Von Wright-innovaatiopalkinto | Yrittajat.fi

Etsi

Von Wright-innovaatiopalkinto

Viktor Julius von Wright tunnetaan käsityöläisten isänä ja Suomen varhaisen työväenliikkeen nk. wrightiläisen työväenliikkeen johtajana. Von Wrightin panos on hyvin merkittävä ammatillisen koulutuksen ja oppisopimuskoulutuksen kehittymisessä.

Ammatillista osaamista edistävä Mestarikiltaneuvosto ry on perustanut von Wrightin nimeä kantavan ritariston tunnustukseksi merkittävästä toiminnasta korkean osaamisen, kädentaitoalan ja/tai käsi- ja pienteollisuuden hyväksi.

Von Wright-ritaristo kokee tärkeäksi huomioida Suomen 100-juhlavuonna von Wrightin merkittävää kädenjälkeä kädentaitoalan kehittymiselle.

Ritaristo avaa valtakunnallisen, julkisen kilpailun, jonka voittaja palkitaan 15 000 euron palkinnolla. Voittaja julkistetaan 8. helmikuuta Suomen Yrittäjien Koulutusjohdon Foorumissa. Innovaatiopalkinnon voi kohdistaa esimerkiksi yrityksen tuotekehittelyyn, patentointiin ja tunnettavuuden lisäämiseen.  


Von Wright-innovaatiopalkinnon kriteerit

Valtakunnallinen von Wright-innovaatiopalkinto on ainutkertainen, vain tämän kerran jaettava yrittäjäpalkinto tunnustuksena esimerkillisestä yrittäjyydestä. Arvostetulla palkinnolla halutaan korostaa käsityöalla toimivien oma-aloitteisten, kasvuhalukuutta omaavien yrittäjien merkitystä talouselämässämme ja samalla parantaa käsityöyrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassamme. Palkintokriteereissä huomioidaan erityisesti kädentaito, luovuus ja tuotekehitys, liikeidea ja kasvupotentiaali. Yrityksen toimialan tulee olla kädentaitoalalla tai hyvin lähellä sitä, kuitenkin huomioiden muuttunut maailma ja käsityöalojen monipuolisuus. Yrittäjän tulee olla itsenäinen ja nuorehko. Yrityksen tuotteet ovat jo saavuttaneet tunnettavuutta ja niillä on orastavaa kysyntää ja kasvunäkymiä myös Suomen ulkopuolella. 

Palkinnon saajaa valittaessa kiinnitetään erityistä huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:

  • yrityksen toiminta-ajatukseen, tuoteideoiden omaperäisyyteen sekä toiminnan ja tuotteiden jatkuvaan itsenäiseen kehitystyöhön
  • yrityksen viime vuosien aikaiseen kasvuun tai kasvupotentiaaliin, yrityksen toiminnalliseen ja taloudelliseen uudistumiskykyyn sekä mahdollisuuteen kansainvälisessä kilpailussa
  • yrityksen toiminnalliseen kehitykseen ja yhteiskunnalliseen merkitykseen omalla toiminta- ja markkina-alueellaan
     

Hakeminen    

Wright-innovaatiopalkintoa haetaan täyttämällä hakulomake. Lomake täytetään ja palautetaan joko sähköisesti tai postitse.

Ehdotukset palkinnon saajiksi tulee toimittaa 15.1.2018.
 

» Tallenna hakulomake tietokoneellesi

 
Klikkaa yllä olevaa linkkiä. Hiiren oikealla painikkeella valitse avautuvasta valikosta Tallenna kohde nimellä ja tallenna lomake tietokoneellesi. Täytä lomake ja tallenna uudelleen ehdotettavan yrityksen nimellä. Tulosta, allekirjoita ja lähtetä lomake joko sähköpostilla tai postitse. 

Palautus postitse:
Mika Hämeenniemi/Suomen Yrittäjät, Mannerheimintie 76 A, 00250 HELSINKI

Palautus sähköisesti:
Lähetä lomake sähköpostin liitteenä osoitteeseen mika.hameenniemi@yrittajat.fi. Laita viestin Aihe-kenttään Wright-palkinto.


Lisätietoja

Mestarikiltaneuvoston kiltamestari Mika Hämeenniemi
p. 050 372 4804, mika.hameenniemi@yrittajat.fi

Mestarikiltaneuvoston ylioltermanni Jaakko Laitinen
0400 659 531, jasu.56la@gmail.com 


Von Wright-ritariston Ylimestari Raimo Mäkinen
p. 040 589 4433, raimo.makinen@suomi24.fi