Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Lappi

Elinkeinopolitiikka on tärkeässä asemassa ja yrityspalveluita sekä infrastruktuurin hoitoa pidetään parhaiten hoidettuina osa-alueina Lapin kunnissa, selviää Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjien kuntabarometrista. Kokonaisuutena Lapin kuntien tilanne on kuitenkin heikentynyt edellisestä kyselystä, joka tehtiin vuonna 2018. Lapin sijoitus maakuntien kesken on 11. Kuntabarometrin yhteydessä kuntia on arvioitu tulosten perusteella keskenään ja Lapissa parhaat arviot yrittäjiltä saa Ylitornio.
Toimitko yrittäjänä, joka vastasi kuntabarometriin kevään aikana tai oletko median, kunnan tai muiden sidosryhmien edustaja ja haluat tietää, miten lappilaiset yrittäjät ovat arvioineet yrittämisen edellytyksiä omassa kunnassaan? Tule kuulemaan vastaukset Yrittäjien kuntabarometrin 2020 Lapin alueen tulosten julkistamistilaisuuteen 10.6. klo 10-11!
Korona
Kilpisjärvellä ja Nuorgamissa toimivien rajakauppayrittäjien Mikon ja Arin liiketoiminta on laskenut lähes nollaan koronaviruksen vuoksi. Molempien yrittäjien asiakaskunta koostuu yli 90-prosenttisesti norjalaisista, jotka eivät ole päässeet ostoksille Suomeen yli kuukauteen. Kuvassa Mikko Rousu yhdessä siskonsa Elina Rousu-Karlsenin kanssa.
Yrittäjyys
Yrittäjät julkaisevat kaksi kertaa vuodessa pk-yritysbarometrin. Kevään 2020 tuloksista ilmeni, että yleiset suhdannenäkymät ovat pysyneet ennallaan syksyn tilanteeseen nähden ja jonkin verran korkeammalla kuin koko maassa. Lapissa yritysten toimenpiteet kestävän kehityksen edistämiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ovat korkeammalla tasolla kaikilla osa-alueilla kuin koko maassa.
Lapin hankinta-asiamies ja KEINO-muutosagentti Susanna-Sofia Keskinarkaus on neuvonut yrityksiä hankinnoissa sekä vahvistanut maakunnan hankintaosaamista kuluneen vuoden aikana. Tänään hän toivottaa yrittäjille, kunnille ja kaupungeille lämmintä joulun aikaa sekä vinkkaa, mitä tuleva vuosi tuo mukanaan hankintaneuvonnan osalta.
Yrittäjyys
Kotimaisuus on kuluttajan suosiossa, ja paikallisuus vähintään yhtä tärkeää; lappilaisesta poronlihasta ollaan valmiita maksamaan ja alueen kelopuusta tehdyt matkamuistot käyvät kaupaksi. Tänään kaksi Lapin Yrittäjiin kuuluvaa yrittäjää kertoo, kuinka hyvää liikevaihtoa laadukkaat tuotteet ovat paikallisille yrittäjille ja mistä myytävien tuotteiden hinta muodostuu.
Yrittäjyys
Lapin Yrittäjät kannustaa lappilaisia yrittäjiä oman paikkakunnan vireyden, vetovoiman ja volyymin vahvistamiseen. Yksi keino siihen on paikallisten ihmisten ja etenkin nuorten työllistäminen yrityksen leipiin. Siihen kekoon myös tervolalainen, Vaihtoykköset Oy:n yrittäjä Miika Pallari on laittanut kortensa.
Yrittäjyys
Yrittäjät ovat koko Lapin maakunnan kantava voima. Mitä tulee alueen yrityskentän tulevaisuuden näkymiin, nousevat keskiöön etenkin nuoren polven yrittäjät. Se tiedetään myös Lapin Yrittäjissä, jossa nuoria yrittäjiä kannustetaan verkostoitumaan ja pitämään pintansa pohjoisilla lakeuksilla. Tsempistä on saanut osansa myös Lapin Yrittäjiin kuuluvaa JAG-Yhtiöt Oy:ta varmalla otteella luotsaava Jari Anttonen.