Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Lappi

Korona
Lapin matkailutoimijat ovat ottaneet yhdessä kantaa hallituksen linjauksiin ja toteavat että hallituksen 11.9. linjaamat toimenpiteet eivät helpota matkailun tilannetta, vaan käytännössä luovat kokonaan uusia ongelmia ja näin pysäyttävät suuren osan ulkomailta Suomeen tulevasta vapaa-ajan matkailusta. Nyt uhkana on ennakkovarausten peruuntuminen.
Elinkeinopolitiikka on tärkeässä asemassa ja yrityspalveluita sekä infrastruktuurin hoitoa pidetään parhaiten hoidettuina osa-alueina Lapin kunnissa, selviää Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjien kuntabarometrista. Kokonaisuutena Lapin kuntien tilanne on kuitenkin heikentynyt edellisestä kyselystä, joka tehtiin vuonna 2018. Lapin sijoitus maakuntien kesken on 11. Kuntabarometrin yhteydessä kuntia on arvioitu tulosten perusteella keskenään ja Lapissa parhaat arviot yrittäjiltä saa Ylitornio.
Toimitko yrittäjänä, joka vastasi kuntabarometriin kevään aikana tai oletko median, kunnan tai muiden sidosryhmien edustaja ja haluat tietää, miten lappilaiset yrittäjät ovat arvioineet yrittämisen edellytyksiä omassa kunnassaan? Tule kuulemaan vastaukset Yrittäjien kuntabarometrin 2020 Lapin alueen tulosten julkistamistilaisuuteen 10.6. klo 10-11!
Korona
Kilpisjärvellä ja Nuorgamissa toimivien rajakauppayrittäjien Mikon ja Arin liiketoiminta on laskenut lähes nollaan koronaviruksen vuoksi. Molempien yrittäjien asiakaskunta koostuu yli 90-prosenttisesti norjalaisista, jotka eivät ole päässeet ostoksille Suomeen yli kuukauteen. Kuvassa Mikko Rousu yhdessä siskonsa Elina Rousu-Karlsenin kanssa.
Lapin hankinta-asiamies ja KEINO-muutosagentti Susanna-Sofia Keskinarkaus on neuvonut yrityksiä hankinnoissa sekä vahvistanut maakunnan hankintaosaamista kuluneen vuoden aikana. Tänään hän toivottaa yrittäjille, kunnille ja kaupungeille lämmintä joulun aikaa sekä vinkkaa, mitä tuleva vuosi tuo mukanaan hankintaneuvonnan osalta.
Yrittäjyys
Kotimaisuus on kuluttajan suosiossa, ja paikallisuus vähintään yhtä tärkeää; lappilaisesta poronlihasta ollaan valmiita maksamaan ja alueen kelopuusta tehdyt matkamuistot käyvät kaupaksi. Tänään kaksi Lapin Yrittäjiin kuuluvaa yrittäjää kertoo, kuinka hyvää liikevaihtoa laadukkaat tuotteet ovat paikallisille yrittäjille ja mistä myytävien tuotteiden hinta muodostuu.
Yrittäjyys
Lapin Yrittäjät kannustaa lappilaisia yrittäjiä oman paikkakunnan vireyden, vetovoiman ja volyymin vahvistamiseen. Yksi keino siihen on paikallisten ihmisten ja etenkin nuorten työllistäminen yrityksen leipiin. Siihen kekoon myös tervolalainen, Vaihtoykköset Oy:n yrittäjä Miika Pallari on laittanut kortensa.