Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tulevaisuuden Lappi tarvitsee yhteisöllisiä työtiloja

Tässä ajassa muutos on pysyvää. Se vaikuttaa kaikkeen siihen, että miksi, miten tai mitä teemme tulevaisuudessa. Työ, sen tekeminen ja mitä työpaikka tulevaisuudessa tarkoittaa, määritellään parhaillaan uudelleen. Tämä tulee vaikuttamaan meihin kaikkiin ja muutoksia tapahtuu - halusimme sitä tai emme. Usein muutoksia pidetään negatiivisina, mutta niissä tilanteissa on kuitenkin valtava mahdollisuus luoda jotain uutta.

Me Flatlight Creative Housella olemme halunneet kantaa kortemme kekoon tämän asian suhteen. Kesällä 2019 perustimme Rovaniemelle yhden maailman pohjoisimmista co-working -tiloista eli yhteisöllisistä työtiloista. Y-North on ekosysteemi ja kattaa noin 1000m2 tilat Aittatiellä, kehittyvällä Lampelan alueella.

Y-North nimi pohjautuu kysymykseen Why north? - eli miksi pohjoinen. Se on äärimmäisen hyvä kysymys sekä pohjoinen näkökulma, joka erottaa meidät muista toimijoista. Miksi halusimme luoda Y-Northin? Mielestämme yhteisöllinen työn tekeminen kehittää, törmäyttää toimijoita ja luo uusia mahdollisuuksia tekemään asioita isommin, paremmin ja kansainvälisemmin kuin koskaan aikaisemmin. Haluamme luoda alueelle uudenlaista työntekemisen kulttuuria ja toisaalta kohtaamispaikan, missä tapahtuu ja tehdään asioita yhdessä.

Loimme Y-Northiin tilat yhteisöllistä ja vaihtelevaa käyttöä varten. Tilat sisältävät avoimempaa tilaa työpisteiden kera, suljettuja neuvottelutiloja, puhelinkoppeja, rennompia tiloja, varastoja, puusepän verstaan, suihku- ja saunatilat sekä ison monitoimi-studiotilan, jossa voi tehdä maailmanluokan studiokuvauksia, työskennellä korkeammassa tilassa kahvilahenkisessä ympäristössä tai järjestää erilaisia tapahtumia aina kulttuuriesityksistä business-tapahtumiin ja workshopeihin. Y-Northin sydän kuitenkin muodostuu tiloja käyttävistä ihmisistä eli Y-North yhteisön jäsenistä, joita on tällä hetkellä jo yli 30 kpl.

Voisiko Y-Northin kaltaiset uudenlaiset yhteisölliset työtilat luoda Lappiin täysin uudenlaisia mahdollisuuksia? Voisiko Lapista tulla maailman paras paikka tehdä etätyötä? Kun työn tekeminen digitalisoituu ja etätyö yleistyy, niin yhteisölliset työtilat luovat etätyöntekijöille yhteisön. Olen mielelläni mukana miettimässä, mitä pitäisi luoda, tehdä ja kehittää, jotta Lappi olisi maailman paras paikka etätyöskentelyyn. Siihen tarvitaan meitä kaikkia.

Lue lisää Y-Northista täältä.

Y-Northin sisätiloja. Kuva: Flatlight Creative House

Miikka Niemi
Miikka Niemi

Niemi on Flatlight Creative Housen perustaja, toimitusjohtaja ja luova johtaja sekä Y-North co-working -tilan perustaja. Flatlight Creative House luo brändejä, tarinoita ja kokemuksia kaikille aisteille. Yrityksen asiakkaita ovat mm. Alibaba, Alipay, Lapland Hotels, Visit Arctic Europe, Visit Levi ja Rovaniemen kaupunki. Flatlightin omia projekteja on mm. YLE:llä kaksi kautta ollut TV-sarja Metsien kätkemä, Pekka Hyysalon tarinan kertova New Run -dokumenttielokuva, Suomen 100 vuotis juhlavuoden kunniaksi tehty 100 Moods From Finland ja Turku Biennalen pääpalkinnon voittanut They came with crowded boats and trains.