Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mestarikiltaneuvosto

 

Mestarikiltaneuvosto on mestarikiltojen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöelin. Sen tarkoituksena on edistää korkeaa ammatillista osaamista, pitää yllä mestarien ja kisällien arvostusta sekä edistää kädentaitoja ja niihin liittyvän yrittäjyyden sekä koulutuksen arvostusta.

Mestarimöötti 2019 järjestettiin  lauantaina 18.5. Turun linnassa.

Mestarikiltaneuvoston perinteinen Möötti järjestettiin keskiaikaisessa hengessä Turun linnassa 18. toukokuuta 2019. Keli oli mainio ja puitteet erinomaiset. Tapahtumaan osallistui lähes sata osallistujaa.

Möötin yhteydessä pidettiin kevätkokous ja hyväksyttiin tilinpäätös sekä toimintakertomus edelliseltä vuodelta. Kokouksen jälkeen oli kiltojen välinen mittelö silmän ja käden tarkkuutta vaativassa lajissa. Iltajuhlaa vietettiin keskiajan hengessä upeassa Kuninkaansalissa. Ilta päättyi tanssijaisiin. 

Mestarikiltaneuvoston syyskokous pidettiin Lahdessa

Mestarikiltaneuvoston syyskokous pidettiin Lahdessa maanantaina 13.11. Kokousta vietettiin Lahden mäkimontun välittömässä läheisyydessä. Kokouksessa kuultiin ajankohtaiset terveiset killoilta. Kiltojen haasteena on sama kuin järjestöillä yleensäkin, kilpailu vapaa-ajasta on kovaa. Kaikesta huolimatta monissa killoissa tehdään todella hienoa ja arvokasta toimintaa.

Keskusteluissa oltiin huolissaan myös mm. oppisopimuskoulutuksen tilanteesta ja koulutuksen tulevaisuudesta. Mestareiden ja kisällien arvostusta tulee pitää esillä myös jatkossa kaikilla kanavilla.

Kokous valitsi yksimielisesti Jaakko Laitisen Keski-Suomesta jatkamaan ylioltermannina myös vuonna 2018. Kokousväki keskusteli myös tulevan vuoden toiminnasta. Toimintasuunnitelma löytyy oheisesta linkistä. 

Mestarimöötti 2017 Helsinki

Mestarimööttiin 2017 kokoontui Helsingissä noin 80 osallistujaa ympäri maata.

Tutustu toimintaamme ja tule mukaan: