Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Positiivisin mielin kohti tulevaa

Koronakriisissä jokainen päivä on uusi ja erilainen. Taistoa käydään ihmisten ja terveyden puolesta myös taloudessa, jonka korjaamiseen on tarjottu ennennäkemättömiä lääkkeitä. Elämä jatkuu, joten katseet on käännettävä eteenpäin taudista huolimatta.

On erittäin tärkeää, että yritykset selviävät tästä kriisistä ja padottu kysyntä saadaan viriämään nopeasti. Kriisin aiheuttamiin ongelmiin on turha keskittyä viikoittain, sillä asiaa on tarkasteltava kokonaisvaltaisemmin. On totta, että uusi ja tuntematon pelottaa tai ainakin epäilyttää, mutta on muistettava, että muutos on myös mahdollisuus. Tässä ajassa muutoksen pitäisi olla normaali olotila.  

Aktiivisuutta vaaditaan kaikilta

Yrittäjät pyrkivät selviytymään kehittämällä liiketoimintaa, toimimalla saumattomassa yhteistyöllä ja luomalla kokonaan uusia palveluratkaisuja. Myös kuluttajan käyttäytymisellä on suuri merkitys. Vaikka kotona olemmekin, se ei estä meitä tukemasta paikallisia yrittäjiä.

Jokainen meistä voi olla talkoissa mukana tilaamalla verkkokaupasta kotimaisia ja paikallisia tuotteita, tilaamalla ruokaa lähiravintolasta ja hankkimalla lahjakortteja. Vetoan kaikkiin kuluttajiin kannustaen miettimään omaa ostokäyttäytymistä. Ohjaamalla ostoksia paikallisille yrittäjille, jokainen meistä turvaa alueen työpaikkojen säilymistä. 

Otetaan kaikki tämä oppina tulevaan.

 

Johanna Niemelä

Puheenjohtaja

Rovaniemen Yrittäjät ry

 

Kuva: Petri Teppo, Studio Artica.

 

Teksti on julkaistu alun perin 22.4.2020 kaupunkilehti Uuden Rovaniemen Menestyvä Rovaniemi -liitteessä ja Lapin Kansan verkkojulkaisuna.

 

Lue lisää Rovaniemen Yrittäjien uutisia >>