Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Yrittäjä Tuomo Poutiainen tunnistaa verkostojen ja yhteistyön merkityksen

Rovaniemeläinen yritys RovaLappi Rakennus Oy vie omia rakennusprojekteja eteenpäin tarjoten samalla työmahdollisuuksia myös muille yrityksille ja yrittäjille. Yrittäjä Tuomo Poutiainen korostaa hyvän yhteistyön merkitystä rakentamisessa. Poutiainen on myös Rovaniemen Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja.

Rovaniemeläinen Tuomo Poutiainen teki rakennusalan töitä Helsingissä, kunnes tuli aika muuttaa takaisin kotipaikkakunnalle. Kodin suunnilta kyseltiin jo, milloin Poutiainen palaisi ja tulisi perheen yritykseen töihin. Aikanaan Poutiaisen isän perustamassa yrityksessä hän on toiminut nyt yhdessä veljensä kanssa yrittäjänä 10 vuoden ajan.

RovaLappi Rakennus Oy on perustettu vuonna 1982 ja on yksi Lapin suurimmista yksityisistä rakennusliikkeistä. Yritys toimi vielä vuoden 2020 alkuun asti nimellä Levi-Rakennus Oy, mutta sitten nimi haluttiin vaihtaa paremmin toimintaa kuvaavaksi. Yrityksen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialueena koko Lappi. Yrityksen palveluihin kuuluu erilaisten tuotanto-, toimi- ja liiketilojen sekä asuntokohteiden toteuttaminen. Lisäksi vuosien aikana yritys on rakentanut Lappiin useita kouluja, virastoja ja palvelutaloja. Rakentamisen ohella palveluihin kuuluvat hankekehityspalvelut maankäytön suunnittelusta ja tontin hankinnasta lähtien. Yritys työllistää noin 50 rakennusalan ammattilaista.

- Tehtäväkenttä on hyvin monipuolinen. Rovaniemi on vahvasti kasvava kansainvälinen kaupunki ja sitä kautta on mielenkiintoista olla mukana kehittämässä kaupunkia, Poutiainen kuvailee.

Poutiainen kertoo vastaavansa yrityksessä omaperusteisista hankkeista ja hankekehityksestä. Omia projekteja viedään eteenpäin ja tarjotaan muille yrittäjille ja yrityksille hyviä työmahdollisuuksia. Yrityksen yhteistyöverkostoon kuuluukin kymmeniä yrityksiä.

- Rakentaminen on yhteistyötä. Valmis lopputulos syntyy koko yhteistyöverkoston tuloksena, mikä on yksi rikkauksista rakentamisessa. Lisää mielenkiintoa tähän työhön tuo se, että lopussa pystyt näkemään konkreettisesti työn lopputuloksen, Poutiainen kertoo. 

Monialaisuus on yrittäjäjärjestön voimavara

Yrittäjäjärjestö antaa mahdollisuuden verkostoitumiseen ja tarjoaa etenkin nuorille ja uusille yrittäjille koulutusta ja hyödyllisiä materiaaleja.

Myös hallitustyöskentelyssä opitaan uutta ja tutustutaan uusiin ihmisiin, kun toimitaan yhteistyössä monien eri alan yrittäjien kanssa. Siinä samalla saattaa avautua myös uusia työ- ja yhteistyömahdollisuuksia.

- Rovaniemen Yrittäjienkin hallitus muodostuu monipuolisesta osaamisesta ja siten me täydennämme toinen toisiamme siellä, Poutiainen tiivistää

 

Mitä yrittäjyys sinulle merkitsee?

Yrittäjänä saa olla oman itsensä herra. Rakennusalan yrittäjänä tehdään paljon yhteistyötä ja ollaan monessa mukana. Viime kädessä kuitenkin myös vastataan kaikesta. Yrittäjyys on vapauttavaa, mutta on myös vastuuta.

Tavoitteita vuodelle 2021?

Tavoitteet tulee yrityksen kehittämisen kautta - Se ei lopu koskaan. Maailma muuttuu koko ajan ympärillä ja meidän on muututtava sen mukana. 

Millaista osaamista sinä tuot Rovaniemen Yrittäjien hallitukseen?

Tuon hallitukseen kiinteistö- ja rakennusalan osaamista. 

 

Tuomo Poutiainen, tekn. lis., KTM, on RovaLappi Rakennus Oy:n yrittäjä ja Rovaniemen Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja. Lisäksi Poutiainen on Talonrakennusteollisuuden Lapin piirin hallituksen puheenjohtaja.

Rovaniemen Yrittäjien varapuheenjohtaja:

Varapuheenjohtaja auttaa ja tukee puheenjohtajaa tehtävän hoidossa ja tarvittaessa paikkaa puheenjohtajaa eri tilaisuuksissa. Varapuheenjohtaja tekee puheenjohtajan kanssa tiivistä yhteistyötä ja antaa tukea järjestön toimintaan.

 

Yhteystiedot

Tuomo Poutiainen
Puh. 040 7021 387
tuomo.poutiainen(at)rovalappi.fi
 
 

Ilona Sumala, harjoittelija

ryviestinta(at)gmail.com