Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Kotileipomo Hässäkkä tuo koteihin herkkuja ja hyvää mieltä

Asiakkaiden tarpeiden muuttuessa nopeasti, yrittäjiltä vaaditaan ripeän toiminnan lisäksi myös yhteistyötä.

Vallitseva poikkeustila on saanut useat yrittäjät ideoimaan uusia tuotteita ja palveluita. Kotileipomo Hässäkän yrittäjä Sari Poikajärvi-Mustonen sai idean uusista herkkupaketeista, jotka saattoivat tulla yrityksen valikoimaan jäädäkseen.

Idea lähti liikkeelle VappuHässäkkä-paketista, joka sisältää Hässäkän omien suolaisten ja makeiden herkkujen lisäksi tuotteita myös muilta paikallisilta yrityksiltä. Paketista löytyy muun muassa vaahtokarkkeja, lappilaisia yrttishotteja ja serpentiiniä.

Suuri tilausmäärä yllätti yrittäjän positiivisesti. Pian Poikajärvi-Mustonen suunnitteli äitienpäivä mielessään myös ÄitiHässäkkä-paketin.

- Positiivista palautetta tuli paljon ja asiakkaat toivovat, että näitä paketteja voisi tilata myös poikkeustilan päätyttyä. Tarvetta tällaiselle muun muassa lapsiperheiden arkea helpottavalle palvelulle on, hän kertoo.

Paikalliset yhdessä

Hässäkän kanssa yhteistyössä on mukana lappilaista superfoodia valmistava Arctic Warriors, leivonta- ja juhlatarvike verkkokauppa Pieni Leivontapuoti, käsintehdyistä herkuista tunnettu Wild from Arctic ja Kukkakauppa Peikonlehti. Paikalliset yrittäjät eivät epäröineet lähteä mukaan, vaan olivat iloisia ja innoissaan ideasta.

- Nyt tarvitaan hyvää mieltä ja yhteistyötä. Myydään ja markkinoidaan yhdessä, se ei ole keneltäkään pois, Poikajärvi-Mustonen kannustaa.

Asiakas voi joko noutaa herkut tai pyytää niille toimitusta turvallisesti ilman ihmiskontaktia. Hässäkän herkkupaketit ovat myös hyvä keino muistaa ystäviä ja läheisiä, joita ei nyt pääse tapaamaan. Paketeilla on jo muistettu Rovaniemellä asuvia tuttuja Helsingistä asti. Yrittäjä kertoo, että ratkaisuja pakettien toimittamisesta myös lähikuntiin on jo päästy selvittämään.

- Perheenjäsenen muistaminen tällä tapaa tuo myös lohtua ikävään. Kannustan kysymään rohkeasti herkkujen toimittamisesta kotiovelle, ratkaisut pyritään aina keksimään, Poikajärvi-Mustonen sanoo.

Kotileipomo Hässäkän löytää Facebookista käyttäjänimellä Hässäkkä ja Instagramista @hassakka_homebakery.

 

Teksti on julkaistu alun perin 22.4.2020 kaupunkilehti Uuden Rovaniemen Menestyvä Rovaniemi -liitteessä ja Lapin Kansan verkkojulkaisuna.

 

Lue lisää Rovaniemen Yrittäjien uutisia >>