Lappilaiset yrittäjäehdokkaat kuntavaaleissa

Yrittäjyyden arjen asiantuntijoita tarvitaan päätöksentekoon. Esittelemme tällä sivulla jäsenyrittäjiämme, jotka ovat ehdolla kesän 2021 kuntavaaleissa.

Marko Vuorinen | Ansionsa Mukaan Oy

Keminmaalaisten Parhaaksi (sitoutumaton ryhmä)
Keminmaa, ehdokasnumero: 110
Kampanjasivu

"Elinvoimainen, kehittyvä ja avoin kunta. Vuodesta 1980 tähän päivään on muuttunut muutakin kuin vuosiluku ja nyt vasta muuttuukin. Päätöksen teko tarvitsee uudenlaista ajattelutyyliä ja sen tulee vanhojen puoluearvojen sijaan mennä enemmän Oy hallitustyöskentelytyyliseksi, jossa jokaisella on päämääränä vain menestystarina."

Juhani Maliniemi | Kuljetus Maliniemi Oy

Kokoomus
Tornio, ehdokasnumero:  40


"Teemoilla; työ, talous ja turvallisuus,  haluan olla rakentamassa hyvää tulevaisuutta Tornioon. Yrittämisen hyvät toimintaedellytykset, tuovat uusia työpaikkoja ja talouteen lisää verotuloja. Turvallisuus lähtee meistä kaikista itsestämme ja  turvallisuutta on helpompi rakentaa kestävällä talouspolitiikalla."

Anna-Kaisa Luoma-aho  | Arctic Moose Oy

Yhteinen Pelkosenniemi
Pelkosenniemi, ehdokasnumero: 12

"Kestävää Päätöksentekoa! Mielestäni kunta kuuluu kuntalaisille ja päätöksenteossa kuntalaisten huomioiminen osallistaen on osa avointa ja rakentavaa vuoropuhelua. Kestävä päätöksenteko vahvistaa kunnan kantokykyä, niin talouden, kuin vihreidenarvojen näkökulmasta. Yrittäjyys luo kuntiin tulevan kivijalan, sekä Yrittäjät luovat kuntiin työtä ja elinvoimaa."

Milla Saarela | MillaFIT

Suomen Keskusta
Posio, ehdokasnumero: 21
Kampanjasivu

"Haluan ajaa lapsiperheiden ja yrittäjien asioita, sillä näitä molempia tarvitaan elinvoimaisen kunnan rakentamiseen. Omassa perheessä on kaksi ”hybridiyrittäjää” eli olemme miehen kanssa sekä palkkatyössä että yrittäjiä plus että saamme kolmannen lapsen alkukesästä, joten kokemusta löytyy myös aatteiden taakse."

Liisa Koivisto | Farm Escape Tornio & Digibisnes

Suomen Keskusta 
Tornio, ehdokasnumero: 72
Kampanjasivu

"Avoimuutta ja läpinäkyvyyttä kaupungin päätöksentekoon. Tuulivoima on lyhytnäköistä tulonhankintaa. Vastustan Tornionjokilaaksoon suunniteltuja tuulivoimahankkeita. Matkailun ja luonto- sekä pyöräilyreitistöjen kehittäminen. Tornion matkailun kehitys on aloitettu, ja tätä työtä on tärkeää jatkaa."

 

Kari Hietala | Uksein Rakennus

Vasemmistoliitto
Tornio, ehdokasnumero: 111

 

"Työntekijän palkkaaminen tuo pienelle yritykselle paljon sivukuluja, joista osa voi olla ennakoimattomia, kuten tilanne jossa työntekijä sairastuu vakavasti tai loukkaantuu. Työehtosopimusten velvoitteet koskevat pientä yritystä kuten suurtakin. Käytännössä pieni yritys on henkilö, eli yrittäjä itse. Sopimuksia ja velvoitteita tulee muokata uuteen muotoon, jotta yrittäjä voi palkata työntekijöitä ilman suuria riskejä."

Jarno Vuorinen | Kuvavuorinen

Keminmaalaisten Parhaaksi
Keminmaa, ehdokasnumero: 109
Kampanjasivu

"Lasten ja nuorten hyvinvointi, terveet ja turvalliset oppimisympäristöt ja hyvät harrastusmahdollisuudet rakentavat turvaa tulevaisuudelle. Laadukkaat palvelut luovat arvokkaan vanhuuden. Kestävä taloudenpito, sekä kehittävä ja yritysmyönteinen elinkeinopolitiikka luovat taloudelliset resurssit."

Esa Kaitila | Sensor Tutkimus Oy

SDP
Rovaniemi, ehdokasnumero: 91
Kampanjasivu

"Kestävään, eettiseen toimintaan pohjautuva pitkäjänteinen vaurauden lisääntyminen on otettava Rovaniemellä selväksi tavoitteeksi. Digitaalisuutta hyödyntävien, ajasta ja paikasta riippumattomien toimialojen ja palveluiden kehittymistä tulee tietoisesti edistää."

Martti Kankaanranta | Yrityspalvelu Kankaanranta Tmi

Kokoomus
Tornio, ehdokasnumero: 34
Kampanjasivu

"Kuntapolitiikka on yhteispeliä ja lupausten alleviivaaminen ei ole tarpeen.  Pyrin edistämään sellaista ajattelua, että kunta voi tekemisillään vaikuttaa siihen, miten kuntalaisilla ja yrityksillä menee.  Resursseja tulee käyttää tehokkaasti talous edellä. Hyvä ja avoin hankintatoimi tulee olla tavoite ja koskea kaikkia hankintoja."

Jaakko Pelimanni | Alanko Old Cowhouse Oy

Suomen Keskusta
Tornio, ehdokasnumero: 82
Kampanjasivu

"Teemani: maaseudun elinvoima, yritystoiminta, hoiva (vanhukset ja nuoret) ja koulutus."

Aki Liukko | Sinkkiravintolat Oy /Calle-talo

Yhteinen Pelkosenniemi
Pelkosenniemi, ehdokasnumero: 17

Matti Henttunen | Kunnes Oy

Perussuomalaiset
Rovaniemi, ehdokasnumero: 147
Kampanjasivu

"Päättäjänä pitää tiedostaa aluetalouden merkitys siitä se kaikki lähtee."


Jäsenyrittäjä, ilmoita ehdokkuudestasi

Oletko ehdolla kesän 2021 kuntavaaleissa Lapissa? Sekä keskusjärjestö Suomen Yrittäjät että aluejärjestö Lapin Yrittäjät julkaisevat jäsenyrittäjäehdokkaiden esittelyjä verkkosivuillaan. Tutustu alta tarjottavaan näkyvyyteen ja ilmoita ehdokkuudestasi meille. 

Lapin Yrittäjät avaa kuntavaalien lähestyessä oman, alueellisen kuntavaalisivun, jossa esittelemme maksutta kuntavaaleissa ehdolla olevia jäsenyrittäjiä. Tätä sivustoa jaetaan uutiskirjeissämme ja somekanavissamme kevään mittaan. Toimita alla olevat tiedot meille, julkaisemme ne sivustollamme.


Lähetä meille seuraavat ehdokastiedot: 

  • Nimi
  • Yritys
  • Puolue
  • Paikkakunta
  • Kampanjasivuston osoite
  • Mikä on keskeinen vaaliteemasi?
    Kirjoituksen max. merkkimäärä 300 (sis. myös välilyönnit)
  • Ehdokasnumero
  • Kasvokuva


Toimita oheiset tiedot ja valokuvasi osoitteeseen:

Suomen Yrittäjät esittelee jäsenyrittäjäehdokkaat valtakunnallisella kuntavaalisivustolla

Kunnissa tehdään yrittäjän arjen kannalta merkittäviä päätöksiä. Siksi tarvitaan valtuustoihin ja lautakuntiin yrittäjien näkemyksiä ja kokemusta. Yrittäjien asiat tuntevat parhaiten yrittäjät itse. Suomen Yrittäjät kokoaa valtakunnalliselle kuntavaalisivustolleen yrittäjätaustaisia ehdokkaita. Jos haluat omat tietosi sivustolle, klikkaa oheista linkkiä.

Ilmoita ehdokkuudestasi >


Etkö ole vielä Yrittäjien jäsen? - Liity nyt, saat maksutonta näkyvyyttä ehdokkuudelle

Saat yllä mainitun maksuttoman näkyvyyden liittymällä Yrittäjien jäseneksi. Jäsenmaksu on alkaen 168 euroa / 12 kk.
Liity yrittäjäjärjestöön tästä.