Etsi

Onko yrityksesi valmis digiharppaukseen?

Digitalisaatio ei ole yksinomaan startupien ja kasvuyrittäjien pelikenttää. Se on virta, josta riittää ammennettavaa jokaiselle yritykselle ja yrittäjälle taustasta riippumatta. 

Digitaalisten työkalujen esiinmarssi on ollut viimeiset vuosikymmenet näyttävää ja rivakkaa. Uusi teknologia, oli kyse sitten älylaitteista, ohjelmistoista tai tietoverkoista, muuttaa kuluttajien käyttäytymistä ja avaa yrityksille arvokkaita mahdollisuuksia hankkia ja palvella asiakkaita sekä parantaa kannattavuuttaan. 

Digitalisaatio on digitaalisen teknologian kehittämistä ja käyttämistä. Tämä oman aikamme tuotannollinen vallankumous kuljettaa meitä vastustamattomasti mekaanisten koneiden aikakaudesta yhä syvemmälle älykkäiden koneiden kauteen. Paluuta ei ole. Samaan tapaan kuin sähkö ja muut aiempien teollisten murrosten avainteknologiat digitaalisuus ulottuu kaikille elämän ja liiketoiminnan alueille. Samalla se luo kokonaan uusia kulttuurin ja yrittäjyyden haaroja. 

Jatkossa markkinoilla menestyvät ne yritykset, jotka kykenevät muotoilemaan liiketoimintamallinsa digitaalisuutta hyödyntäen. Vakiintuneiden käytäntöjen vangiksi jääneet menettävät vääjäämättä asemiaan. Markkinoiden uusjako on todellisuutta alalla kuin alalla. 

Kaiken tämän keskellä yrittäjän on tärkeintä säilyttää ennakkoluuloton ja avoin mieli sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Pienet mutta määrätietoiset askeleet muodostavat ajan myötä merkittäviäkin digiharppauksia. Digitaipaletta ei kannata jäädä suunnistamaan yksin. Kaikki osaaminen kun ei asu meissä itsessämme. Kehityshakuiselle yrittäjälle löytyy monenlaista tukea uusien työkalujen valjastamiseen ja toimintamallien muotoiluun. Hyvä tapa lähteä liikkeelle on tutustua yrittäjäjärjestössä tuottamaamme Yrittäjän Digioppaaseen. Se kokoaa yhteen olennaisimmat asiat, jotka yrittäjän kannattaa muistaa digiharppauksen alkutaipaleella. Oppaasta löydät tärkeimmät työkalut, käytännön ohjeita ja vinkit, joilla pääset tekemisessä konkreettisesti eteenpäin. 

Avaa opas ja anna mennä!

 

Joonas Mikkilä
digi- ja koulutusasioiden päällikkö
Suomen Yrittäjät
@JoonasMikkila

Joonas Mikkilä

Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö, joka vastaa järjestön korkeakoulu- ja innovaatiopoliittisista sekä digitalisaatioon liittyvistä asioista.