Etsi

Y-Talk

Lapin TE-toimisto ja Lapin Yrittäjät tekevät yhteistyötä ja esittelevät lappilaisten yritysten osaamista satunnaisessa järjestyksessä.

Y-talk - Lapin Yrittäjien jäsenyrittäjät tutuksi!
 

Yrittäjä vastaa seuraaviin kysymyksiin:
1. Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?
2. Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?
3. Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?
4. Mitä olette kolmen vuoden päästä?
5. Terveiset lappilaisille?


Oletko jäsenyrittäjämme ja haluat kertoa lyhyesti myös oman yrittäjätarinasi? Vastaa yllä oleviin kysymyksiin joko kirjallisesti tai videon muodossa ja lähetä vastaukset kuvan kera tai linkki videomateriaaliin osoitteeseen:

Yritysjuttusarjaa julkaistaan siis Lapin TE-palveluiden fb-sivulla ja Lapin Yrittäjien Fb-sivulla ja kotisivuilla.

Lähettäessäsi esittelyn annat samalla vapaan käyttöoikeuden Lapin TE-toimistolle ja Lapin Yrittäjille, jotka voivat julkaista esittelyn omissa viestintäkanavissaan. 

Kaisu ja Henrik Brehmer - Luotsaavat kemiläistä toisen polven vaateliikettä

Kemiläinen pukeutumisen erikoisliike Bombus oli yritysesittelyssä 1,5 vuotta sitten. Tuolloin yrittäjäpariskunta Kaisu ja Henrik Brehmer kertoi Bombuksen henkilökuntineen panostavan laatuun ja palveluun, sekä ratkovan asiakkaiden pukeutumiseen liittyviä haasteista. Nämä asiat ovat ykkösenä edelleenkin. Samassa jutussa oli keskustelua myös siitä, missä yritys näkee itsensä kolmen vuoden kuluttua.
 

Miten suunnitelmat ovat toteutuneet, Kaisu ja Henrik?

Paremmin kuin uskalsimme ikinä toivoakaan! Taisimme vihjailla muutama vuosi sitten, että palvelemme tulevaisuudessa myös miehiä, ja niinhän tässä on nyt käynytkin!! Aukaisimme miestenosaston maaliskuussa, ja olemme todella tyytyväisiä vastaanottoon. On ilo huomata, että myös miehet ostavat ennakkoluulottomasti värejä ja kuoseja, eivätkä pelkää pukeutua ”hyvin”.
 

Mitä muuta teille kuuluu?

Ostimme viime vuoden lopulla asusteisiin erikoistuneen verkkokaupan www.boutiquefreda.com. Siitä muokkaantuu pikkuhiljaa Bombuksen ikioma kauppa, jossa pääpaino tulee olemaan asusteissa, mutta huomattavasti laajempana kuin nyt. Lola Ramonan upeat kengät ja laukut ovat meidän ykköstuotteet, mutta myös korut, pääpannat, päähineet ja muut asessorit löytyvät kaupasta. Verkkokaupan pyörittäminen ei muuten ole sivutoimista hommaa, vaan ihan täysipäiväistä työtä!

Lisäksi aloitimme  myös agentuuritoiminnan, ja olemme tanskalaisen Lola Ramonan edustajia Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Agentuurityöskentely on mielenkiintoinen lisä kauppiaana oloon, ja työt tukevat toinen toistaan.


Kun vapaaehtoisia ei löydy, lähtee kauppiatar Kaisu Brehmer itse näytöslavalle. kuva Lifestyle-messuilta 2018. 


Miltä tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuus näyttää haastavalta, mutta olemme luottavaisin mielin. Yksi merkittävimmistä haasteista on vaatealan ympäristökuormitus, jota omalta osaltamme haluamme olla pienentämässä. Pieniä muutoksia toiminnassamme olemme jo tehneet, mutta tällä alalla suurin kysymys on, kuinka nopeasti ja laajasti alan valmistajat lähtevät mukaan ympäristötalkoisiin.
 

Haluamme toivottaa kaikille iloista kesää ja positiivista mieltä! 


Yhteistyöterveisin, 
Kaisu ja Henrik Brehmer

Jani Siivola - Markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija



Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?
Olen Jani Siivola, markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija. Aloin yrittäjäksi, koska kyllästyin projektien jäykkyyteen. Halusin saada aikaan enemmän ja tehdä merkityksellisempää työtä, jonka avulla voin auttaa muita saavuttamaan tavoitteensa. Lisäksi yrittäjyydessä on hyvät puolensa sen joustavuuden vuoksi. Olen tyytyväinen niin kauan kuin minulla ei harmita mennä maanantaina töihin. :) 


Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?
Huippu-urheilijakin tarvitsee valmentajan. Me olemme yrityskentän valmentaja, joka auttaa tekemään markkinoinnissa, digitalisaatiosta ja kehittämistyössä oikeita asioita ja oikeaan aikaan. Me olemme yrityskentän personal trainereita, jotka kannustavat, antavat suuntaa ja uusia ideoita tekemiseen. Autamme löytämään kipupisteet ja kehittämiskohteet. Kaiken tämän teemme selvällä suomen kielellä ilman turhaa sanakikkailua. Konsultoinnin, valmennusten, sparrausten ja koulutusten perimmäinen tavoite on aina kuitenkin helpottaa yrityksen pyörittämistä ja järkevöittää toimintaa. Jos “siinä sivussa” kassa kilisee, niin mikäs sen parempaa.  
 

Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?
Parasta yrittämisessä on, että saan pääsääntöisesti tehdä sellaista työtä, joka on itselle merkityksellistä ja josta on todetusti ja tutkitusti paljon hyötyä asiakkaille. Merkityksellisen työn tekeminen on korostunut omassa yrittämisessä yhä enemmän. On hienoa kuulla uusia yrittäjätarinoita, etsiä niistä yhteneväisyyksiä aiempiin ja jakaa kertynyttä tietoa yrityskentän tai vaikkapa yrittäjyyttä harkitsevien tai yrityksen juuri perustaneiden kesken. Kun asiakas ymmärtää jonkin kokonaisuuden tai yksityiskohdan merkityksen tai koulutettavan lamppu syttyy, niin tämä asiantuntija hymyilee.

En tiedä, että onko yrittämisessä mitään pahaa. Välillä on vain hiukan kiire, tulee yllätyksiä tai sitten muita haasteita. Joskus unet saattavat olla hetken vähissä ja ajatustyötä tehdään kuumeisesti klo 03.33 - 04.12-välilä. Onneksi tällaiset hetket ovat yleensä aika harvinaisia. 
 

Mitä olette kolmen vuoden päästä?
Olemme kolmen vuoden päästä Lapin tunnetuin ja suosituin konsulttitoimisto, jonka osaamista ja ammattitaitoa asiakkaat arvostavat. Olemme myös kasvaneet niin fyysisesti kuin henkisestikin. Meitä on iso iloinen porukka, joka palvelee täydellä sydämellä pk-yrityksiä, julkista sektoria ja yhdistyksiä.. :)
 

Terveiset lappilaisille?
Lappilaiset yritykset ja organisaatiot ovat hyvissä käsissä. Meillä on erinomaiset tukimahdollisuudet ELY:n, TE-toimiston ja Business Finlandin kautta. Julkinen rahoitus ja erilaiset kehittämishankkeet yhdistettynä meidän kaltaisten osaavien kehittämisasiantuntijoiden palveluihin saa liiketoiminnan vieläkin korkeampaan lentoon. Hyödyntäkää meitä! 

Terveisin,
Jani Siivola

Marko Vapa - Urheiluhullu online traineri ja verikuvaaja

Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?
Olen Marko Vapa Keminmaalta. Urheillut koko elämäni eri kestävyyslajien huipulla Suomessa. Samaan aikaan olen toiminut 20 vuotta yrittäjänä online trainerina ja verikuvaajana. Olen yrittäjä jotta voin tehdä sitä mitä osaan ja mitä asiakkaani tarvitsevat oman hyvinvointinsa ja kuntonsa parantamiseen.
 

Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?
Valmennus verkossa. Osaamme valmentamisen paremmin kuin muut. Valmennamme asiakkaita laidasta laitaan sohvaperunoista, kuntoilijoihin ja kilpaurheilijoihin.


Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?
Parasta on uuden luominen ja sen näkeminen tuotantokäytössä hyödyttämässä muita ihmisiä. Pahinta yrittämisessä on kalenterin tukkeutuminen. Hankala yrittää menestyksellisesti siten, että kalenteri pysyisi vapaana.


Mitä olette kolmen vuoden päästä?
Olen yksi Suomen johtavista verkkovalmentajista ja verkkokurssimme on käännetty kansainvälisiksi myös muille kielille. Työllistämme ammattivalmentajia, jotka tekevät asiakastyötä. Lisäksi koulutamme liikunnan ja hyvinvoinnin osaajia mm. kehotyypin testauksessa ja verikuvauksessa.


Terveiset lappilaisille?
Tehkää sitä mistä innostutte niin pysyttä terveenä ja saatte jokapäiväisen leipänne. Rauhoittukaa hiljaisina sesonkeina ja luokaa uutta, jotta olette valmiina kun ruuhkat iskee.
 

Palveluistani esittelyvideo löytyy täältä.

 

Urheiluterveisin,
Marko Vapa