Mestarikiltaneuvosto | Yrittajat.fi

Etsi

Mestarikiltaneuvosto

 

Mestarikiltaneuvosto on mestarikiltojen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöelin. Sen tarkoituksena on edistää korkeaa ammatillista osaamista, pitää yllä mestarien ja kisällien arvostusta sekä edistää kädentaitoja ja niihin liittyvän yrittäjyyden sekä koulutuksen arvostusta.

VALTAKUNNALLINEN MESTARIMÖÖTTI 2017

» Ilmoittautuminen ja lisätietoja

VALTAKUNNALLINEN MESTARIMÖÖTTI 2015

Valtakunnallinen Mesterimöötti pidettiin Raumalla 18.4.2015

Mestarikiltaneuvosto valitsi syyskokouksessaan ylioltermanni Katja Anttilan sekä kiltamestari Veli-Jussi Niemen jatkamaan.

KALLIGRAFEILLE OIKEUS MESTARINKIRJAAN

Satakunnan ammattikorkeakoulusta kuvataiteen koulutusohjelmasta valmistuneet kalligrafit ovat voineet toukokuun alusta alkaen saada mestarin kunnia-arvon. Kalligrafia on ensimmäinen ammattikorkea-koulututkinto, jolle Mestarikiltaneuvosto ry myöntää kunnia-arvon.

Mestarit ovat kädentaitajia, jotka ovat vuosien ajan kehittäneet määrätietoisesti osaamistaan sekä opiskellen että työssä oppien. Aikoinaan mestariksi tultiin menemällä mestarille oppisopimukseen ja kehittymällä vähitellen kisällistä mestariksi. Sittemmin mestarin arvo on voitu myöntää kädentaitoalan erikoisammattitutkinnon suorittaneelle.
– Nyt päätimme avata mestariväylän myös ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille. Haluamme korostaa ammattikorkeakoulujen tehtävää käytännönläheisen ja ammattiin suuntaavan korkeakoulutuksen toteuttajana, kertoo Mestarikiltaneuvoston ylioltermanni, ompelijamestari Katja Anttila. 

Kalligrafia on taiteenlaji, jossa tuotetaan käsin valmistettuja tekstejä moniin eri tarkoituksiin.
– Käsintehty kalligrafinen työ on eri muodoissaan haastavaa, persoonallista ja ainutkertaista. Taitava kalligrafi, joka hallitsee eri kirjainmuotoja ja työvälineitä, on korvaamaton käsityöläinen, toteaa Satakunnan ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Margit Nieminen. – Laajenevan mielenkiinnon vuoksi kalligrafian taitajia tarvitaan myös kouluttajiksi. Kalligrafien tavoitteena on edistää kalligrafian perinnettä Suomessa, olla tiiviissä vuorovaikutuksessa muihin taiteisiin sekä kehittää visuaalisesti rikasta ympäristöä. Mestarin arvo tukee kalligrafeja kaikissa näissä tehtävissä, Nieminen kiittelee. Satakunnan ammattikorkeakoulu on Pohjoismaiden ainoa laajamittaista kalligrafian koulutusta antava oppilaitos. Koulutus tarjoaa lähtökohdan itsenäiseen kalligrafin ammattiin, yksilölliseen uraan perinteisen taiteilijamallin mukaisesti tai uusiin toimintamuotoihin eri alojen tehtävissä, joissa kalligrafista kirjoitustaitoa voidaan soveltaa.

NUORTEN HUIPPUOSAAJIEN VALMENTAUTUMISAPURAHA

Käsiteollisuuden Edistämissäätiö ja SkillsFinland ry ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tukea WorldSkills- tai EuroSkills-kilpailuihin valittuja nuoria kädentaitoihin liittyvän huippuosaamisen viimeistelyssä.

Apurahaa voi hakea esimerkiksi kädentaito-osaamisen hankkimiseen liittyvän koulutuksen kustannuksiin, kuten kurssimaksuihin tai matkakustannuksiin, tai palkattoman työpaikalla tapahtuvan oppimisen kustannuksiin. Apurahan suuruus määräytyy ensisijaisesti hakijan tarpeen mukaan.

>> Lisätietoja apurahasta ja hakemuslomake

KUVIA MESTARIMATKALTA 2012 TALLINNASTA

 
 
Toivotamme kaikki mestarin- ja kisällintutkinnon suorittaneet mukaan aktiiviseen toimintaamme.
 
 


Mestarimöötti 2012 Helsinki
Kuvan ottaja: Harri Anttila
 
Tutustu toimintaamme ja tule mukaan: