Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Vapaa-ajan harrastus viitoitti Tommi Uusimäen tien yrittäjyyteen

Lapsena aloitettu suunnistusharrastus ja kiinnostus karttoihin on viitoittanut Tommi Uusimäen tietä yrittäjyyteen. Aluksi Tommin yritys Routamap keskittyi erilaisiin suunnistuksen ympärille rakentuneisiin töihin, kuten suunnistuskarttoihin. Sittemmin yritys on laajentanut toimintaansa monenlaisiin kiinteistöihin ja maankäyttöön liittyviin konsultointeihin. Tommi on lisäksi Rovaniemen Yrittäjien hallituksen jäsen.

Ylitorniolta kotoisin oleva Tommi Uusimäki tuli Rovaniemelle opiskelemaan maanmittaustekniikkaa käytyään armeijan vuonna 2008. Tommi valmistui maanmittausinsinööriksi Rovaniemellä. Lisäksi hän on opiskellut Aalto-yliopistossa kiinteistötalouden diplomi-insinööriksi.

Routamap sai alkunsa vuonna 2009, kun Tommi vielä opiskeli Rovaniemellä. Hänen pitkäaikainen vapaa-ajan harrastuksensa, suunnistus, oli vahvasti mukana yritystoiminnassa.

- 5 vuotiaana innostuin harrastuksesta nimeltä suunnistus. Se on sellainen asia, mikä on kulkenut mukana koko elämän vapaa-ajalla, mutta myös tässä työuralla, Tommi kertoo.

Routamap keskittyi aluksi lähinnä suunnistuksen kautta tulleisiin hommiin, kuten karttoihin. Yritys on sittemmin laajentanut toimintaansa monenlaisiin kiinteistöihin sekä maankäyttöön liittyviin konsultointeihin. Vuoden alusta valikoimaan mukaan tulivat yksityisteihin liittyvät asiat. Tommi kertoo työn olevan hyvin kausiluonteista, mikä vaikuttaa paljon siihen mitä tehdään milloinkin.

- Kesäisin tehdään paljon töitä maastossa, kun taas vastapainoksi talvisin ollaan paljon sisällä tietokonenäyttöjen ääressä, Tommi kuvailee työtään yrittäjänä.

Yrittäjäjärjestöön kuuluminen antaa mahdollisuuden verkostoitua ja vaikuttaa

Syitä liittyä yrittäjäjärjestöön on monia. Nuorten yrittäjien keskuudessa erityisesti verkostoitumismahdollisuudet, muilta yrittäjiltä saatu vertaistuki ja mahdollisuus tukea yrittäjäjärjestön toimintaa korostuvat kysyttäessä syitä järjestöön liittymisen taustalla.

Aktiiviseen yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykseen kuuluminen antaa paljon hyviä verkostoitumismahdollisuuksia, kun ollaan tekemisissä muiden yrittäjien kanssa.

- Minun mielestä verkostoituminen on tärkein pointti. Töissä kun saa puurtaa paljon yksin, niin kyllä se tuo paljon vastapainoa hommaan, Tommi sanoo.

Rovaniemen Yrittäjien hallitustyöskentely kiinnosti, sillä se antaa mahdollisuuden monialaiseen yhteistyöhön muiden yrittäjien kanssa. Hallituksen jäsenenä Tommi toivoo voivansa vaikuttaa erityisesti nuorten yrittäjien asioihin paikallisesti. Hän on ollut mukana paikallisyhdistyksen hallituksessa vuodesta 2019.

 

Mitä yrittäjyys sinulle merkitsee?

Saa tehdä sellaisia asioita, mistä itse tykkää. Jos keksii, että tämmöinen juttu olisi kiva opetella, niin silloin sen voi myös opetella. Saa luoda oman päivärytmin ja kehittää itseään niissä hommissa missä haluaa.

Tärkeimmät tulevaisuuden tavoitteet?

Yrityksessä ollaan kehitetty montaa uutta juttua eteenpäin ja toivon kovasti yrittäjänä, että niitä päästäisiin kokeilemaan ja saataisiin kunnolla käyntiin.

Millaista osaamista sinä tuot hallitukseen?

Nyt olen kaksi vuotta hallituksessa ollut ja kyllä minun vahvin osaaminen on kiinteistö- ja maankäyttöasioiden puolella ja nuorten yrittäjien äänen esiin tuomisessa. 

 

Tommi Uusimäki on Routamap Oy:n yrittäjä, kiinteistötalouden diplomi-insinööri ja Rovaniemen Yrittäjien hallituksen jäsen.

 

Yhteystiedot:

Tommi Uusimäki
Puh. 050 501 2349
tommi.uusimäki(at)routamap.fi

 

Kuva: Eero-Matti Vainio, Liikup Oy

 

Ilona Sumala, harjoittelija
ryviestinta(at)gmail.com
 
 

Lisää Rovaniemen Yrittäjien uutisia >>