Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mestarikiltaneuvosto

Mestarikiltaneuvosto on mestarikiltojen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöelin. Sen tarkoituksena on edistää korkeaa ammatillista osaamista, pitää yllä mestarien ja kisällien arvostusta sekä edistää kädentaitoja ja niihin liittyvän yrittäjyyden sekä koulutuksen arvostusta.

Mestarikillan uudeksi ylioltermanniksi Pirjo Savolainen

Mestarikilta piti sääntömääräisen syyskokouksensa 18.11. Kokous oli vallitsevan tilanteen takia hybridimallilla, kokoukseen oli mahdollista osallistua etäyhteydellä tai paikan päällä. 

 • Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Uudeksi ylioltermanniksi valittiin mallimestari Pirjo Savolainen. Mallimestari on vaatteiden kaavoituksen asiantuntija ja muodon hallinnan mestari. Savolainen on toiminut yrittäjänä yli 30 vuotta ja siitä ansiosta saanut vastaanottaa Suomen Yrittäjien Timanttiristin vuonna 2013. Savolainen on toiminut Helsingin Mestarikillan oltermannina vuosina 2012-2017. 


 • Kokouksessa käsiteltiin myös ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Toimintasuunnitelmaan on mahdollista tutustua alla olevasta linkistä:
  » Toimintasuunnitelma 2021
   
 • Mestarilehti julkaistaan 36-40 sivuisena, lehti tehdään killan ja Mestarikillan yhteistyönä. Lehteä painetaan 700 kappaletta ja nettiin ”rajattomana”. 
   
 • Lahden killan oltermanni Harri Uurainen kertoi ensi kevään Möötin tämän hetkisistä suunnitelmista. Möötin ajankohta on 24.25.4.2021. 

  Mööttiä suunnittelemaan on perustettu useampia työryhmiä, jotka ovat tällä hetkellä täydessä toiminnassa. Yksi möötin tapahtumista on juhlaseminaari otsikolla ”Tulevaisuuden Mestarit”. Seminaari on tarkoitus striimata nettiin suorana. Seminaari on hyvin puhutteleva teeman ja keskustelujen osalta. Kaikki toiminnot ovat Koulutuskeskus Salpauksen keskustan kampuksella, josta on lyhyt kävelymatka hotellille.

  Juhlanäyttely on kahdessa tasossa, toistakymmentä näytteille asettajaa. Näyttely kestää kaksi viikkoa Salpauksen tiloissa. Salpaus on mukana tärkeänä kumppanina.  

  Iltajuhla tansseineen on suunnitteilla. Illalliskortti on todella edullinen, 45 euroa. Tällä pyritään siihen, että edullinen hinta houkuttaa paikalle hyvin porukkaa, eikä hinta tule kenelläkään esteeksi.  

  Möötti on ollut Lahdessa kymmenen vuoden välein ja se on tehty aina suurena.  Mikäli korona vesittää, tullaan joka tapauksessa järjestämään näyttely, Mestarikiltaneuvoston kokous ja Wright-ritariston istunto. Eli mööttiä ei peruta missään vaihtoehdossa, ainoastaan karsitaan jotain osia pois, mikäli tilanne sitä vaatii. 

Mestarimöötti 2020 peruttiin koronan takia

Mestarikiltaneuvosto päätti vallitsevan tilanteen vuoksi perua Möötin vuodelta 2020. Valitettava tilanne, mutta terveys menee luonnollisesti kaiken edelle ja tulevaisuus on vielä hyvin epävarma sen suhteen, milloin isoja kokoontumisia on mahdollista jälleen järjestää.

KIITOS KESKI-SUOMI, TERVETULOA LAHTEEN!

Kiitokset Keski-Suomen killalle kaikesta valmistelusta ja työstä Möötin järjestämiseksi. Meillä olisi ollut hieno tapahtuma ilman koronaa. Tälle emme valitettavasti voi mitään, mutta toivomme, että kaikki palaa ennalleen vuoden 2021 Mööttiin mennessä. Silloin näemme Lahdessa.

Aurinkoista kevään jatkoa ja terveyttä!

Mestarimöötti 2019 järjestettiin  lauantaina 18.5. Turun linnassa.

Mestarikiltaneuvoston perinteinen Möötti järjestettiin keskiaikaisessa hengessä Turun linnassa 18. toukokuuta 2019. Keli oli mainio ja puitteet erinomaiset. Tapahtumaan osallistui lähes sata osallistujaa.

Möötin yhteydessä pidettiin kevätkokous ja hyväksyttiin tilinpäätös sekä toimintakertomus edelliseltä vuodelta. Kokouksen jälkeen oli kiltojen välinen mittelö silmän ja käden tarkkuutta vaativassa lajissa. Iltajuhlaa vietettiin keskiajan hengessä upeassa Kuninkaansalissa. Ilta päättyi tanssijaisiin. 

Mestarikiltaneuvoston syyskokous pidettiin Lahdessa

Mestarikiltaneuvoston syyskokous pidettiin Lahdessa maanantaina 13.11. Kokousta vietettiin Lahden mäkimontun välittömässä läheisyydessä. Kokouksessa kuultiin ajankohtaiset terveiset killoilta. Kiltojen haasteena on sama kuin järjestöillä yleensäkin, kilpailu vapaa-ajasta on kovaa. Kaikesta huolimatta monissa killoissa tehdään todella hienoa ja arvokasta toimintaa.

Keskusteluissa oltiin huolissaan myös mm. oppisopimuskoulutuksen tilanteesta ja koulutuksen tulevaisuudesta. Mestareiden ja kisällien arvostusta tulee pitää esillä myös jatkossa kaikilla kanavilla.

Kokous valitsi yksimielisesti Jaakko Laitisen Keski-Suomesta jatkamaan ylioltermannina myös vuonna 2018. Kokousväki keskusteli myös tulevan vuoden toiminnasta. Toimintasuunnitelma löytyy oheisesta linkistä. 

Mestarimöötti 2017 Helsinki

Mestarimööttiin 2017 kokoontui Helsingissä noin 80 osallistujaa ympäri maata.

Tutustu toimintaamme ja tule mukaan: