Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Lapin hankinta-asiamies & KEINO muutosagentti

Hankinta-asiamies Susanna-Sofia Keskinarkaus neuvoo maksutta sekä yrityksiä että hankintayksiköitä julkisissa hankinnoissa.

Julkinen sektori tekee joka vuosi ostoksia noin 35 miljardilla eurolla. Sen verran yrityksille on tarjolla kauppaa.

Kun kunta kilpailuttaa lähes mitä tahansa palveluja, Lapin hankinta-asiamies Susanna Sofia Keskinarkaus neuvoo, miten voit yrittäjänä osallistua tarjouskisaan. Sinun ei tarvitse olla Yrittäjien jäsen saadaksesi maksutonta neuvontaa. Vastaavasti hankintayksiköt saavat Keskinarkaukselta oppia kilpailutusten tekemiseen. 

Keskinarkaus toimii Lapin hankinta-asiamies -hankkeen projektipäällikkönä palvellen yrityksiä ja hankintayksiköitä julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissä. Hänen tehtävänään on kehittää toimintamalleja, joilla tuetaan laadukkaita ja kilpailukykyisiä tarjouksia sekä tarjouspyyntöjä ja joilla lisätään yritysten ja hankintayksiköiden hankintaosaamista. Tämän lisäksi Keskinarkaus on Lapin alueen KEINO-muutosagentti, joka auttaa hankintayksiköitä kestävien ja innovatiivisten hankintojen toteuttamisessa. Muutosagentin tehtävä vahvistaa Lapin hankinta-asiamiehen toimintaa. KEINO-muutosagentti toimii Työ- ja elinkeinoministeriön ohjaaman KEINO-osaamiskeskuksen alaisena.

Otathan rohkeasti yhteyttä Keskinarkaukseen kaikissa julkisia hankintoja koskevissa asioissa. Yhteystiedot löydät alta.

Susanna-Sofia Keskinarkaus, KTM

Lapin hankinta-asiamies

p. 044 509 0277

 

 

 

Esitteet

Julkisissa hankinnoissa on kyse veronmaksajien rahojen järkevästä käytöstä. Lue alta löytyvät esitteet ja selvitä, miten yritys voi edistää tuloksekkaita hankintoja ja hankintayksikkö tukea alueen elinvoimaisuutta.

Kirjoituksia

Kannanotto: Hankinnoissa säästämiseen on yksinkertainen ratkaisu

Osta osake niin ei tarvitse kilpailuttaa? 

Miksi pienhankintaohjeet ovat niin tärkeät? 

Onko kilpailu ollut reilu? 

Markkinoiden testaaminen on yritysten kiusaamista.

Julkiset hankinnat ovat kahden kauppaa.

Rahoitus

Lapin hankinta-asiamies -hanke on EAKR -rahoitteinen (Euroopan aluekehitysrahasto) hanke, joka toteutetaan yhteistyössä Lapin kuntien ja Lapin Yrittäjien kesken. Kaksivuotinen hanke kestää vuoteen 2020 asti.

KEINOn toimintaa rahoittaa TEM. Muutosagentit toimivat osaamiskeskuksen paikallisena yhteyspisteenä ja tuovat KEINOn toimintaa ja tukea lähemmäksi käytännön toimijoita.

Euroopan Unionin Aluekehitysrahaston (EAKR) rahoituksen osuus hankkeen kustannuksista on 75 % eli 169 065 €. Kuntien rahoitus on 22,78 % eli 51 355 €. Omarahoitukseen osallistuvat kaikki Lapin kunnat asukasmäärän mukaisilla jako-osuuksilla: Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, 
Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio. Tuensaajan omarahoitus on 5 000 € eli 2,22%. Hankkeen kokonaisrahoitus yhteensä on 225 420 €.