Etsi

Mestarimöötti 2018

Kuva: Museoiden kuvakokoelmat n. 1960, kuvaaja ei tiedossa.

• Ohjelmakortin hinta 80€.

• Osallistumismaksu maksettu viimeistään 31.3.2018
• Tampereen Mestarikillan tilille FI 04 1147 3000 2212 48

» Tutustu Möötin ohjelmaan
» Tutustu oheisohjelmaan

  

 

Tampereen Mestarikillan juuret ovat vuodessa 1868, joten vuonna 2018 tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun eri alojen kädentaitajat kokoontuivat yhteen ja päättivät, että yhteistyössä on voimaa. Vaikka Tampereen Mestarikilta ry ei nimellisesti ole yhtä vanha, juontavat kiltamme arvot ja traditiot tuolta 150 vuoden takaa. Vielä nykyisinkin kiltaamme liittyvät uudet jäsenet Korkeanraadin seremoniassa, joka järjestetään kerran vuodessa. Tätä seremoniaa pääsevät vieraamme seuraamaan tänä vuonna Valtakunnallisessa Mestarimöötissä.

Valtakunnallinen Mestarimöötti järjestetään 5.5.2018 Tampereen historiallisessa keskustassa. Päivä alkaa 1904 perustetun Tampereen Teatterin rakennuksessa tulokahveilla ja kokouksilla. Teatterirakennus on valmistunut 1912 ja se on virallisesti vihitty käyttöön 1913 helmikuussa. Seuralaisohjelmassa teatterikierros rakennuksen taustatiloissa tutustuttaa teatteriin ja teatterin tekemisen saloihin.

Päivä jatkuu viittakulkueella.

Tampereen historiaan mahtuu monenlaisia tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet kaupunkilaisten elämään. Tällä hetkellä kaupunkimme näyttää ja arkisin kuulostaakin sotaiselta, niin paljon on esteitä ja meteliä kaupungilla, sillä ratikalle raivataan raiteita. Virkavallan luvalla saamme kuitenkin marssia viittakulkueena historiallisessa tehdasmaisemassa. Nauttikaamme siis yhdessä Tammerkosken partaalla keväästä viitoissa ja liput liehuen. Viittakulkue lähtee Koskipuiston Cumuluksen edestä ja päättyy Raatihuoneelle.

Kuva: Tampereen Museoiden kuva-arkisto, kuvaaja Kalle Mäkinen

Vieraanvaraisuus Tampereen Raatihuoneella, Pormestari Lauri Lylyn kutsusta.

Päivällä olemme kutsutut Pormestari Lauri Lylyn toimesta tutustumaan yhteen Tampereen merkittävistä historiallisista rakennuksista. Tämä 1890 käyttöön vihitty Raatihuoneen rakennus on restauroitu 2000 luvun alussa ja sitä kannattaa tulla kyllä katsomaan kaukaakin. Rakennuksesta löytyy historian havinaa ja kädentaitajien kädenjälkiä niin maalauksista, huonekaluihin, kun itse rakennuksen arkkitehtuuriin. Vieraanvarainen Pormestarimme tarjoaa myös ruumiin ravinnoksi hiukan purtavaa ja palanpainikkeeksi juotavaa kaiken kauniin katsottavan lisäksi.

Päivällä ehtii majoittautua vaikka Hotelli Tammeriin tai johonkin muuhun Tampereen keskustan hotelleista. Hotelli Tammerissa on Tampereen Mestarikilta ry varauksella joitakin hotellihuoneita joita kannattaa kysyä. Varaus on voimassa 7.4.2018 saakka.

Kuva: Museoviraston kokoelmat, kuvaaja Pietinen

Iltajuhla Hotelli Tammerissa

Juhlapäivämme huipentuu myös historiallisessa rakennuksessa, eli 1929 rakennettu rakennus joka jo tuolloin toimi hotellina.

Hotelli rakennusta on myös useasti restauroitu, viimeksi 1990 luvulla. Juhlavat puitteet ovat varmasti Möötti juhlamme arvoiset.

Tervetuloa viettämään Valtakunnallista Mestarimööttiä kanssamme!

Tampereen Mestarikillan hallitus