviä toimia. Tämä ilmenee syksyn 2019 pk-yritysbarometrista. Rovaniemellä toimiva Hostel Café Koti on oiva esimerkki Lapin Yrittäjiin kuuluvasta yrityksestä, joka on investoinut rohkeasti sekä toimitiloihin että henkilöstöön.
Yrittäjyys
Ulkomaalaisten määrä on kaksinkertaistunut Suomessa 2000-luvulla, ja luku näyttää kasvavan. Tänään päästetään maahanmuuttajayrittäjien verkoston verkostopäällikkö sekä verkostossa toimiva lappilaisyrittäjä kertomaan, miksi maahan muuttaneita on tärkeää kannustaa yrittäjyyden polulle, ja mitkä ovat tämän taipaleen suurimmat plussat.
Yrittäjyys
Sallalainen Saara Vilminko hyppäsi ulos oravanpyörästä, opiskeli kosmetologiksi ja perusti kotikuntaansa kauan kaivatun kauneushoitolan. Lapin Yrittäjiin kuuluvan Kauneushoitola Taika-Pinkin yrittäjä kertoo, mistä kaikki alkoi, miten kaikki tapahtui ja mitä vuoden vanhalle yritykselle kuuluu nyt.