Etsi

”Oikeat” Yrittäjät

Kyllä minä niin mieleni pahoitin… ”Siellä paikallisyhdistyksen hallituksessa pitäisi olla mukana myös joku oikea yrittäjä?” Paitsi että en pahoittanut! Mutta aloin ajatella, ja kun verenpaineeni jälleen laski, aloin kirjoittaa.

Kuka ei ole oikea yrittäjä? Hänkö, jolla ei ole miljoonaa tilillään? Hänkö, joka yrittää siksi, että tekemällä omasta harrastuksestaan työn, hän saa mahtavaa vastapainoa palkkatyölle. Hänkö, joka sisätiloissa tehtävistä palkkatyöstä päästyään saa itselleen mielenrauhaa ja tuntee itsensä tärkeäksi tekemällä yrittäjänä töitä ulkosalla? Hänkö, jolla on paloa tehdä asioita, mutta myös samalla halua ja kärsivällisyyttä aloittaa pienestä ja ottaa aikaa yritykselleen, koska elämässä on muutakin kuin työ. Tätä se nykyään jo on.

Emme ole enää välttämättä pelkästään työntekijöitä emmekä pelkästään yrittäjiä. Olen huomannut ympärilläni muutoksen ihan läheltä. Meidän perheessä sekä aviomieheni että minä olemme molemmat sekä palkansaajia että teemme töitä myös yrittäjinä. Mutta vaikka tekisi monenlaista työtä yrittäjänä sekä palkansaajana, ei kenenkään yrittäjyyttä pitäisi silti kenenkään mennä kyseenalaistamaan! Liikaa kuulee toisten aliarvioimista sekä työn vähättelyä.

Samalla kun työ muuttuu, soisi asenteidenkin muuttuvan. Itselläni on selkeästi palo yrittää, mutta nuoren yrittäjän suunta on vielä hieman hakusessa. Aluksi koin siitä hirveää painetta, mutten enää. Se vaati puolisen vuotta, jolloin käytiin vakavia keskusteluita itsensä kanssa siitä, mitä oikein haluan ja mitä en halua? Omien arvojensa kanssa on lopulta vaikea riidellä jos ne tunnistaa.

Suunta löytyy kyllä, sitä en epäilekään mutta fakta on se, että lainat ja laskut eivät tule maksetuiksi haaveilemalla tai pelkästään suuntaa miettimällä. Hankala tilanne? Niin minäkin aluksi ajattelin, mutta… Kun aloin miettiä tarkemmin, tämähän on mahtava tilanne! Niin täynnä mahdollisuuksia!

Minulle on kertynyt ammattitaitoa niin liikunnan, ravitsemuksen kuin taloushallinnonkin alalta ja asiakaspalvelutyötä rakastan! Miksen siis pyrkisi hyödyntämään kaikkia osaamisen alojani mahdollisimman laajasti? Vastalause: ”Sitten et voi fokusoitua mihinkään riittävästi, etkä ehkä löydä suuntaasi yrittäjänä koskaan.” Näen asian toisin. Tekemällä monenlaista, yrittäjänä sekä palkansaajana takaan itselleni kehittymisen - ehkäpä hitaammin, jokaisella osaamiseni alalla.

Eilen ohjasin asiakasta salilla sekä teimme ryhmän kanssa kehonhuoltoa, tänään teen kirjanpitoa ja huomenna puen palkkatyöni työvaatteeni päälle ja lähden toivottamaan asiakkaille ihanaa joulunodotusta!

 

Iloisin terveisin,
Milla Saarela
MillaFIT
0449765685
FB: @mmsaarela
Instagram: @millafittmi
www.millafit.fi

Milla Saarela

Posion Yrittäjät ry:n puheenjohtaja
Hyvinvointialan yrittäjä yrityksessä MillaFIT
Perheenäiti