Etsi

Emergency banner

SANAT JA AJATUKSET OVAT YRITTÄJIEN

Yritysten liike luo Lapin menestystarinan, - Lapin kehittäjät & yritykset, osallistumista aluekehitystyöhön!  - Näkökulma yritysten kehittämiseen Norjan rajalta,   - Pienet valkeat tuo parhaan lopputuloksen, ei suuret tulet,  - Yrittäjien omien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen,  - Uutta korkeakouluyhteistyötä rakennetaan Lappiin,  - Digitalisaation muutosvauhti huimaa,  - Ihmiskunta elää kaivoksista – missä lappilaiset malminetsijät,  - Tein kaiken elämässä yrittäjyys tähtäimessä,  - Mistä vauhtia omistajanvaihdoksiin?  - Rahoittamisen sietämätön keveys,  - Kesätyöt ja työidentiteetti,  - Verkkokaupan kansainvälinen kasvuohjelma – hyödyttääkö se meitä,    - Yksinyrittäjän taival Suomessa,  - Minäkö tiikeri, lehmä ja hevonen,  - Hankintalain kokonaisuudistus,  - Lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatus ja kannustaminen,  - Kilpailua, kykyä ja sopimista.

Edellä olevat otsikot kuvaavat menneen kevään Lapin Yrittäjien torstaibloggareiden teemoja.  Blogit käsittelivät ansiokkaasti monia lappilaiseen yritysilmapiiriin ja yrittäjyyteen liittyviä ajankohtaisia asioita, mielipiteitä ja tuntoja.  Kirjoittajat ovat etupäässä lappilaisia yrittäjiä.  Yritysilmapiirin havainnoimiseksi myös muutama sidosryhmien edustaja kirjoitti näkemyksiään yritysten kehittämisestä ja alueen koulutuksesta.

Lapin Yrittäjät toteutti blogiringin ensimmäistä kertaa viime syksynä ja eri kirjoittajien kanssa menneenä keväänä toistamiseen. Joka torstai ilmestyi yrittäjien TorstaiBlogi. Tarkoitus oli saada myös tällä tavalla esille yritystoiminnan saavutuksia, tulevaisuuden tavoitteita ja uskoa, kehitysnäkymiä, kansainvälistymistä, sekä myös yrittämisen ongelmakohtia eri toimialoilta ja elämänalueilta. Tämä onnistuikin erinomaisesti.  Kirjoituksista löytyy hyödyllisen informaation lisäksi asioita, joita hyvinkin voitaisiin ajaa ponnekkaammin lappilaisen yritystoiminnan hyväksi, niistä löytyi myös yrittäjien verkostoitumiseen ja vertaistukeen liittyviä asioita.  Asiat ja aiheet bloggari sai päättää itse, mutta ne olivat kirjoittajien aihepiireistä lähteviä ja näin luonnollisesti yrittäjälähtöisiä.

Blogeja tässä yhteydessä sen enempää analysoimatta totean, että Lapin Yrittäjien saattaa olla hyvä jatkaa ja kehittää myös tämänlaatuista hyvin yrittäjälähtöistä viestintää, ts. sanat ja ajatukset ovat yrittäjien. Menneen syksyn ja kesän TorstaiBlogit levisivät hyvin myös sosiaalisessa mediassa.  Tällainen aktiivisuus osaltaan antaa eväitä yrittäjien yhteiskuntavaikuttamiseen ja on omiaan luomaan positiivista ilmapiiriä.

Kiitän kaikkia viime syksyn ja menneen kevään bloggareita antaumuksellisesta panoksestanne lappilaisen yrittäjyyden hyväksi!

Kevään blogit ovat luettavissa edelleen osoitteessa http://bit.ly/1UTHzpO

Martti Kankaanranta

varatoimitusjohtaja

Lapin Yrittäjät

Martti Kankaanranta

Yrittäjä, työeläkettä entisistä työsuhteista Suomesta ja vähän Ruotsista nauttiva, samanaikaisesti yrittäjäeläkettä maksava.