Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Myynti

Myyntiä verkosta - Lappilaisille yrityksille avattiin uusi yhteinen lahjakorttiverkkokauppa

Rovaniemeläinen Starttipaja valmennus Oy tukee paikallisia pienyrittäjiä tarjoamalla heille mahdollisuuden myydä lahjakortteja uudessa verkkokaupassa. Starttipajan perustaja Jari Kunnari sai idean seuratessaan koronavirukseen liittyvää uutisointia. Kuluttajat voivat tukea paikallisia yrityksiä kotisohvaltaan.

Kivijalkamyymälät ovat hiljentyneet, eikä kauppa käy. Koronavirusepidemia on aiheuttanut yrittäjille valtavia myynnin menetyksiä, myymälöitä on jouduttu sulkemaan ja tulevaisuus näyttää epävarmalta. Uusia ideoita myynnin tueksi ja ostamisen helpottamiseksi kaivataan nopeasti.

Jari Kunnari näki uutisissa, kun yrittäjä joutui laittamaan lapun liikkensä luukulle. Pienyrittäjien liiketoiminta kärsii, kun asiakkaat eivät pysty vierailemaan myymälöissä. Kunnari sai idean, jota Starttipaja lähti heti toteuttamaan.

- Mietin, että kunpa tuokin yrittäjä voisi myydä tuotteitaan verkossa. Tilanteeseen piti keksiä helppo ratkaisu, sillä kaikilla yrittäjillä ei ole mahdollisuutta avata omaa verkkokauppaa, Kunnari kertoo.

Ideasta syntyi lappilaisille yrityksille tarkoitettu lahjakorttiverkkokauppa, johon muun muassa Brillet, Tredonne ja Arctic Warriors ovat jo lisänneet lahjakorttejaan. Lahjakorttien lisääminen verkkokauppaan on yrittäjille maksutonta ja uusia lahjakortteja laitetaan myyntiin sitä mukaa, kun yritykset ilmoittavat niistä Starttipajalle verkkokaupassa. Myydyistä lahjakorteista peritään pieni provisio verkkokaupan ylläpitämisestä aiheutuvien kustannuksen kattamiseksi. Kunnarin mukaan halu auttaa yrittäjiä on suuri.

- Verkkokaupan toiminnasta emme saa tuottoja, vaan tarkoitus on tukea paikallisesti kanssayrittäjien toimintaa, hän tiivistää.

Kuluttajalle ostaminen on helppoa ja hän voi halutessaan lähettää lahjakortin lahjaksi kaverilleen tai suoraan yrittäjälle, jonka toimintaa haluaa tukea. Sähköinen lahjakortti kilahtaa vastaanottajalle sähköpostiin.

- Lahjakortin voi lähettää verkkokaupasta lahjaksi myös suoraan yrittäjälle ja tällä tavoin tsempata häntä vaikeassa tilanteessa. Lahjakortin yhteyteen voi lisätä myös oman viestin, Kunnari kertoo.

Verkkokaupassa asioidakseen kuluttaja tarvitsee verkkopankkitunnukset. Lahjakorttien lunastus tapahtuu kuluttajan asioidessa yrityksessä. Yrittäjän ei tarvitse kuin mitätöidä sähköinen lahjakortti ja laskuttaa sen arvo Starttipajalta.

- Yrittäjä voi laskuttaa meitä heti, kun olemme ilmoittaneet hänelle myydyn lahjakortin arvon, Kunnari ohjeistaa.

Rovaniemen Yrittäjien puheenjohtaja Johanna Niemelä kannustaa yrittäjiä luovuteen ja yhteistyöhön. Nyt jos koskaan on aika ideoida uutta.

- Starttipajan tekemä verkkokauppa on hyvä keino tukea pienyrittäjien myyntiä. Nyt tarvitaan tällaisia luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, jotta päästään vaikean ajan yli, hän sanoo.

Yrittäjät voivat lisätä omia lahjokorttejaan verkkokauppaan täällä.

Lisätietoja antaa Jari Kunnari: , p. 040 558 3663

 

Rovaniemeläinen Starttipaja valmennus Oy on lappilaisten asiantuntijoiden verkosto, joka tarjoaa yrityksille asiantuntijapalveluiden lisäksi verkkosivut ja -kaupat, sekä ohjelmistokehityspalveluita, kuten mobiiliaplikaatioiden suunnittelua. Starttipaja on Rovaniemen Yrittäjät ry:n jäsen ja Likiliike numero 258.

 

Riia Valvimo

rovaniemen (at) yrittajat.fi

riia (at) valvimo.fi