Etsi

Lapin elinvoimaisuuden eväät! Julkisten hankintojen rooli

Lapin elinvoimaisuuden eväät! Julkisten hankintojen rooli

Aika

7.11.2018 | 9:00

Paikka

Arktikum

Hinta

Maksuton
Muut tapahtumat

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu 31.10. mennessä täällä!  

 

Ohjelma

9.00

Kahvit ja ilmoittautuminen 

9.30

Tilaisuuden avaus
toimitusjohtaja Pirkka Salo, Lapin Yrittäjät & elinkeinojohtaja Katariina Palola, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta 

9.35

Julkisen ja yksityisen yhteistyö – yhteiset eurot tehokkaaseen käyttöön
Markkinoiden koko potentiaali käyttöön, hankinta-asiamies Jorma Saariketo, Varsinais-Suomen Yrittäjät ry

Markkinavuoropuhelu – avain onnistuneeseen yhteistyöhön, Sanna Kronström, PTCServices Oy
Innovatiiviset hankinnat: vaikuttavuutta hankinnoilla, Anna Tonteri, Sitra

12.00 Lounas
13.00

Uutta ajattelua, uusia ratkaisuja
Askeleen edellä: Kolmas teollinen vallankumous ja megatrendien mahdollisuudet Lapissa, Robert Nemlander, EntoCube Oy, Avalon Energia

14.30 Kahvi
15.00

Julkiset hankinnat Lapissa – haasteita ja ratkaisuja
Kestävät hankinnat elinvoimaisuuden lisääjänä, Katja Kaunismaa, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta

Lapin hankinta-asiamies –palvelu tukemassa hankkijoita ja tarjoajia, Susanna-Sofia Keskinarkaus, Lapin Yrittäjät ry

15.45

Tilaisuuden yhteenveto
toimitusjohtaja Pirkka Salo, Lapin Yrittäjät & elinkeinojohtaja Katariina Palola, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta

16.00 Tilaisuuden päätös

 

Seminaarin pääpuhujana on startup-yrittäjä Robert Nemlander, joka ratkaisee kestävän ruoan ja energian haasteita. Nemlander on perustaja ja hallituksen jäsen EntoCube Oy:ssä, joka on Pohjoismaiden johtava ja NASA:n kanssa yhteistyötä tekevä hyönteiskasvatusteknologia- ja hyönteisruokayritys. Tavoitteena on mullistaa kestävä proteiinintuotanto Maassa ja tulevaisuuden siirtokunnissa syvällä avaruudessa. EntoCube on kansainvälisesti palkittu startup, joka on mm. valittu maailman top-3 ruoka-alan vaikuttajaksi Piilaakson Singularity University -tulevaisuusyliopistossa.

Nemlander on myös Avalon Energian perustaja. Tavoitteena on loppusijoittaa turvallisesti maailman korkea-aktiivinen ydinjäte Suomen peruskallioon, jotta maailma voisi rakentaa lisää hiilivapaata ydinvoimaa perusvoiman lähteenä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Nemlander on loistava puhuja innovatiivisille hankinnoille! Hän kertoo kuinka disruptiivisilla strategioilla ja markkinoinnilla voidaan luoda uusia teollisuudenaloja tyhjästä ja innostaa kansan syvät rivit.

Nemlander on nuori visionääri, joka puntaroi tulevaisuutta ja yhteiskunnan suuria haasteita inspiroivalla viestillä, joka ei kaunistele haasteita, mutta tuo esille ratkaisuja, mahdollisuuksia ja suurta toivoa.

Nemlander on valittu mm. astronauttikokelaaksi Mars One -koulutusohjelmaan, Suomen top-120 teknisen osaajan joukkoon vuonna 2016, maailman sadan nuoren vaikuttajan joukkoon St. Gallen Symposiumiin vuosina 2017 ja 2018 sekä hän on ehdolla MIT Innovators Under 35 Europe -listalle.

Sanna Kronström PTCServicestä on ratkaisukeskeinen optimisti ja julkisten hankintojen konkari. Kronström on opiskellut palvelumuotoilua AaltoProssa ja erikoistunut työssään hankintojen muotoiluun, vuoropuheluun, suunnittelu- ja haastekilpailuja koskeviin kysymyksiin sekä hankinnoilla työllistämiseen.

Jorma Saariketo on pitkäaikainen hankinta-asiamies Varsinais-Suomesta. Hänellä on laaja kokemus kaikista julkisten hankintojen osa-alueista niin tarjouskilpailujen suunnittelusta ja valmistelusta kuin kilpailutusten toteuttamisesta ja hankintojen toimeenpanosta.  Jorma Saariketo kouluttaa, konsultoi ja opastaa niin julkisen- kuin yksityissektorin organisaatioita julkisiin hankintoihin ja kilpailuttamiseen liittyvissä asioissa.

Anna Tonteri Sitrasta kertoo, miten hankinnoilla voi rakentaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Hän työskentelee johtavana asiantuntijana Sitrassa, joka rakentaa vaikuttavuusinvestoimisen ekosysteemiä Suomeen. Vaikuttavuuden hankinta ja erityisesti tulosperusteiset rahoitussopimukset (SIB) vaikuttavuuden hankinnan välineenä ovat Sitran työn ydintä.

 

Tilaisuuden järjestävät Kideve Elinkeinopalvelut ja Lapin Yrittäjät.
Tilaisuuden rahoittajina toimivat Lapin liitto (Kestävät hankinnat elinvoimaisuuden lisääjänä & Lapin hankinta-asiamies –hankkeet), Lapin kunnat ja Lapin yritykset. Hankkeet saavat rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoituksen vastuuviranomainen on Lapin liitto.

 

Lisätietoja:
Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta

Katja Kaunismaa, projektipäällikkö katja.kaunismaa@kittila.fi p. 0400 356 431

Lapin Yrittäjät
Susanna-Sofia Keskinarkaus, Lapin hankinta-asiamies, susanna-sofia.keskinarkaus@yrittajat.fi p. 044 509 0277

*Järjestäjät varaavat oikeuden ohjelmanmuutoksiin