Etusivu > Lapin Yrittäjät > Julkaisut

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yritysesittelyt

Lapin Yrittäjiin kuuluu yrittäjiä monelta eri alalta. Keitä he sitten ovat? Tutustu alla alueesi yrittäjiin - ja esittele sivulla myös oma toimintasi!

Aina leipurista autokorjaajaan ja digimarkkinoijasta poronhoitajaan - Lapissa on yrittäjyyttä monella eri alalla. Lapin Yrittäjät yhdessä Lapin TE-toimiston kanssa haluavat esitellä alueen yrittäjien toimintaa satunnaisessa järjestyksessä. Yritysesittelyt julkaistaan alla sekä Lapin Yrittäjien somekanavissa ja Lapin TE-palveluiden Facebookissa.

Tätä kysyimme

1. Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?
2. Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?
3. Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?
4. Mitä olette kolmen vuoden päästä?
5. Terveiset lappilaisille?

Pst, esittele sinäkin oma yrityksesi ja saa näkyvyyttä toiminnallesi. Vastaa kysymyksiin ja pistä ne meille ( ).

Yritysesittelyt

Johanna Helppikangas-Tuominen - täsmällistä kauneudenhoitoa

1. Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?

Olen Johanna Helppikangas-Tuominen ja toimin Yrittäjänä sekä SKY-Kosmetologina kauneushoitola Nordic Blush Beauty Loungessa. Yrittäjyys kulkee myös verenperintönä: isäni omisti kuljetusalan yrityksen, joten olen kasvanut yrittäjyyteen. Olen entinen ammattilentopalloilija, ja kilpailuhenkisyys onkin verissä. Haluni kehittää omaa osaamistani on jatkuvaa, joten oli luontevaa lähteä yrittäjäksi.

Olen toiminut yrittäjänä vuosina 2010-2017 toisen yrityksen yhteydessä, mutta jo tuolloin minulla oli vahva tahto perustaa selkeä, oman visuaalisen ilmeen ja rauhan tarjoava hoitola. Vuonna 2017 sain haaveeni toteutettua, kun Nordic Blush Beauty Lounge avasi ovensa huhtikuussa.

2. Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

Yritykseni tarjoaa kauneuden- ja ihonhoitoa kosmetologin ammattitutkinnon suorittaneen SKY-kosmetologin palvelemana.

Yrityksessä käytän tarkkaan valittuja laadukkaita ammattikosmetiikkasarjoja sekä turvallisia laitehoitoja. Vakaat ja tunnetut maailmanlaajuiset hoitosarjat tarjoavat uusinta uutta maailmalta.

Haluan lisätä täsmällistä, henkilökohtaista ja huolehtivaa tietämystä ihonhoidosta. Syventävät koulutukseni Suomessa ja ulkomailla ovat tehneet minusta asiantuntijan, joka pystyy monin tavoin ratkaisemaan ihon haasteita; kuten ikääntymismuutoksia, arpia, epäpuhtauksia jne. Jatkuva kouluttautuminen on minulle intohimo ja haluan tarjota asiakkailleni parhaan tietämyksen käyttämistäni tuotteista ja laitteista hoidon yhteydessä.

Ammattimainen työskentelyni koostuu monipuolisesta hoitolaitevalikoimasta, joissa on markkinoiden uusin tekniikka, sekä klassisista hoidoista, joilla hemmottelen asiakastani heidän kiireensä keskellä. Myymäläni laaja ammattikosmetiikan sekä mineraalimeikkien valikoima palvelee tarjoten ammattitason hoitotuotteet kotikäyttöön henkilökohtaisen opastuksen kera.

Haluan tuoda Rovaniemelle modernin ja rauhallisen kauneushoitolan, jonka ammattitaitoisen ja jatkuvasti kouluttautuvan SKY-Kosmetologin luona asiakkaalla on turvallinen olla hoidossa.

3. Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?

Yrittämisessä parasta on vapaus toteuttaa itseään ja kehittää omaa osaamistaan jatkuvasti. Pystyn vaikuttamaan omiin työaikoihini, ja pienten lasten äitinä se on tärkeä osa yrittäjän elämäntapaa.

Yrittäjyydessä kiehtoo myös se, että ideasta toteutukseen on todella lyhyt matka. Kaikki on omissa käsissä: mihin suuntaan yritystään haluaa kehittää. Yrittäjyydessä palkitsee onnistuminen, asiakkaiden tyytyväisyys ja se, että saan tehdä työtäni monipuolisesti.

Hankalinta yrittäjyydessä on vapaa-ajan erottaminen töistä. Olen kuitenkin kantapään kautta oppinut, että lomat ja menot on syytä kirjoittaa kalenteriin ajoissa tai muuten ne jää pitämättä.

4. Mitä olette kolmen vuoden päästä?

Kolmen vuoden päästä olemme tuttu yritys Rovaniemellä ja saaneet laajennettua toimintaamme koko Suomeen verkkokaupan sekä koulutuksien välityksellä.

5. Terveiset lappilaisille?

Lapissa on todella laajat lämpötilavaihtelut vuoden sisällä, joten iho joutuu äärimmäisen koville. Nyt, kun talvi tekee tuloaan, iho kuivuu ja kaipaa huomiota ja hoitoa. Tervetuloa tutustumaan hoitovalikoimiini sekä tuotteisiini: tehdään yhdessä juuri sinun tarpeitasi vastaava hoitosuunnitelma ja annetaan ihollesi yksilöityä hoitoa laadukkailla ammattikosmetiikkatuotteilla. Meiltä saa myös ostettua ihanat Hemmottelulahjakortit esimerkiksi pukin konttiin. ;)

Pääset tutustumaan yritykseeni tarkemmin osoitteessa www.nordicblush.com

Riia Valvimo - Sosiaalisen median konsultointia

Kuva: Matilda Svahn

1. Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?

Olen Riia Valvimo. Iloinen yrittäjä, isosisko, entinen kassakoneenkuljettaja ja huippumyyjä, tradenomi, markkinointiasiantuntija, bloggaaja, se some-tyttö, etelän hetelmä, enemmän kissa- kuin koiraihminen, tekijä, ei jahkailija.

Olen yrittäjä, koska haluan jatkuvasti kehittyä ja kehittää. Yrittäjyys antaa minulle mahdollisuuden tehdä sitä, mistä oikeasti tykkään. Olen aina valmis oppimaan uutta, haluan tehdä asiat hieman entistä paremmin ja nähdä ihmisten ympärilläni onnistuvan.

2. Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

Luotettavuus, helppous, laatu ja yhteistyö ovat yritykseni toiminnan perusta. Palveluiden perimmäinen tarkoitus on helpottaa yrittäjien arkea. Kaikkea ei ehdi, eikä tarvitse osata tehdä itse. Valvimo kouluttaa ja konsultoi erityisesti markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan, hallinnoi yritysten some-tilejä ja tuottaa sisältöä sosiaalisen median lisäksi verkkosivuille ja blogeihin. Riennän yrittäjän avuksi esimerkiksi tilanteessa, jossa hänen oma aikansa tai yrityksen henkilöstön aika ei riitä some-markkinointiin tai tekemiseen tarvitaan lisää varmuutta.

3. Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?

Parasta yrittäjyydessä on mahdollisuus auttaa asiakkaita onnistumaan ja iloita noista onnistumisista heidän kanssaan. Lapissa yksi yrittämisen parhaista puolista on ehdottomasti vahvat yhteistyöverkostot sekä muilta yrittäjiltä ja elinkeinoelämän toimijoilta saatu tuki. Jos minulla olisi yrittämisestä jotain pahaa sanottavaa, en usko, että olisin nyt yrittäjä.

4. Mitä olette kolmen vuoden päästä?

Kolmen vuoden päästä Valvimo on ensimmäinen nimi, joka tulee lappilaisen yrittäjän mieleen hänen ajatellessaan markkinoinnin kehittämistä.

5. Terveiset lappilaisille?

Lappi on mahtava paikka asua ja tehdä töitä. Kiitos, että saitte minut jäämään!

Hanna Riskilä - Ravintola ja poronhoito käsi kädessä

1. Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?

Olen Hanna Riskilä, Restaurant Sirmakko Oy:n toimitusjohtaja. Yrittäjyys tuli minulle perheestä. Vanhempani perustivat yrityksen vuonna 2002, ja heidän jäätyänsä eläkkeelle oli luontaista jatkaa yritystä perheessä. Olen kuudennessa polvessa poronhoitaja, ja meillä poronhoito ja ravintolatoiminta kulkevat käsikädessä.

2. Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

Sirmakko Ky perustettiin vuonna 2002, ja se oli alusta alkaen porotilamatkailuyritys. Tästä laajensimme, ja Restaurant Sirmakko Oy perustettiin Napapiirille Joulupukin pajakylään. Siellä tarjosimme mm. omista poroista jalostettua kotimaista perinneruokaa!

Viime talvena rakensimme mieheni kanssa uuden paikan Perunkajärvelle, kauas massaturismista ja hässäkästä. Sirmakon porotilalla ja Kota -ravintolalla huokuu hiljaisuus ja luonnonrauha, sekä pihapiirissä käyskentelevät meidän omat poromme. Halusimme tuoda esiin sitä Lappia ja lappilaisuutta, jonka itse koemme metsän rauhassa, porojen palkiessa ja lintujen laulaessa.

3. Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?

Yrittämisessä parasta on vapaus toteuttaa omaa elämäntyyliä, poronhoito ja työ kulkevat yhdessä. Yrittäjänä voin käyttää luovuuttani ja suunnitella asiakkaiden kanssa täydelliset ohjelmat ja toteuttaa heidän arktisimmat unelmat. On upeaa oppia uusista kulttuureista ja tavata uusia ihmisiä ympäri maailman. Matkailun kehittäminen ja kasvun ja kehityksen näkeminen kannustavat jatkamaan.

Yrittämisessä hankalinta minulle on erotella työ ja vapaa-aika. Joskus parhaimmat työideat tulevat mieleen rantasaunan lämmössä, mutta ne pitää muistaa myös unohtaa. Sesonkiaikoina työpäivät saattavat venyä pitkiksi, mutta sesongin ulkopuolella jää enemmän aikaa itselle ja perheelle.

4. Mitä olette kolmen vuoden päästä?

Kolmen vuoden päästä olemme erittäin hyvin toimiva yritys, joka on tunnettu laadusta ja kestävästä matkailusta. Panostamme koko ajan enemmän kestävään kehitykseen ja luontoystävällisiin tuotteisiin sekä pyrimme olemaan hyvänä esimerkkinä.

5. Terveiset lappilaisille?

Meillä on lapissa tilaa olla. Meitä ympäröi ihana luonto ja mahtavat ihmiset. Lapissa puitteet on hulppeat ja nähtävää on niin paljon meille lappilaisillekin. Kannattaa kunnioittaa luontoa ja tehdä järkeviä ratkaisuja meidän kaikkien tulevaisuuden kannalta. Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen. “If everyone made a small change, it would make a huge difference.”

 

Saija Juulia Aarnio - huoletonta uuden sukupolven teknologiaa

1. Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?

Olen Saija Juulia Aarnio, täyden palvelun webdesigneri ja yrityssparraaja. Muutin Oulusta Rovaniemelle vuonna 2015. Yrittäjäksi päädyin muutama vuosi sitten oltuani liki 20 vuotta palkkatöissä. 2011 hyppäsin pois vanhasta työelämästä ja lähdin seuraamaan omaa luovaa tietä, joka imaisi mukanaan. Isäni on yrittäjä, mutta tilanne oli silti yllättävä, kun yhtäkkiä yrittäjyys oli itsellenikin se paras ja ainoa vaihtoehto. Sain alussa korvaamatonta apua mm. Rovaniemen Kehitykseltä sekä yrittäjä-ystäviltä. Tie vei mukavien mutkien ja intohimoisen uuden oppimisen kautta tähän päivään ja työhön, jossa saan hyödyntää kaiken kokemukseni. Taskussa on myös Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

2. Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

Loista verkossa. Missiomme on auttaa yrityksiä sekä henkilöbrändejä menestymään - näkymään ja kuulumaan verkossa tämän päivän ja tulevaisuuden edellytysten mukaisesti.

Työkaluina meillä on mm. täyden palvelun modernit ja virtaviivaiset Squarespace ja Shopify -verkkosivustot, kehittävä ja kirkastava palvelumuotoilu, sekä audiobrändäys. Jälkimmäisintä, eli musiikkia ja ääntä, tekee puolisoni Tuomas Aarnio.

Asiakas saa meiltä pakettiinsa siis esim. brändin kirkastuksen, kaiken tarvitsemansa laadukkaille verkkosivuilleen + halutessaan myös oman äänen, eli uniikin musiikin, äänilogon tai muun audion digimarkkinointiin tai toimitilaansa.

Arvomme ovat vilpittömyys, mutkattomuus ja ilo. Tarjoamme huoletonta uuden sukupolven teknologiaa, fressiä soundia, sekä henkilökohtaista ihminen ihmiselle -palvelua - täyden ja parhaan palvelun periaatteella.

Olemme Business Finlandin Innovaatiosetelin palveluntarjoaja, eli KY tai OY voi hyödyntää myös tuota tukea ostaessaan meiltä apua yrityksensä kehittämiseen.

3. Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?

Parasta on kaikkinainen vapaus sekä se, että saa toteuttaa täydesti itseään, kehittää intohimoisesti ja vapaasti omaa työtään ja yritystään joka päivä. Parasta on myös jatkuva uuden oppiminen. Kaikki on mahdollista ja maailma on auki. Äärimmäistä iloa tuo mukavien ja mielenkiintoisten asiakkaiden lisäksi upeat yhteistyökumppanit - molempia on ympäri maata ja osin myös maailmaa. Haaste, jonka kanssa teen aika ajoin töitä on oman itsen johtaminen ja oman hyvinvoinnin priorisointi.

4. Mitä olette kolmen vuoden päästä?

DigiJuulia on edelleen persoonallinen ja haluttu verkkosivujen tekijä ja yrityksen kehittämisen sekä markkinoinnin kumppani. Suomen lisäksi asiakkaita on myös ulkomailla. Työllistämme edelleen myös yhteistyökumppaneita eli muita yrittäjiä. Palvelumme on laajentunut erilaisiin verkkokursseihin ja sparraukseen yhä vahvemmin. Meillä on yhä sama edelläkävijän asenne, ja kehitämme asiakkaillemme uusia tapoja erottua. (Todennäköisesti tarjoamme myös jotain, jota en osaa vielä edes kuvitella.)

5. Terveiset lappilaisille?

Meillä on tilaa olla, ihana luonto ja mahtavat ihmiset. Yrittäjyyttä tuetaan monin tavoin. Kannattaa verkostoitua rohkeasti, kuunnella kaikissa tilanteissa omaa sisäistä ääntä, unelmoida isosti ja myös toteuttaa unelmansa pala kerrallaan. Maailmakin on onneksi tänä päivänä yhtä pieni kaikille.

Annaleena Laakso - Pesulapalveluita asiakkaille

1. Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?

Yrityksemme on perustettu 2006, ja toimimme kahdella toimialalla. Meri-Lapin keskuspesula toimii Keminmaassa ja Pro-Kaks Kotityöpalvelut toimii Oulussa, jota johtaa sisareni Annukka Kääriäinen.

Minä olen Annaleena Laakso 49 v yrittäjä täältä Keminmaalta. Olen naimisissa ja meillä on yksi 25 v tytär, hän opiskelee Suomen Turussa.

Meillä on jo kotona ollut oma yritys, joten sitä yrittäjyyttä on opeteltu pienestä tytöstä alkaen. Miksi minä olen yrittäjä, vastaus siihen on yksiselitteisesti se, että pidän haasteista ja niiden voittamisesta.

2. Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

Yrityksemme toiminta-ajatus on tuottaa pesulapalveluita yrityksille ja kotitalouksille sekä kunnille, kaupungeille että kuntayhtymille. Näitä palveluja varten olemme olemassa.

3. Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?

Yrittämisessä parasta on haasteet, joita tämä ammatti tarjoaa. Joskus niitä tulee enemmän ja joskus taas vähemmän ja tämä jokapäiväinen ”vääntäminen ” on minusta ehdottomasti parasta. Samalla pahimpana pelkona on isojen asiakkuuksien menettäminen. Siksi jatkuva yrityksen kehittäminen ja uusiin haasteisiin tarttuminen luo sitä leveää kivijalkaa, johon on hyvä nojata.

4. Mitä olette kolmen vuoden päästä?

Kolmen vuoden päästä toivoisin, että toimisimme jo kahdessa vuorossa, siihen me tähtäämme.

5. Terveiset lappilaisille?

Kaikille lappilaislle toivotamme oikein mukavaa alkavaa syksyä!

Jarno Vuorinen - ikuistaa tarinasi pysäytetyin kuvin

Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?

Olen Jarno Vuorinen, valokuvaaja ja yrittäjä toiminimelläni Kuvavuorinen. 

Työskentelin aiemmin toistakymmentä vuotta asiakaspalvelutyössä elokuvien parissa. Mitä enemmän katselin elokuvia, sitä enemmän huomasin kiinnittäväni huomiota erityisesti siihen, millaisista kuvista elokuvan kerronta koostui. "Elävien kuvien" sommittelut, kuvakulmat, värimaailmat, sekä se, miten kuvalla rakennettiin tarinaa saivat minut innostumaan myös pysäytetyistä kuvista yhä enemmän ja enemmän. 

Olin työni ohessa suorittanut KTM-tutkinnon ja pohdiskellut pitkään erilaisia liikeideoita palveluliiketoiminnan parissa. Kohtalo kulkee kuitenkin ajoittain erikoisia polkuja… Olen luonteeltani ikuinen oppija, joten valokuvauksenkin osalta tieni vei opintojen pariin suorittamaan valokuvaajan ammattitutkintoa ammattiopisto Lappiaan. Samalla kuvauskyselyitä alkoi tulla sieltä täältä ja päädyin perustamaan toiminimen satunnaisia toimeksiantoja varten. Eikä aikaakaan, kun päätin hypätä yrittäjäksi ihan päätoimisestikin.

Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

Missioni valokuvaajana on ikuistaa tarinasi pysäytetyin kuvin, jotta muistosi säilyvät kauniina läpi elämän. Yritykseni on olemassa, koska koen, että olipa kyseessä ihmisen tai yrityksen tarina, jokainen tarina ansaitsee tulla ikuistetuksi arvoisellaan tavalla. Haluan tarjota asiakaskokemuksen, jossa kohtaavat laadukkaat valokuvat, mukava asiointi, sekä hyvä palvelu.

Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?

Koen olevani etuoikeutettu saadessani tehdä yrittäjänä työkseni sitä, mistä pidän kaikkein eniten. Tykkään myös toimia ihmisten parissa, joten on antoisaa saada työskennellä vuorovaikutuksessa niin pienten kuin isompienkin ihmisten kanssa. Valokuvaajana saan olla ikuistamassa paitsi ihmisten suurimmat ilon hetket, myös raskaimmat jäähyväiset. Tehtävän raskaudesta huolimatta koen ihmisen tarinan viimeisen matkan ikuistamisen yhtenä suurimmista kunniatehtävistäni valokuvaajana.

Missä olette kolmen vuoden päästä?

Kolmen vuoden päästä olen jalat maassa ja nautin jokaisesta päivästä, jonka saan tehdä työssäni valokuvaajana. Erityisesti näin luovalla alalla ei voi ajatella, että jonain päivänä olisi valmis työssään. Mielestäni jokainen päivä jona opin uutta on hyvä päivä ja uskon, että hyviä päiviä mahtuu runsaasti niin tuleviin kolmeen vuoteen, kuin vuosiin sen jälkeenkin.

Tietysti toivon myös, että kolmen vuoden päästä olen saavuttanut valokuvaajana entistä vahvempaa jalansijaa paitsi pohjois-Suomessa, myös (erityisesti hääkuvausten osalta) muualta Suomesta. Tähän pyrin jatkuvan oppimisen lisäksi kehittämällä toimintaani muutenkin palvelun ja asiakaskokemuksen näkökulmasta.

Terveiset lappilaisille?

Valokuvaajana olen huomannut, että kauneutta etsiessämme katseemme on usein suunnattu niin kauas, ettemme välttämättä edes huomaa sen olevan juuri tässä, aivan silmiemme edessä. Ollaan ylpeitä siitä, mitä meillä on. Kehitetään ja kehitytään, niin Lappi menestyy myös jatkossa.

Tervetuloa seuraamaan myös Facebook-sivuani fb.me/kuvavuorinen!

Katso tästä myös Vuorisen esittelyvideo. 

Mika ja Eliisa Lintula - käsityönä oma nimikkopuukko

Keitä olette?

Olemme Mika ja Eliisa Lintula. Muutimme Rovaniemeltä Mikan kotikylään Sodankylän Riipiin, kun ensimmäinen lapsista syntyi. Halusimme kasvattaa lapset maalla. Pienessä järvikylässä ei ollut työmahdollisuuksia, joten halusimme luoda työpaikan itse. Yrittäjyys mahdollistaa asumisen maalla, kasvattaa lapset rauhallisessa ympäristössä luonnon keskellä.

Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

Yrityksemme Riipi Puukko ky valmistaa käsityönä uniikkeja puukkoja. Olemme luoneet verkkoon Suunnittele oma puukkosi -työkalun, jolla jokainen pystyy suunnittelemaan oman puukon ja me teemme sen mittatilaustyönä.

Arvoihimme kuuluu vahvasti luonnon ja ympäristön kunnioittaminen. Suurin osa materiaaleistamme on paikallisia esimerkkinä luu ja sarvi tulee suoraan metsästäjiltä sekä poromiehiltä. Mahdollisuuksien ja/tai asiakkaan toiveiden mukaan käytämme myös kierrätysmateriaaleja.

Puukkojen kahvoja valmistetaan mm. Pyhä-Luosto kansallispuiston vanhoista opastekylteistä, käytetyistä jääkiekoista ja mailoista, huonekalujen puuosista jne. Verstaallamme Riipissä vierailee asiakkaita ympäri maailmaa ja puukkoja on myyty verkkokaupan kautta yli 15 eri maahan.

Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?

Parasta yrittäjyydessä on vapaus ja mahdollisuus luoda sellaista yritystoimintaa kuin näkee parhaaksi. Pahinta on perheyrityksenä pienten lasten vanhempina epävarmuuden sietäminen. Yrittäjälle ei ole taloudellista turvaa tiukkoina hetkinä eikä varmuutta tulevaisuuden tuloista. On pystyttävä luottamaan, että asiat järjestyy ja oma työ kantaa.

Mitä olette kolmen vuoden päästä?

Uskon, että kolme vuoden päästä olemme vakiinnuttaneet paikkamme entisestään. Mahdollisesti valmistamme puukkojen lisäksi myös muita tuotteita.

Terveiset lappilaisille?

Meillä on lapissa hyvä olla. Kotimaisuus ja lappilaisuus ovat asioita, joista kannattaa olla ylpeitä. Suosimalla kotimaisia ja paikallisia ruokia, tuotteita ja palveluita varmistamme, että ne ovat myös jatkossa saatavilla.

 

www.riipipuukko.fi

www.facebook.com/riipipuukko

Tiina ja Ville - kaikkea arjen keskelle

Keitä olette?

Olemme torniolaisen Ucco-palvelun yrittäjät Tiina ja Ville.

Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

Idea UCCO-palveluista syntyi oikeastaan jo viime kesänä, oman hektisen elämän keskellä: molempien työt, hääjärjestelyt, pienet lapset, uuden kodin remontoiminen ja siihen päälle vielä tavalliset arjen askareet pitivät meidät todella kiireisinä, eikä yhteistä aikaa - saatika aikaa ystäville enää jäänyt. Pakko myöntää, että parisuhdekin oli koetuksella moneen kertaan. Apukäsiä arkeen kaivattiin toden teolla.

Ymmärsimme, että vaikka ympärillä olisikin perhe ja ystäviä, voi avunsaanti toisinaan olla kuitenkin haasteellista. Esimerkiksi yksin elävät, lukuisat vanhukset ja lapsiperheet jäävät harmillisen usein yksin avuntarpeen hetkellä. Niimpä päätimme perustaa yrityksen, josta on hyötyä ihan jokaisen arjessa.

UCCO-palvelut auttaa ihan kaikissa kotiin, pihaan ja arkeen liittyvissä asioissa. Yhtenä päivänä asiakas saattaa tarvita apua lastenhoidossa, toisena päivänä siivouksessa ja kolmantena vaikkapa kodin nikkaroinnissa tai auton viemisessä huoltoon - ja mikäs sen parempaa kuin saada kaikki palvelut tutulta työntekijältä.

Mikä yrittäjyydessä on parasta?

Parasta yrittäjyydessä on se, että saa tehdä työtä josta nauttii. Plussaa on myös työn joustavuus ja se, että saa itse valita työaikansa, illat saa sitten viettää kotona lasten kanssa.

Yrittäjänä ollessa oppii kokoajan uutta. Lisäksi on tosi mielenkiintoista miettiä, miten asioita voisi tehdä paremmin - ja pistää asiat tietenkin kokeiluun käytännössä.

Missä olette kolmen vuoden päästä?

Kolmen vuoden päästä olemme saaneet hyvin jalansijaa Meri-Lapissa. Meillä on tyytyväiset asiakkaat, ja ympärillä reipas ja iloinen tiimi, joka tekee tätä työtä yhtä innolla kuin mekin.

Terveiset lappilaisille?

Tehkää sitä mistä nautitte ja uskaltakaa rohkeasti kokeilla myös uusia juttuja! Ihanaa tulevaa syksyä jokaiselle!

Voit tutustua yritykseemme osoitteessa: www.uccopalvelut.fi.

Juhani Salminen - turvallisuusalan moniosaaja

Kuka olet?

Olen Juhani Salminen, LapSec Oy:n toimitusjohtaja. Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri.

Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?

LapSec Oy on lappilainen vartiointiliike ja turvatekniikan asennusliike. Yritys on perustettu vuonna 2006 ja sen kotipaikka on Rovaniemi. Päätoimialueenamme on Pohjois-Suomi. Meillä on toimipiste myös Salossa. Toimitamme turvallisuuspalveluita julkishallinnon kohteille ja yrityksille. Suurimmat asiakkaat ovat kaivokset ja julkisyhteisöt. Työntekijöitä on noin 30, joista 80 % kokoaikatyössä. LapSec Oy:n omia tuotteita ovat StaySafe -yksin työskentelevän paikannus- ja turvapalvelu sekä Easytrack -ajoneuvonseurantapalvelu.

Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?

Parasta on ehdottomasti suora palaute. Kaikki riippuu omista ratkaisuista ja päätöksistä. Totta kai ”voittavalla joukkueella pitää olla myös onni myötä”. Haastavinta on löytää nuo oikeat ratkaisut päivittäin.

Ei yrittämisessä ole mitään pahaa. Jos näin olisi, en tekisi tätä. Ei pidä tehdä asioita, jotka ovat epämiellyttäviä.

Mitä olette kolmen vuoden päästä?

Suurin yksityisomistuksessa oleva vartioimisliike Pohjois-Suomessa.

Terveiset lappilaisille?

Meille jokainen toimeksianto on tärkeä. Toimitamme palvelumme lakien ja asetusten mukaisesti. Toimimme oikein ja reilusti. Etsimme asiakkaan kanssa häntä parhaiten palvelevan turvallisuusratkaisun. Paikallisuus on meille tärkeää: LapSec Oy on ensimmäisenä turvallisuuspalveluita tuottavana yrityksenä saanut Likiliike –tunnuksen. Olemme Rovaniemen Yrittäjien jäsenyritys ja Likiliike numero 65. Olemme ylpeästi paikallinen yritys, joka kuitenkin tuottaa palveluja ympäri Suomen. Tue paikallista yritystä ja ota rohkeasti yhteyttä turvallisuutta koskevissa asioissa!

Kaisu ja Henrik Brehmer - Luotsaavat kemiläistä toisen polven vaateliikettä

Kemiläinen pukeutumisen erikoisliike Bombus oli yritysesittelyssä 1,5 vuotta sitten. Tuolloin yrittäjäpariskunta Kaisu ja Henrik Brehmer kertoi Bombuksen henkilökuntineen panostavan laatuun ja palveluun, sekä ratkovan asiakkaiden pukeutumiseen liittyviä haasteista. Nämä asiat ovat ykkösenä edelleenkin. Samassa jutussa oli keskustelua myös siitä, missä yritys näkee itsensä kolmen vuoden kuluttua.
 

Miten suunnitelmat ovat toteutuneet, Kaisu ja Henrik?

Paremmin kuin uskalsimme ikinä toivoakaan! Taisimme vihjailla muutama vuosi sitten, että palvelemme tulevaisuudessa myös miehiä, ja niinhän tässä on nyt käynytkin!! Aukaisimme miestenosaston maaliskuussa, ja olemme todella tyytyväisiä vastaanottoon. On ilo huomata, että myös miehet ostavat ennakkoluulottomasti värejä ja kuoseja, eivätkä pelkää pukeutua ”hyvin”.
 

Mitä muuta teille kuuluu?

Ostimme viime vuoden lopulla asusteisiin erikoistuneen verkkokaupan www.boutiquefreda.com. Siitä muokkaantuu pikkuhiljaa Bombuksen ikioma kauppa, jossa pääpaino tulee olemaan asusteissa, mutta huomattavasti laajempana kuin nyt. Lola Ramonan upeat kengät ja laukut ovat meidän ykköstuotteet, mutta myös korut, pääpannat, päähineet ja muut asessorit löytyvät kaupasta. Verkkokaupan pyörittäminen ei muuten ole sivutoimista hommaa, vaan ihan täysipäiväistä työtä!

Lisäksi aloitimme  myös agentuuritoiminnan, ja olemme tanskalaisen Lola Ramonan edustajia Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Agentuurityöskentely on mielenkiintoinen lisä kauppiaana oloon, ja työt tukevat toinen toistaan.


Kun vapaaehtoisia ei löydy, lähtee kauppiatar Kaisu Brehmer itse näytöslavalle. kuva Lifestyle-messuilta 2018. 


Miltä tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuus näyttää haastavalta, mutta olemme luottavaisin mielin. Yksi merkittävimmistä haasteista on vaatealan ympäristökuormitus, jota omalta osaltamme haluamme olla pienentämässä. Pieniä muutoksia toiminnassamme olemme jo tehneet, mutta tällä alalla suurin kysymys on, kuinka nopeasti ja laajasti alan valmistajat lähtevät mukaan ympäristötalkoisiin.
 

Haluamme toivottaa kaikille iloista kesää ja positiivista mieltä! 


Yhteistyöterveisin, 
Kaisu ja Henrik Brehmer

Jani Siivola - Markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijaKuka olet ja miksi olet yrittäjä?
Olen Jani Siivola, markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen asiantuntija. Aloin yrittäjäksi, koska kyllästyin projektien jäykkyyteen. Halusin saada aikaan enemmän ja tehdä merkityksellisempää työtä, jonka avulla voin auttaa muita saavuttamaan tavoitteensa. Lisäksi yrittäjyydessä on hyvät puolensa sen joustavuuden vuoksi. Olen tyytyväinen niin kauan kuin minulla ei harmita mennä maanantaina töihin. :) 


Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?
Huippu-urheilijakin tarvitsee valmentajan. Me olemme yrityskentän valmentaja, joka auttaa tekemään markkinoinnissa, digitalisaatiosta ja kehittämistyössä oikeita asioita ja oikeaan aikaan. Me olemme yrityskentän personal trainereita, jotka kannustavat, antavat suuntaa ja uusia ideoita tekemiseen. Autamme löytämään kipupisteet ja kehittämiskohteet. Kaiken tämän teemme selvällä suomen kielellä ilman turhaa sanakikkailua. Konsultoinnin, valmennusten, sparrausten ja koulutusten perimmäinen tavoite on aina kuitenkin helpottaa yrityksen pyörittämistä ja järkevöittää toimintaa. Jos “siinä sivussa” kassa kilisee, niin mikäs sen parempaa.  
 

Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?
Parasta yrittämisessä on, että saan pääsääntöisesti tehdä sellaista työtä, joka on itselle merkityksellistä ja josta on todetusti ja tutkitusti paljon hyötyä asiakkaille. Merkityksellisen työn tekeminen on korostunut omassa yrittämisessä yhä enemmän. On hienoa kuulla uusia yrittäjätarinoita, etsiä niistä yhteneväisyyksiä aiempiin ja jakaa kertynyttä tietoa yrityskentän tai vaikkapa yrittäjyyttä harkitsevien tai yrityksen juuri perustaneiden kesken. Kun asiakas ymmärtää jonkin kokonaisuuden tai yksityiskohdan merkityksen tai koulutettavan lamppu syttyy, niin tämä asiantuntija hymyilee.

En tiedä, että onko yrittämisessä mitään pahaa. Välillä on vain hiukan kiire, tulee yllätyksiä tai sitten muita haasteita. Joskus unet saattavat olla hetken vähissä ja ajatustyötä tehdään kuumeisesti klo 03.33 - 04.12-välilä. Onneksi tällaiset hetket ovat yleensä aika harvinaisia. 
 

Mitä olette kolmen vuoden päästä?
Olemme kolmen vuoden päästä Lapin tunnetuin ja suosituin konsulttitoimisto, jonka osaamista ja ammattitaitoa asiakkaat arvostavat. Olemme myös kasvaneet niin fyysisesti kuin henkisestikin. Meitä on iso iloinen porukka, joka palvelee täydellä sydämellä pk-yrityksiä, julkista sektoria ja yhdistyksiä.. :)
 

Terveiset lappilaisille?
Lappilaiset yritykset ja organisaatiot ovat hyvissä käsissä. Meillä on erinomaiset tukimahdollisuudet ELY:n, TE-toimiston ja Business Finlandin kautta. Julkinen rahoitus ja erilaiset kehittämishankkeet yhdistettynä meidän kaltaisten osaavien kehittämisasiantuntijoiden palveluihin saa liiketoiminnan vieläkin korkeampaan lentoon. Hyödyntäkää meitä! 

Terveisin,
Jani Siivola

Marko Vapa - Urheiluhullu online traineri ja verikuvaaja

Kuka olet ja miksi olet yrittäjä?
Olen Marko Vapa Keminmaalta. Urheillut koko elämäni eri kestävyyslajien huipulla Suomessa. Samaan aikaan olen toiminut 20 vuotta yrittäjänä online trainerina ja verikuvaajana. Olen yrittäjä jotta voin tehdä sitä mitä osaan ja mitä asiakkaani tarvitsevat oman hyvinvointinsa ja kuntonsa parantamiseen.
 

Mikä on yrityksenne toiminta-ajatus, miksi olette olemassa?
Valmennus verkossa. Osaamme valmentamisen paremmin kuin muut. Valmennamme asiakkaita laidasta laitaan sohvaperunoista, kuntoilijoihin ja kilpaurheilijoihin.


Mikä yrittämisessä on parasta/pahinta?
Parasta on uuden luominen ja sen näkeminen tuotantokäytössä hyödyttämässä muita ihmisiä. Pahinta yrittämisessä on kalenterin tukkeutuminen. Hankala yrittää menestyksellisesti siten, että kalenteri pysyisi vapaana.


Mitä olette kolmen vuoden päästä?
Olen yksi Suomen johtavista verkkovalmentajista ja verkkokurssimme on käännetty kansainvälisiksi myös muille kielille. Työllistämme ammattivalmentajia, jotka tekevät asiakastyötä. Lisäksi koulutamme liikunnan ja hyvinvoinnin osaajia mm. kehotyypin testauksessa ja verikuvauksessa.


Terveiset lappilaisille?
Tehkää sitä mistä innostutte niin pysyttä terveenä ja saatte jokapäiväisen leipänne. Rauhoittukaa hiljaisina sesonkeina ja luokaa uutta, jotta olette valmiina kun ruuhkat iskee.
 

Palveluistani esittelyvideo löytyy täältä.

 

Urheiluterveisin,
Marko Vapa