Etsi

Irlanti, Dublin
18.04.2018 - 07:00 - 22.04.2018 - 16:00
Muut tapahtumat

Vantaan ja Espoon Yrittäjien yrittäjämatka Irlantiin, Dublin

Vihreän saaren pääkaupunki on yhtä hyväntuulinen kuin sen asukkaatkin. Vieraanvaraiset irlantilaiset ovatkin rennompia kuin brittiläiset serkkunsa. Välimatkat kaupungilla ovat lyhyitä ja jalkaisin pääsee lähes kaikkialle. Koko Irlannin suosituin vierailukohde on Guinness Storehouse, jossa tutustutaan tumman ja vahvan oluen historiaan, tekotapaan ja makuun. Jamesonin viskitehtaalla on myös omat kannattajansa.

Liffey-joki jakaa Dublinin kahteen osaan. Eteläpuolelle jää vilkas yöelämän alue Temple Bar ja Grafton Streetin liikkeet. Dublinilaiset eivät tingi vapaa-ajastaan, sillä musiikki, pubit ja Guinness kuuluvat arjen rutiineihin. Kaupungin pohjoispuolella ovat pääkatu O’Connell Street ja uuden Dublinin symboli, vuonna 2003 pystytetty The Spire. Croke Park stadionin vierailua aikana pääsemme myös itse kokeilemaan kelttipelejä. Matkan aikana vierailemme myös kauniissa Wicklown maakunnassa ja Dublinin pohjoispuolella Howthin kalastajakylässä. Tervetuloa ihastumaan Irlantiin!

Alustava matkaohjelma:

18.4.2018 keskiviikko Dublin kaupunkikierros, Guinness panimo

Lähtö Helsingistä Finnairin aamulennolla Dubliniin klo 8.20–9.30. Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa! Suomalainen opas ja paikallinen yrittäjä Kira Mäkelä on kuljettajan kanssa ryhmää vastassa Dublinin lentoasemalla. Kira toimii ryhmän oppaana koko matkan ajan. Hänellä on omistanut 11 vuoden ajan matkatoimiston Irlannissa, joten maa ja sen yrityskulttuuri on tullut tutuksi. Kira kertoo matkan aikana yrittäjän arjesta Irlannissa.

Teemme aluksi Dublinin kaupunkikierroksen. Sen aikana tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Näemme pääkatu O’Connell Streetin, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta. Käymme myös Silicon Valley of Europessa, jossa sijaitsee mm. Googlen ja Yahoon isot toimipisteet.

Vierailu Guinnessin panimolla
Yhteinen lounas & vierailu Guinness Storehouse Visitor Experience keskuksessa, jossa tutustutaan Guinness oluen historiaan ja valmistukseen. Tutustumiseen kuuluu myös ohjelmanumerona ns. ’Perfect Pint’. Siinä ryhmäläisille opetetaan kädestä pitäen se, miten lasketaan täydellinen tuopillinen Guiness olutta hanasta lasiin. Tästä saa sitten diplomin mukaansa – jos tehtävästä kunnialla suoriutuu. Kierros päättyy Gravity Bar näköalabaariin, josta aukeaa mahtavat näköalat Dublinin ylle. Baari on 360-asteessa ympyränmuotoinen ja 150 m korkeudessa. Kuljetus hotellille (hotellitiedot matkaohjelman lopussa).

Illalla lähdemme viettämään irlantilaista iltaa Johnnie Fox’s pubiin. Illan ohjelmassa on ruokaa, juomaa, perinteistä irlantilaista musiikkia ja Riverdance-tyylistä tanssia. Paluu hotellille puolen yön aikaan.  

19.4. torstai Business-iltapäivä

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa.

Iltapäivällä business-ohjelmaa. Suurlähetystövierailu, jossa ryhmä tapaa myös paikallisen yrittäjän. Kahvi/tee tarjoilu. Tämän jälkeen yrityskäynti Lily’s Eco Clean http://www.lillysecoclean.fi. Kahden suomalaisnaisen perustama yritys, jolla tuotteena ekologinen pesu- ja puhdistusainesarja. Pieni tehdas sijaitsee lähellä Dublinia. Loppupäivä vapaata aikaa.

20.4. perjantai  Wicklow

Lähtö aamiaisen jälkeen kohti Wicklown maakuntaa, jonka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Dublinista etelään. Wicklown maakuntaa sanotaan usein Irlannin puutarhaksi, eikä suotta, sillä matkan varrella nähdään vihreitä puutarhamaisia laaksoja ja jylhiä vuoria.

Aamupäivällä saavutaan Glendalough-laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella. Aueen luonto on sanoin kuvaamattoman kaunis.

Glendaloughista matka jatkuu Avocan kylään kauniiden vuoristomaisemien ja kahden joen kohtauspaikan Meeting of the Waters maisemien kautta. Avocan kylässä sijaitsee ihana Avocan mylly ja villakehräämö. Opastettu kierros kehräämöllä ja tutustumista alueen yrittäjiin. Aikaa ostoksille myymälässä.

Lounas Avocan viihtyisässä kahvilassa. Paluu Dubliniin, päiväretken pituus noin 8 tuntia.

21.4. lauantai  Croke Park Stadion, GAA museo ja kelttipelit

Aamiainen hotellissa.

Klo 9.45 lähdemme tutustumaan Croke Park Stadioniin ja GAA museoon. Croke Park stadionkierroksen aikana tutustumme kelttiläisten pelien, Gaelic Footballin ja Hurling-maahockeyn historiaan Irlannissa. Pelejä on pelattu koko saaren kattavassa jokavuotisessa All Ireland Gaelic Games turnauksessa lähes sadan vuoden ajan Irlannin itsenäistymisen jälkeen.

Pääsemme kokeilemaan GAA klubilla kelttipelejä. Ensin ne esitellään klubilla, jonka jälkeen ryhmä pääsee kentälle kokeilemaan pelaamista. Lopuksi tullaan takaisin klubin baariin, jossa on mahdollista harjoitella irlantilaista kansantanssia. Tämän jälkeen lähdemme lounaalle Irlannin vanhimpaan pubiin Brazen Headiin. Loppupäivä vapaata aikaa.

Läksiäisillallinen klo 19 alkaen hotellin lähellä sijaitsevassa Urban Brewing / Stack A ravintolassa. https://www.urbanbrewing.ie/story/

Tämä ravintola on vasta avannut uudelleen ovensa. Yläkerrassa ns.minipanimo, josta tulee suoraan oluthanat alakerran baariin. Kellarikerroksessa sijaitsee upea kellariravintola.

22.4. sunnuntai Kotimatka

Aikainen aamiainen hotellissa. Kuljetus Dublinin lentokentälle, josta Finnairin lento Dublinista Helsinkiin klo 10.25–15.25. Slán Abhaile! Näkemiin!

Majoitus koko matkan ajan

Trinity City Hotel * * * * Pearse Street, Dublin 1, www.trinitycityhotel.com Tel:  +353-(0)1-648 1000

Trinity Capital hotelli sijaitsee Dublinin keskustassa, Trinity College yliopiston vieressä, viiden minuutin kävelymatkan päässä Temple Bar alueelta ja Grafton Street kävelykadulta. Kaikki keskustan nähtävyydet, kaupat ja ravintolat lyhyen kävelymatkan päässä. Hotellissa on 195 huonetta. Huoneet on varustettu erinomaisesti ja sisustettu modernisti, mutta värikkäästi. Varusteina on kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet, tallelokero ja teen/kahvinkeittovälineet. Hotellissa on kokoustilat, jossa on luonnonvalo ja erinomaiset kokousvälineet. Yleisistä tiloista löytyy viihtyisä itämaisia tunnelmia henkivä Café Cairo ravintola ja baari. Tyylikäs ja moderni hotelli mitä parhaimmalla paikalla Dublinissa!

Matkan ajankohta  18. – 22. huhtikuuta 2018

Matkan kokonaishinta  1395 €/hlö

Matkan hintaan sisältyy      

 • suora Finnairin lento Helsinki–Dublin–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • matkatavara ruumaan 1 matkalaukku/matkustaja max 23 kg
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • kuljetukset tilausajobussilla ohjelman mukaisesti
 • suomalaisen oppaan palvelut kohteessa
 • irlantilainen ilta Johnnie Fox’s pubissa sisältäen illallisen, ruokajuomana lasillinen viiniä/olutta
 • ateriat: lounas Guinness panimolla, kahvi/tee tarjoilu Suurlähetystössä, lounas Avcassa, lounas Brazen Head, illallinen Urban Brewing ruokajuomana lasillinen viiniä/olutta
 • retket, yritysvierailut ja sisäänpääsyt matkaohjelman mukaisesti
 • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 320 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat Finnairin lennoilla menopaluu 40 €/hlö
 • muut palvelut

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä.

Hinnat perustuvat lokakuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Sitovat ilmoittautumiset Espoon Yrittäjiin 26.1.2018 mennessä '); // -->  tai puh. 010 422 1400