Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Omistajanvaihdospalvelut

Kun on tullut aika jonkun muun jatkaa elämäntyötäsi, omistajanvaihdoskoordinaattori Marko Merkkiniemi auttaa maksutta.

Lapin Yrittäjien omistajanvaihdoskoordinaattori Merkkiniemi toimii Omistajanvaihdoskoordinaattorihankkeen projektipäällikkönä. Hän auttaa sekä yrittäjiä että ostajia omistajanvaihdoksissa maksutta. Merkkiniemi palvelee yrittäjiä ja yrityksiä sekä kuntien elinkeinotoimijoita omistajanvaihdoksiin liittyvissä kysymyksissä.
On arvioitu että omistajanvaihdos on ajankohtainen Lapissa jopa 3000 yrityksellä seuraavan kymmenen vuoden sisällä. Juuri tällä hetkellä omistajanvaihdos on arvioitu Lapissa olevan käynnissä jopa 500 yrityksellä.

Omistajanvaihdos on yksi suurimmista ja henkilökohtaisimmista päätöksistä yrittäjälle. Aina kun yrittäjä joko myy yrityksensä ulkopuoliselle tai toteuttaa sukupolvenvaihdoksen, tapaukset ovat yksilöllisiä ja tarpeet ja tavoitteet erilaisia. Omistajanvaihdos voi prosessina kestää useita vuosia, jonka aikana kaikki apu tulee tarpeeseen. Siksi omistajanvaihdoksen onnistumiseksi käytetään usein myös ulkopuolisia asiantuntijoita.

Marko Merkkiniemen toimenkuvana on tuottaa ensineuvontaa omistajanvaihdosta ja sukupolvenvaihdosta suunnitteleville yrittäjille ja yrityksille, kartoittaa tarjolla olevat palvelut ja palveluntarjoajat, järjestää ostajien ja myyjien kohtaamisia, järjestää omistajanvaihdosten edistämiseen liittyviä seminaareja ja työpajoja sekä toimia yhteistyössä omistajanvaihdospalveluita tuottavien tahojen kanssa.

Oppaat: PDF iconNäin valmistaudut omistajanvaihdoskoordinaattorin tapaamiseen


Ota yhteyttä: 

Marko Merkkiniemi

omistajanvaihdoskoordinaattori

p. 050 5511075 

marko.merkkiniemi@yrittajat.fi


Omistajanvaihdoksen suunnittelu ja rahoitus -webinaarisarjan tallenteet:

Lapin Yrittäjien omistajanvaihdospalvelut –  Jatkaja elämäntyöllesi! Marko Merkkiniemi, Lapin Yrittäjät

Sukupolvenvaihdos – Sukupolvenvaihdoksen vaiheet ja verotusTommi Salminen, lakimies KPMG

Yritys myyntikuntoon – Mitä olen myymässä? Tommi Salminen, lakimies KPMG
 

Yrityskaupan rahoitus – Erilaiset tavat rahoittaa yrityskauppaEsko Kujala, yksikön johtaja NordeaKari Tuominen, aluepäällikkö Finnvera

Yrityksen arvonmääritys – Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Juha Hotti, aluejohtaja Suomen Yrityskaupat
 

Myyjän ja ostajan kohtaaminen – Miten myynti-ilmoituksesta tunnistaa hyvän yrityksen? Meri Varkoi-Anhava, toimitusjohtaja Yrityspörssi

Lapin omistajanvaihdoskoordinaattori -hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin kuntien kanssa ja sen päärahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta.
Hanke päättyy 31.5.2023.