Etsi

Rovaniemen Yrittäjät

Ajankohtaista:

Tässä ovat Rovaniemen Vuoden Yrittäjät – Katso lista palkituista!


Rovaniemen yrittäjät ry on valinnut Vuoden 2018 Yrittäjäksi Heikkinen & Puljula Oy:n Pertti Heikkisen. Myös Koneliike Korteniemen Ilkka Korteniemi, Lumise Oy:n Kari Kauhanen ja Hurjat kutsut Oy:n Samuli “Sime” Yliaska palkittiin Apukka Resortissa järjestetyssä yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.   
Vuoden Yrittäjä  Pertti Heikkinen, Heikkinen&Puljula Oy / Reisswolf Finland
Pertti Heikkilän arkistopalveluihin, digitointiin, indeksointiin, tuhoamispalveluihin sekä tietosuojasäiliöihin erikoistunut yritys on omalla alallaan merkittävä toimija koko Suomessa. Yritys on kasvanut vajaan 20 työntekijän yritykseksi, jonka liikevaihto on noin kaksi miljoonaa euroa.
 
”Pertti Heikkinen on osannut monipuolistaa yhtiönsä palvelutarjoamaa jatkuvasti. Hän myy muun muassa sadan vuoden säilytyspalvelua. Hän kuuntelee asiakasta ja löytää ratkaisut yritysten tietoturvallisuuteen liittyvissä ratkaisuissa. Kansainvälisen yhteistyökumppaninsa Reisswolfin kanssa se voi kehittää palveluja kehityksen kärjessä”, perustelee Rovaniemen yrittäjät ry:n puheenjohtaja Esko Määttä.

 

Kuva: Petri Teppo / Studio Artica

 

Vuoden Kehitysyritys Ilkka Korteniemi, Koneliike Korteniemi Oy

Tänä vuonna Vuoden kehitysyritykseksi valittu Koneliike Korteniemi on rohkeasti investoinut uusiin toimitiloihin ja toiminnan kehittämiseen. Yrittäjä Ilkka Korteniemi kehittää jatkuvasti moottorikelkkoihin, mönkijöihin, mopoihin, veneisiin, varaosiin ja tarvikkeisiin erikoistuneen yrityksensä toimintaa. Yrityksen liikevaihto on nykyisellään 10,5 miljoonaa euroa.

”Riskien hallitseminen on ollut Ilkka Korteniemelle tärkeää, mutta se ei ole estänyt hallittua riskinottoa. Hänellä on pysyvä, 15 työntekijän henkilöstö, jonka merkitys on suuri yrityksen toiminnassa”, toteaa kehityspalkinnon luovuttanut Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä.

 

Kuva: Petri Teppo / Studio Artica

 
Vuoden Nuori Yrittäjä Kari Kauhanen, Lumise Oy

Rovaniemen yrittäjät ry:n palkitseman menestyneen nuoren yrittäjän Kari Kauhasen yritys on keskittynyt tarkasti valotuotteisiin, joilla on vientiä jo 20 maahan Australiaa myöten. Kansainvälistymistä  tukemaan yritykselle on avattu toimipiste mtös Ruotsissa. Yrityksen työllistävä vaikutus on Suomessa noin 18 henkilötyövuotta sekä Ruotsin Göteborgissa noin 5,5 henkilötyövuotta. Liiikevaihdoltaan yli kuuden miljoonan euron yrityksen pääpainona on vahvistaa verkkokauppaa jakelukanavana.  
”Rovaniemi on mielestäni hyvä paikka verkkokaupalle. Tavaran saa päivässä Helsinkiin ja kolmessa päivässä Amerikkaan”, sanoo Kari Kauhanen.  

 

Kuva: Petri Teppo / Studio Artica

 

Vuoden Sisu Samuli “Sime “ Yliaska, Hurjat Kutsut Oy

Vuoden Sisu -palkinto myönnetään yrittäjälle, joka on huomattavan tai erityisen ponnistelujen avulla ansioitunut sekä onnistunut selättämään mahdolliset yrittäjyyden haasteet ja kääntänyt ne voitokseen. Samuli Yliaskan yrityksen liikevaihto saavuttaa tällä tilikaudella miljoona euroa. Hän työllistää Simerock-tapahtuman aikaan useita satoja henkilöitä ja käyttää merkittävästi rovaniemeläisiä alihankkijoita.

”Sime pyrkii hyvin laadukkaaseen, pitkäjänteiseen tapahtuman kehittämiseen: kaiken pitää toimia, jotta jengi tulee uudelleen. Hän tuo uusia elementtejä festivaaliinsa kuten e-urheilua, tubettajia ja uniikkeja ohjelmia, joilla huolehditaan festivaalin esiintyjistä aivan uudelle tavalla”, palkintoperusteissa todetaan.

 

Kuva: Petri Teppo / Studio Artica
Suomen Yrittäjät ja sen jäsenjärjestöt palkitsevat vuosittain valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti menestyneitä yrityksiä. Yrittäjäpalkinto on vastaanottajalleen arvokas — se on yrittäjäkollegoiden tunnustus. Valinnoissa otetaan huomioon jäsenistön antamat äänet ja perustelut palkituille. Rovaniemen yrittäjät ry:ssä on tällä hetkellä noin 840 jäsentä.


 
LISÄTIETOJA:  Rovaniemen yrittäjät ry Esko Määttä, puheenjohtaja puh. 040 772 9427

 

 

TERVETULOA ROVANIEMEN YRITTÄJIEN SIVUILLE

 
Rovaniemen Yrittäjät on alueella toimivien yrittäjien ja yksityisessä omistuksessa olevien yritysten yhdistys, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia etuja kuntatasolla.

Kun liityt yrittäjäyhdistykseemme, pääset mukaan vaikuttamaan ja nauttimaan koko järjestöketjun rahanarvoisista eduista ja maksuttomista asiantuntijapalveluistamme.  

Edustamme jo lähes tuhatta yrittäjää, joten verkostoitumismahdollisuuksia on runsaasti. Voit myös osallistua Suomen Yrittäjien tapahtumiin, kuten alueellisiin, maakunnallisiin tai valtakunnallisiin yrittäjäpäiviin, joissa tapaat mahdollisia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita.

Paikallisyhdistyksemme keskeisimpiä tavoitteita ja tehtäviä:
 
  • vaikutamme kunnalliseen ja seudulliseen päätöksentekoon elinkeinopolitiikan kysymyksissä. Tavoitteenamme on luoda yrittämiselle mahdollisimman hyvät olosuhteet Rovaniemen seudulla
  • tiedotamme yksityisen yritystoiminnan merkityksestä ja toimintaedellytyksistä alueellamme
  • järjestämme kokouksia ja esitelmätilaisuuksia
  • huolehdimme jäsenkuntamme virkistys- ja vapaa-ajantoiminnasta
  • kokoamme yksityisen yrittäjäkunnan kiinteäksi ammatilliseksi yhteenliittymäksi
  • suoritamme muut keskusliiton ja aluejärjestön yhdistyksellemme antamat tehtävät
Lapin Yrittäjillä on aluejärjestönä vahva vaikuttajan rooli Lapissa.
 
Suomen Yrittäjät ajaa yrittäjien etuja mm. maan hallituksen, eduskunnan ja keskeisten etujärjestöjen suuntaan.
 

Tähän joukkoon yrittäjän kannattaa kuulua!
 

Esko Määttä 
Rovaniemen Yrittäjät ry
Hallituksen puheenjohtaja