Etsi

Järjestö

Oskari Åvallista vuoden nuori yrittäjä

Pääkaupunkiseudun Vuoden 2018 nuoreksi yrittäjäksi on valittu Oskari Åvall. Åvallin yritys on Grips Garage Oy. Yritys on erikoistunut erityisesti englantilaisten klassikkoautojen entisöintiin, huoltoon ja myyntiin.

Yrittäjä aloitti kunnostamaan isänsä maahantuomaa vuoden 1956 MG MGA Roadsteria 18-vuotiaana. Entisöintiin meni puolitoista vuotta aikaa. Tarkka työ kannatti ja auto sai mm. näyttelypalkinnon ja sana taitavasta entisöijästä lähti kiertämään.

Entisöintitöitä alkoi tulla niin paljon, että Åvall perusti oman yrityksen 20-vuotiaana. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, yritys työllistää hänen lisäkseen viisi kokopäiväistä sekä kaksi osa-aikaista työntekijää. Liikevaihto on tällä hetkellä hieman yli puoli miljoonaa euroa. Korjaamolla tehdään kaikki muut auton kunnostustyöt paitsi maalaus ja kromaus. Ne teetetään alihankkijoilla Suomessa.

Grips Garage Oy on lisäksi ainoa Suomessa toimiva eurooppalaisen Anglo Partsin virallinen varaosien jälleenmyyjä. Varaosamyynnin volyymi on vuodessa noin 150 000 euroa.

Yritys on myös tehnyt yhteistyötä e-Drive Retron kanssa. Tarkoituksena on tuoda ensimmäisenä Suomessa asiakkaille mahdollisuus hankkia aito vanha klassikkoauto varustettuna sähkömoottorilla.

Tulevaisuuden nuori yrittäjä näkee positiivisena. Hän sanookin tietävänsä tarkalleen, mitä tulee tekemään. Uudet rekrytoinnitkaan eivät enää pelota.

Harrastuksesta Suomen johtavaksi entisöintiyritykseksi jalostunut toiminta on Oskari Åvallin intohimo. Vapaa-aikanaankin hän tekee museoajoneuvotarkastuksia Autohistorialliselle Seuralle.

Pääkaupunkiseudun Yrittäjät painotti valinnassaan Åvallin onnistumista erikoisella toimialalla sekä rohkeutta ja positiivista asennetta yrityksensä kehittämisessä.

 

Lisätietoja:

Oskari Åvall
Grips Garage Oy
puh. 050 342 0686

Esa Mänttäri
Vantaan Yrittäjät
puh. 0400 557 411