Etsi

Kivistön satumainen kylä

Saimme kouluprojektimme kautta tehtäväksi käydä jossakin Kehäradan varrella sijaitsevassa kaupunginosassa kyselemässä Kehäradan vaikutuksista. Päädyimme yhdessä menemään Kivistöön, sillä kumpikaan meistä ei ollut koskaan käynyt Kivistössä.

Matkasimme Kivistöön junalla puoliltapäivin ja lähdimme kiertelemään. Aluksi Kivistö näyttäytyi suurimmaksi osaksi rakennustyömaana. Huomasi heti, että kaupunginosaa ollaan vasta valmistamassa. Kuitenkin, pienen kiertelyn jälkeen, yllätyimme. Yhtäkkiä ympärillämme oli toinen toistaan värikkäämpiä kerrostaloja ja katutaidetta. Lapsia juoksenteli ympäriinsä ja jokainen tienpiennar oli putipuhdas. Mieleemme tuli satukylä, tai kylä Alppien reunassa, jossakin päin Sveitsiä tai Itävaltaa. Kaikki oli niin kovin kaunista ja uutta.

Hetken ihmeteltyämme päätimme pysähtyä haastattelemaan yhtä asukkaista, Jessicaa. Hän kertoi, että on asustanut Kivistössä nyt noin 10 kuukautta ja että käyttää Kehärataa lähes päivittäin.

Kivistö on sen verran uutta aluetta, ettei sieltä löydy vielä juuri mitään palveluita. Jessica kertoi, että toivoisi Kivistöön esimerkiksi Postin, apteekin, lisää ravintoloita ja muun muassa Lidlin. Hän sanoi, että asioi yleensä Jumbossa, sillä se on melko lähellä ja sieltä löytyy saman katon alta kaikki tarvittava. "Kuitenkin, olisi hienoa saada Kivistöönkin, lähemmäs kotia, esimerkiksi apteekki", sanoo Jessica mietteliäänä.

Päädyimme lopputulokseen, että päivittäin tarvittavat palvelut ovat varmastikin tulossa Kivistöön, kunhan ympärillä näkyvät rakennukset valmistuvat. Uskomme, että Kivistön kultakausi on vielä edessäpäin.

Nyt jäämmekin siis innolla odottamaan, mitä uusi, vasta valmistuva, kauniin värikkäin taloin varustettu Kivistö tuo tulevaisuudessa tullessaan.

Kirjoittajat ovat Milla Sorri ja Noora Suni

Laurean ja Yrittäjien yhteisblogi

Blogin kirjoittajina toimivat Laurean opiskelijat ja pk-seudun yrityselämässä mukana olevia vaikuttajia.