17.12.2020 klo 04:02
Uutinen

Kemin Innon Painijaosto yllätti Lapin Yrittäjien puheenjohtajan täysin – Marko ihmeissään: ”Mitä täällä tapahtuu?”

Yrittäjät käyttävät huomattavan määrän vuosittain rahaa monenlaiseen sponsorointitoimintaan. Ansionsa mukaan -yrityksen kautta opastusta ja ratkaisuja talousasioihin antava Marko Vuorinen kertoo yrittäjävuosiensa aikana käyttäneensä kymmeniä tuhansia sponsorointiin ja suhtautuvansa kriittisesti pelkkään vastikkeettomaan rahan pyytämiseen.

– Kukaan ei ole koskaan yhtä juniorikiekkoilijaa lukuun ottamatta tullut kysymään, mitä voimme tehdä vastapalvelukseksi, saati onko sponsorointi tuonut edes tuen saajia suoraan asiakkaakseni, ihmettelee Vuorinen.

– Tarjouduin maksamaan 2500 euroa jos sponsoroitava taho maalaa myymäläkiinteistöni ostamillani tarvikkeilla. Eipä ollut maalaajia jonoksi asti, mutta loppujen lopuksi ikämies jalkapalloilijat hoitivat homman ja saivat sponsorirahat, hymähtää Vuorinen.

Koronapandemian vuoksi urheiluseuratkin ovat nyt ahdingossa, koska tukijoiden, eli yrityksien liiketoiminta sakkaa. Vuorinen kertoo jo vuosien ajan korostaneen tarvetta konkreettisesti muuttaa vanhoja sponsorikäytäntöjä tämän päivän vaatimusten mukaisiksi. Huutoon on nyt vihdoin vastattu.


– Toimintatapoja on tietysti hiottava, jotta pystymme tulevaisuudessakin toimimaan, mutta ennen muuta vaakakupissa painoi huoli todelliseen ahdinkoon joutuneiden yrittäjien jaksamisesta, kertaa käänteisen sponsorointikuvion idean taustoja Kemin Innon Painijaoston päävalmentaja Tuomo Könönen. Painiharjoituksissa Könösen valmennettavana Amalia Koivunpalo (oik.) ja Henni Mäkimartti.

Aika maksaa takaisin

– Kemin Innon Painijaoston päävalmentaja Tuomo Könönen soitti ja esitti raikkaan erilaisen sponsorikuvion. He pyysivät, että voisinko auttaa heitä liiketoimintaosaamisellani ja kontakteillani toteuttamaan tämän jalostetun sponsorikuvion. Olin heti ideassa mukana, hehkuttaa Vuorinen yhteistyön aloitusta.

– Toimintatapoja on tietysti hiottava, jotta pystymme tulevaisuudessakin toimimaan, mutta ennen muuta vaakakupissa painoi huoli todelliseen ahdinkoon joutuneiden yrittäjien jaksamisesta, Könönen kertaa käänteisen sponsorointikuvion idean taustoja.

– Haluamme osaltamme olla auttamassa meitä vuosien mittaan tukeneita yrityksiä, jotta meillä on tulevaisuudessakin tukiverkostot, Könönen summaa.

Kemiin Innon Painijaoston alkuperäinen idea oli antaa paikallisten pienyritysten logoille näkyvyyttä painattamalla ylimääräiset treenipaidat, johon yritykset olisivat saaneet maksutta logonsa näkyville. Paitoja he olisivat pienellä voitolla myyneet ja kertyneet tuotot jakaneet aikaisemmin heitä sponsoreille yrityksille.

– Tätä alkueräistä ideaa lähettiin jatkojalostamaan, koska tuskin moni kansalainen haluaisi ostaa tai saatikka pitää yllään ”tilkkutäkki” t-paitaa, naurahtaa Könönen.

– Halusimme yrityslogojen sijaan nostaa lappilaisia yrittäjiä omilla kasvoillaan esille ja pyytää heitä käräyttämään sen parhaimman yrittäjäystävänsä, joka on ollut heille yrittäjätaipaleen aikana korvaamaton tuki. Nyt toteutettavassa Yrittäjän luottopakki -kalenterissa yhdistyvät nämä kaikki elementit, myhäilee Vuorinen tyytyväisenä.

Sinustako Yrittäjän luottopakki -kalenterin toukokuu?

Kemin Innon Painijaosto järjestää yhdessä yrittäjäjärjestön kanssa Yrittäjän luottopakki -kalenterin valokuvaukset vielä ennen joulua. Aikaa ilmoittautua kuvauksiin on 18.12 klo 18.00 asti.Kaksitoista ensimmäistä ilmoittautunutta yrittäjää yhdessä yrittäjä luottopakkinsa kanssa mahtuu kalenteriin mukaan.

– Mikäli ilmoittautujia on enemmän, Kemin Innon Painiajaosto valitsee tarinan pohjalta ketkä pääsevät, ja jos halukkaita on yli 24, niin miettivät kustantavatko kaksi eri alueen kalenteria. Mahdollista on myös, että laittavat pari tarinaa samalle kuukaudelle. Nyt kannattaa siis olla todella nopea ja soittaa suoraan minulle, Vuorinen innostaa.

– Ehdottomasti kannattaa olla mukana tukemassa hyvää asiaa, samalla oma yrityksesi ja luottopakkisi yritys saavat kasvot, Könönen hehkuttaa.



La Perle -vaateliike yrittäjän Mervi Salmen luottopakki on jo vuosien ajan ollut kolmen yrityksen omistaja ja Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Marko Vuorinen. – Varsinkin nyt koronan aikana Marko on valanut uskoa, tsempannut ja antanut välineitä katsoa kauemmas tulevaisuuteen.

Käräytä vankkumaton olkapääsi, herkeämätön tukijasi ja olet samalla mukana auttamassa – Yrittäjän luottopakki -kalenteria kuvataan nyt!

– Kato miten muut tekevät, ja tee eri tavalla, kuului kolmen yrityksen omistajan ja Lapin Yrittäjien puheenjohtajan Marko Vuorisen neuvo Merville juuri alkaneen koronakriisin kynnyksellä.

Näin Mervi Salmi olikin ajatellut toimia, mutta yrittäjäystävän tsemppaavat sanat antoivat sen kaivatun vahvistuksen, jotta hän kykeni horjumatta pysymään päätöksessään. Muut sulkivat liikkeitään, mutta vaateliike La Perlen ovet pysyivät auki.

– Yksin vaikeita asioita pohtiessa alkaa usko helposti horjua, vaikka kuinka olisi omassa visiossaan vahva, Mervi muistelee kevään pohdintojaan.

– Marko on aina samalla levelillä, tietää mistä puhun ja antaa vertaistukea jo pelkällä läsnäolollaan, ei sitä merkitystä ja yhteyttä voi oikein edes sanottaa, Salmi ylistää yrittäjäystäväänsä.

Salmen perustama La Perle -vaateliike sijaitsee ketjumyymälöiden keskellä ja monet epäilivätkin aluksi yrityksen kannattavuutta, mutta päättäväinen nainen on raivannut oman paikkansa. Salmi on toiminut päätoimisena yrittäjänä kymmenen vuotta ja erilaisia haastavia vaiheita yrittäjäuraan mahtuu, joissa yrittäjäystävän tuki on ollut tarpeen.

– Varsinkin nyt koronan aikana Marko on valanut uskoa, tsempannut ja antanut välineitä katsoa kauemmas tulevaisuuteen.

– Marko soittelee tämän tästä kysyäkseen vain kuulumisia, vaikka ne tietääkin. Tärkeintä onkin se ele, että hän soitollaan osoittaa välittävänsä ja samalla voidaan puhua paljon muustakin kuin bisneksestä, kertoo Salmi.

Lyhyesti Yrittäjän luottopakki -kalenterista:

Kemin Innon Painijaosto vastaa kalentereiden myynnistä ja kantaa taloudellisen riskin.
Saadut tuotot ohjataan lyhentämättöminä lappilaisten pienituloisten yrittäjien auttamiseen.

Kalenterissa esitellään lappilaisia periksiantamattomia yrittäjiä ja heidän timanttiset luottopakkinsa.

Yrittäjän luottopakki -kalenteriin on tietysti merkitty yrittäjille tärkeitä eräpäiviä mm. arvonlisä- ja ennakkoveropäivät, työntantajamaksut vakuutusyhtiöille tai työttömyysvakuutusrahastolle, tilinpäätösasiakirjojen aikataulut jne.

Näin osallistut kalenterin kuvauksiin oman luottopakkisi kanssa:

  • Nappaa kuvauksiin mukaan yrittäjäystäväsi, joka on suurin tukijasi, inspiraatiosi lähde tai olkapää näinä vaikeina aikoina.
  • Miksi mukaan? Nyt on ikimuistettava sauma kiittää omaa luottopakkia ja ikuistaa tämä vuosikalenteriin, samalla olet mukana tukemassa hyvää asiaa.
  • Valmistaudu lyhyesti kertomaan, miksi luottopakkisi on niin timanttinen.
  • Kuvaukset toteutetaan yrittäjän tai luottopakin yrityksen tiloissa ennen joulua.
  • Osallistuminen on maksutonta.
  • Ilmoittautumiset Lapin Yrittäjien puheenjohtajalle Marko Vuoriselle puh. 044 260 8919

Tilaa Yrittäjän luottopakki -kalenteri ennakkoon!!

Liity mukaan Lapin Yrittäjiin >>