21.1.2021 klo 11:10
Uutinen

Rovaniemellä sijaitseva perheyritys Jokelan Hautaustoimisto on kehittynyt vuosien varrella kulkiessaan sukupolvelta toiselle

Rovaniemeläinen Ville-Pekka Jokela oli vielä perheyrityksen Jokelan Hautaustoimiston liikkeenhoitaja, kunnes yhtenä päivänä hänestä tuli yrittäjä. Nyt Jokelalla on yrittäjyyttä takana jo 12 vuoden edestä ja hän on yrityksen 4. sukupolven edustaja. Jokela on myös Rovaniemen Yrittäjien hallituksen jäsen.

Rovaniemeläinen Ville-Pekka Jokela valmistui tradenomiksi Lapin Ammattikorkeakoulusta vuoden 2000 jouluna. Jo vuoden 2000 syksynä hän työskenteli päätoimisesti vanhempiensa yrityksessä Jokelan Hautaustoimistossa. Yritys on perustettu vuonna 1923 ja toimi alun perin nimellä Ruumisarkku- ja huonekaluliike P.A. Jokela. Vuosien varrella, yrityksen kulkiessa Jokelan suvussa sukupolvelta toiselle, yritys on kehittynyt tämän hetkiseen muotoonsa.

– Yritys on kaukana ruumisarkkuliikkeestä nykypäivänä, yrittäjä Ville-Pekka Jokela huomauttaa.

Jokelan Hautaustoimisto tarjoaa kaikki hautaamiseen ja hautajaisiin liittyvät tuotteet ja palvelut. Jokela toi itse myös perunkirjoitusten palvelut yritykseen vuonna 2002.

– Asiakkaat voivat tulla liikkeeseemme katsomaan esimerkiksi arkkua, niin siinä samalla lyhyessä ajassa voi järjestyä jo muutkin tarvittavat tuotteet ja palvelut, kaikki yhdestä ja samasta paikasta. Kun osataan kysyä, niin meiltä kyllä järjestyy paljon, Jokela kertoo.

Yrittäjäksi isän jalanjäljissä

Ennen yrittäjyyttä Ville-Pekka Jokela kutsui itseään liikkeenhoitajaksi ja teki yrityksessä asiakaspalvelun ja kuljetuksen lisäksi kirjanpitoon, taloushallintoon ja laskutukseen liittyvät työtehtävät itse. Jokelan ollessa 30-vuotias, hänen isänsä menehtyi ja hänestä tuli yrittäjä äitinsä rinnalle.

– Isän kuolinpäivän iltapäivälle oli sovittu asiakkaita ja totesin, että työt on hoidettava. Asiakaspa kysyikin, kauanko olen ollut yrittäjänä. Karskisti vastasin, että tästä päivästä lähtien. Aamulla olin vielä liikkeenhoitaja ja iltapäivällä yrittäjä, Jokela muistelee.

Jokela on toiminut yrittäjänä 12 vuoden ajan ja on yrityksen 4. sukupolven edustaja.

Yrittäjien yhteisellä asialla

Jokela on ollut Rovaniemen Yrittäjien hallituksen jäsen vuoden ajan. Hänen mielestään yksi tärkeimpiä syitä kuulua Yrittäjäjärjestöön on yrittäjien edunvalvonta. Valtakunnallisesti järjestön jäsenten etua valvoo Suomen Yrittäjät, Lapin alueella Lapin Yrittäjät ja paikallisesti Rovaniemellä Rovaniemen Yrittäjät ry.

Ville-Pekka Jokela kokee, että Rovaniemen uusi kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio kuulee yrittäjäjärjestöä. Vainio onkin tullut paikallisyhdistykselle tutuksi vieraillessaan hallituksen kokouksissa ja erilaisissa Rovaniemellä järjestetyissä tapahtumissa. Rovaniemen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Johanna Niemelä on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä kaupunginjohtaja Vainion kanssa että Business Rovaniemen toimijoiden kanssa. Rovaniemen Yrittäjät toimii tärkeänä linkkinä paikallisten yrittäjien ja kaupungin toimijoiden välillä.

Mitä yrittäjyys sinulle merkitsee?

Ennen kaikkea se merkitsee vastuuta. Töitä saa myös tehdä milloin haluaa, vaikka virka-ajan jälkeenkin.

Tärkeimmät tulevaisuuden tavoitteet?

Varmaksi tiedän, että tänä vuonna ainakin yrityksemme autokantaa sähköistetään. Digitaalisuus on tullut yleisesti tärkeäksi liittyen asiakaspalveluun ja taloushallintoon, mikä on arkea helpottavaa. Tavoitteena olisi, kun asiakkaiden asioita saatetaan hoitaa hyvinkin pitkälle hautajaistenkin jälkeen, että asioiden tulisi sujua asiakkaan kannalta melko helposti. Digitaalisuuden myötä voisi tarjota asiakkaille entistä enemmän palveluita.

Millaista osaamista sinä tuot Rovaniemen Yrittäjien hallitukseen?

Yhdistyshallinnon taitoja. Toivon että siitä olisi apua hallitukselle, jossa meillä on päteviä ihmisiä edunvalvontatyöhönkin.

Ville-Pekka Jokela, tradenomi, HTLH, on Jokelan Hautaustoimiston yrittäjä ja Rovaniemen Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen. Lisäksi Jokela on Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n hallituksen jäsen.

Yhteystiedot

Ville-Pekka Jokela Puh. 040 522 0552 vpj(at)hautaus.info

Ilona Sumala, harjoittelija

ryviestinta(at)gmail.com

Lisää Rovaniemen Yrittäjien uutisia >>