Etsi

Kenelle sinä voit luottamuksellisesti puhua yrityksesi asioista?

Yrittäjällä on laaja sidosryhmäverkosto. Yrittäjä kantaa vastuuta osaltaan näistä kaikista. Työntekijät ja heidän perheensä, verottaja, kunta. Tätä kautta yrittäjän vastuu on merkittävä. Tässä rumbassa yrittäjä tahtoo laiminlyödä itseään muiden kustannuksella. Kun yrittäjä laiminlyö itseään se heijastuu perheeseen ja lähiympäristöön.


Kuka sinua kuuntelee? 

Kenelle sinä voit puhua ja keventää taakkaasi? Kenen kanssa voit puhua luottamuksella oman yrityksen asioista, ystävälle, puolisolle, työkaverille, toiselle yrittäjälle?

Yrittäjän arki on usein niin hektistä, että oma hyvinvointi ja jaksaminen unohtuvat. Sitä havahtuu vasta, kun jaksaminen alkaa olla vähissä. 

Oman yrittäjätaustani tuomalla kokemuksella tiedän mistä kirjoitan. Vuoden 1991 talouskriisi, konkurssiuhka, hiljainen sukupolven vaihdos, yrityksen myynti ja avioero ovat koetelleet omaa jaksamista. Joskus yrittäjyys voi olla sattumien summa, perheen sisäistä vastuunkantoa. 

Muutama vuosi siinä meni palautuessa. Vauhti pysähtyi ja mietin, mitä tilalle, mahdollisimman nopeasti sama vauhti päälle? Hidastaminen olikin vaikeaa! Muutamien vuosien jälkeen ajattelin, mitä olisin voinut tehdä toisin. Miten olisin voinut kuunnella omia tarpeitani? Miten ymmärtää itseään ja riittääkö aikaa ajatella? Miten olisin voinut tunnistaa omia tunteita?


Elämän uudet haasteet

Aloin pohtia omaa elämääni ja miettiä, että mitä minä vielä haluaisin tehdä. Niinpä lähdin kohti uusia haasteita.

Vähän vaille kuusikymppisenä, eläkeiän kynnyksellä halusin uuteen ammattiin.  Haluan tehdä jotakin hyödyllistä ja siten löytää uusia haasteita. Lähdin opiskelemaan työnohjaajaksi ja valmistuin keväällä 2018 voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi. 

Entisenä matkailualan yrittäjänä yrittäjyyden haasteet tulivat tutuiksi. Ne kasvattivat! Mutta joskus oli vähän liiankin rankkaa. Keskustelu olisi ollut useasti tarpeen. Pysähtyminen ja omien ajatusten peilaaminen olisi kenties antanut eväitä jaksamiseen.

Kahden ja puolen vuoden opiskelun aikana, mietin useasti yrittäjiä. Miten työnohjauksella voisi keventää yrittäjän taakkaa aivan niin yksinkertaiselta kuulostavalta menetelmällä kuin työnohjaus.

Mikä on työnohjaaja? Neuvooko työnohjaaja yrittäjää? Työnohjaaja ei suinkaan ole kaikkien alojen asiantuntija.  Hän ei anna sinulle neuvoja, miten sinun tulisi toimia, vaan hän ohjaa keskustelua työstä, kuuntelee, kysyy ja pysäyttää. Työnohjaus voi avata työyhteisön klikkejä, löytää uusia tapoja toimia.


Kenelle työnohjausta? 

Yrittäjälle, yrityksen johdolle ja henkilöstölle

Iänikuinen klisee, että henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Tänä päivänä ollaan siinä tilanteessa, että se on oikeasti konkretiaa. Arjessa syntyy erilaisia konflikteja ja näkemyseroja. 

Yrittäjä kantaa vastuuta ja pitää huolta muiden hyvinvoinnista, mutta miten lienee oman jaksamisen laita? Yrittäjällä on myös oikeus pitää huolta itsestään. Jos yrittäjä ei voi hyvin, ei voi yrityskään. 

Työnohjaaja ohjaa keskustelua siten, että asiat etenevät työyhteisössä. Suorittavan tason tekijät ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita. Monesti johto on liian etäällä antamaan määräyksiä ja ohjeita tietämättä mihin se johtaa. Henkilöstöllä on usein osaaminen ja tieto siitä, miten työ voidaan tehokkaasti suorittaa.

Työnohjaus on matalan kynnyksen toimintaa, jossa niin yrittäjällä kuin työntekijöillä on mahdollisuus tulla kuulluksi yhdessä tai erikseen ja kehittää työtä.
 

Valtakunnallinen Työnohjauksen päivä 29.1. Alaruokasen talolla Rovaniemellä. Tule kuulemaan, mitä työnohjaus voi antaa juuri sinulle ja työyhteisöllesi.

 

Marjut Kuusisto
Yrittäjä, asiamies ja työnohjaaja (Suomen Työnohjaajat ry:n jäsen, STOry)

Yrittäjyydestä minulla on kokemusta siitä alkaen kun nenä näkyi kaupan tiskin takaa. Yrittäjäperheeseen syntyneenä sitä työkokemusta on tullut luontaisesti kaupan ja matkailun aloilta.

Levillä olin kesätöissä jo 1970 –luvulla,  kun Levin Loma, suvun  perheyritys perustettiin. Lomakylä oli Levin ensimmäisiä matkailuyrityksiä. Päivikki Palosaari osti sen 1980 - luvun lopulla.

Matkailualan yrittäjäkokemus tulee Leviltä, Rovaniemeltä ja Ylläkseltä vuosina 1987 – 2005 silloisen aviomieheni, Leo Pitkäsen kanssa, jolloin Lapland Hotels -ketju syntyi. Ketjussa olivat aluksi Hotelli Sirkantähti, Sky Ounasvaara, Äkäshotelli, Hotelli Ylläskaltio, Hotelli Lapin Pohtimo ja Ylläs Ski Oy Finland, hissit ja rinteet. Tyytyväisenä voin todeta, että ketju laajeni juuri Helsingin Bulevardille asti.

Yrityksen myynnin jälkeen olen toiminut Suomen Kulttuurirahaston, Lapin rahaston asiamiehenä, jossa olen saanut tutustua tieteeseen ja taiteeseen sekä Lapin kulttuuritapahtumiin apurahahakemusten kautta. Lappi on tullut tutuksi uudella tavalla. Voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi valmistuin 2018.  Haluan työskennellä ihmisen jaksamisen ja hyvinvoinnin puolesta. Siinä työssä tämä elämänkokemus on vain hyödyksi.

Marjut Kuusisto

Yrittäjä, asiamies ja työnohjaaja (Suomen Työnohjaajat ry:n jäsen, STOry)