Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Paikallista pienyrittäjää voi tukea ostamalla lahjakortin netistä

Useat paikalliset yritykset helpottavat tuotteiden ja palveluiden ostamista viemällä liiketoiminnan osittain tai kokonaan verkkoon. Kivijalkamyymälöiden hiljentyessä tai ollessa kokonaan kiinni, kuluttajille halutaan tarjota mahdollisuus tehdä ostoksia ja tukea yrityksiä kotoa käsin.

Rovaniemeläinen Starttipaja valmennus Oy tukee paikallisia pienyrittäjiä tarjoamalla heille mahdollisuuden myydä lahjakortteja uudessa verkkokaupassa. Starttipajan perustajan Jari Kunnarin miettiessä ratkaisuja paikallisten yritysten kiperään tilanteeseen hän sai idean, jota Starttipajan tiimi lähti heti toteuttamaan.

- Haluamme tarjota yrittäjille mahdollisuuden tehdä myyntiä verkossa ja kuluttajille keinon tukea paikallisia yrityksiä kotisohvalta käsin, Kunnari summaa.

Nopeaa toimintaa

Starttipajan yrittäjäosakkaan ja koodarina toimivan Joni Aholan mielestä paikallisten yrittäjien auttaminen ja nopea toiminta on nyt tärkeää. Lahjakorttiverkkokauppa avattiin kolmessa päivässä ja sitä kehitetään jatkuvasti suoraan yrittäjiltä ja kuluttajilta tulevan palautteen avulla.

- Kun tätä vertaa joihinkin aikaisempiin verkkosivuprojekteihin, huomaa sivuston herättäneen heti kiinnostusta ja siitä ollaan jopa innoissaan, Joni Ahola kertoo.

Paikalliset vahvasti mukana

Starttipajan Lahjakortitnetista.fi -sivustolta löytyy lahjakortteja jo yli 32 rovaniemeläiseen yritykseen. Mukana ovat muun muassa liikuntastudio Aitopilates Rovaniemi, luontomatkailuun erikoistunut Arctic Joy, optikkoliike Brillet, naistenvaateliike Tredonne sekä liha- ja kalajalostamo Lohiapaja.

Rovaniemeläisen Lohiapajan lahjakortit lisättiin verkkokauppaan ensimmäisten joukossa. Yrittäjä Mikko Riskilä kertoo Starttipajan verkkokaupan tulleen hyvään saumaan.

- Idea omista lahjakorteista oli jo ennestään ja tuotteistusta niiden osalta oli jo tehty. Nyt lahjakortit oli helppo laittaa myyntiin Lahjakortit netistä -sivustolle, Riskilä sanoo.

Riskilä suosittelee lahjakorttien tuotteistamista ja myynnin tehostamista verkossa myös muille yrittäjille.

- Omaperäisyys on tässä hyvästä. Kun lahjakortilla on selkeä nimi ja sen sisältö on tarkasti kuvattu, se on helppo sekä myydä että ostaa. Verkkomyynti on meille kaikille tärkeää, kun ovesta käyvä asiakas on vähentynyt, Riskilä tiivistää.

 

Lahjakortitnetista.fi - Mitä, miten ja kenelle?

Yrittäjä:

  • Palvelu on avoin kaikille lappilaisille pk-yrityksille.
  • Lahjakorttien lisääminen verkkokauppaan on maksutonta. Myydyistä lahjakorteista peritään pieni provisio verkkokaupan ylläpitämisestä aiheutuvien kustannuksen kattamiseksi.
  • Lahjakorttien mitätöinti tapahtuu kuluttajan asioidessa yrityksessä tai uudella kauppiaille tarkoitetulla mobiilisovelluksella.
  • Yrittäjä voi laskuttaa lahjakortin arvon Starttipajalta heti, kun saa heiltä vahvistuksen myynnistä.

Kuluttaja:

  • Lahjakortin ostaminen on helppo tapa tukea paikallista pienyrittäjää.
  • Palvelussa on mukana yrityksiä jo kolmesta kunnasta: Rovaniemi, Ii ja Ranua.
  • Lahjakortteja on mahdollista käyttää turvallisesti myös etänä.
  • Ostoksille pääsee osoitteessa lahjakortitnetista.fi.

 

Kuva: Riia Valvimo, Rovaniemen Yrittäjät ry.

 

Teksti on julkaistu alun perin 22.4.2020 kaupunkilehti Uuden Rovaniemen Menestyvä Rovaniemi -liitteessä ja Lapin Kansan verkkojulkaisuna.

 

Lue lisää Rovaniemen Yrittäjien uutisia >>