11.9.2017 klo 09:46
Uutinen

Vantaalla positiiviset tulevaisuuden odotukset

Yritysbarometrin mukaan yleiset suhdanneodotukset ovat Vantaalla entisestään nousussa. Odotukset ovat valtakunnan keskiarvoa korkeampia ja myös nousukäyrän kulma jyrkempi kuin keskimäärin, iloitsee Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja Esa Mänttäri.

Myös odotukset henkilökunnan määrässä ovat yhä selkeässä kasvussa. Saldoluku eli niiden, jotka aikovat lisätä henkilökuntaa ja sitä vähentää aikovien erotus, on Vantaalla 34, kun se koko maassa on puolet siitä. Työllistämisnäkymät ovat Vantaalla selvästi Espoota ja Helsinkiä optimistisemmat.

Vantaan osalta odotukset tulevaa kohtaan ovat nousseet keväästä ja ovat muuta maata korkeammalla tasolla. Ikävänä poikkeuksena on niiden pk-yritysten osuuden kääntyminen laskuun, jotka aikovat kasvaa joko voimakkaasti tai mahdollisuuksien mukaan. Kasvuaikeita on kuitenkin yli puolella vastanneista vantaalaisyrityksistä.

Yritysten kehittämistarpeista niin koko maassa kuin myös Vantaalla tärkein osa-alue on markkinointi ja myynti. Vantaalaisista kolmannes pitää johtamista tärkeänä kehittämiskohteena. Koko maassa niin ajattelee vain alle viidennes vastaajista.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä Pk-yritysbarometrista, joka julkaistiin tänään. Syksyn 2017 Pk-yritysbarometri perustuu 4 700 pk-yrityksen vastauksiin. Pk-yritysbarometri julkaistaan kaksi kertaa vuodessa. Se kuvaa pk-yritysten odotuksia vuoden eteenpäin.

Lisätietoja
Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
puh. 0400 557 411
esa.manttari@vantaanyrittajat.fi

Vantaan Yrittäjät on vantaalaisten pk-yritysten edunvalvontajärjestö. Vantaan Yrittäjät toimii asiantuntijana ja vaikuttajana parantaen pienten ja keskisuurten yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä. Yhdistyksessä on jäseniä lähes 2000.