Etusivu > Asiasanat

Etsi

lapin yrittäjät

Järjestö
Lappilaisista yrittäjistä Miia Kärnä, Milla Saarela, Cyrus Jebraeil, Vuokko Mikkola, Jari Kelahaara, Anna-Kaisa Luoma-aho, Petri Kyllönen sekä Jaana Saloniemi valikoituivat valtakunnallisiin Yrittäjien valiokuntiin. Keitä he ovat, ja millä mielin he astuvat uusiin tehtäviinsä?
Kaupallinen yhteistyö
Hyvinvointiturva on kattava työhyvinvoinnin palvelu, joka sisältää työntekijän työkyvyn ylläpitämiseksi tarvittavat palvelut. Työntekijä saa tarvitsemansa avun yhdestä puhelinnumerosta ja pääsee nopeasti hoitoon. Nyt palvelusta löytyy myös työkykyjohtamisen työkaluja.
Lapin hankinta-asiamies ja KEINO-muutosagentti Susanna-Sofia Keskinarkaus on neuvonut yrityksiä hankinnoissa sekä vahvistanut maakunnan hankintaosaamista kuluneen vuoden aikana. Tänään hän toivottaa yrittäjille, kunnille ja kaupungeille lämmintä joulun aikaa sekä vinkkaa, mitä tuleva vuosi tuo mukanaan hankintaneuvonnan osalta.
Yrittäjyys
Kun yrittäjä kohtaa pulman työlainsäädännössä, verotuksessa, ALV-vähennyksessä tai muulla yritystoiminnan osa-alueella, on apu yrittäjäjärjestön kautta helposti saatavilla: Lapin Yrittäjiin kuuluvat yrittäjät saavat maksutonta juridista neuvontaa yhdellä puhelinsoitolla. Puhelimen päässä vastaavat raudanlujat asiantuntijat eri aloilta. Tänään asiantuntijoista kaksi, tilitoimistoa pitävä Aulikki ja asianajotoimistoa pyörittävä Hannu kertovat, minkälaisiin ongelmiin lappilaiset yrittäjät soittavat apua. Kuvassa Aulikki Roivanen.
Yrittäjyys
Yrittäjät yhdessä Googlen kanssa järjesti digimarkkinointikoulutuksen Rovaniemellä viime viikolla. Moni lappilainen yrittäjä haluaa näkyä verkossa paremmin ja tätä kautta lisätä myyntiä, sillä koulutus kokosi yhteen noin kuusikymmentä osallistujaa. Digimarkkinointia käytiin läpi aina ideoinnista käytännön tasoon, mutta mitä iltapäivästä jäi käteen? Lue alta viiden vinkin muistilista.
Yrittäjyys
Lapissa riittää nuorta yrittäjäverta. Juha Kauppinen Photography -toiminimen alla toimiva, 34-vuotias Juha Kauppinen ja Lapin Laatta-asennus Oy:n yrittäjä, 27-vuotias Tuomas Jokelainen kertovat nyt, miksi veri vetää yrittäjyyteen. Pääviesti kuuluu: tärkeintä on, että saa tehdä mitä haluaa ja kulkea kohti unelmiaan. Kuvassa Juha Kauppinen.
Yrittäjyys
Lapin joulusesonki pitenee pitenemistään, mikä näkyy muun muassa Lapin Yrittäjiin kuuluvien leipomoiden ja konditorioiden toiminnassa. Jouluherkkuja on taituroitu lokakuun alusta lähtien kädet jauhoista valkoisinaan. Mutta miten sesonki selätetään? Ja maistuvatko jouluherkut itse leipureille lainkaan? Kuvassa Mioritan Harri Mäkelä.
Useat maakuntalehdet ovat viikonloppuna uutisoineet maakuntien elinvoimaisuudelle tärkeästä aiheesta: se, että julkisiin kilpailutuksiin saadaan liian vähän tarjouksia, tulee veronmaksajille hyvin kalliiksi. Lapin hankinta-asiamiehemme Susanna-Sofia Keskinarkaus esittää tähän ratkaisuehdotuksen.
Markkinointi
Yhä useampi perustaa yritykselleen omat nettisivut ja somekanavat. Tämä kannattaa, sillä internet on merkittävä markkinointiväylä asiakkaiden tavoittamiseksi. Tähän yhtyy myös Lapin Yrittäjiin kuuluvan InnoLight Consulting -yrityksen toimitusjohtaja, joka on ottanut näppärästi digimarkkinoinnin salat haltuun.