28.3.2020 klo 09:58
Uutinen

Vetoomus vuokrien anteeksi antamisesta yrittäjille

Kun koronan aiheuttama tilanne on edelleen synkentynyt, Vantaan Yrittäjät vetoaa kaupunkiin, että kaupunki ja sen omistamat yhtiöt pidättyisivät kokonaan yritysten vuokranmaksusta kriisiaikana, jotta yritystoiminnan jatko olisi mahdollista tulevaisuudessa.

Kannanotto 26.3.2020

Kun koronan aiheuttama tilanne on edelleen synkentynyt, vetoamme kaupunkiin, että kaupunki ja sen omistamat yhtiöt pidättyisivät kokonaan yritysten vuokranmaksusta kriisiaikana, jotta yritystoiminnan jatko olisi mahdollista tulevaisuudessa. Kiitämme kaupunkia jo tehdyistä toimista yrittäjien ja yritysten osalta.

Vuokramaksujen siirtäminen ei useimmiten pk-yrittäjille riitä, koska yritysten maksukyky ei korjaudu vaan heikkenee voimakkaasti tänä aikana, jona toimintaa ei ole. Sen takia väliaikainen vuokrien anteeksi antaminen on tarkoituksenmukaista. Jos yritystoimintaa kyetään tänä poikkeusaikana jatkamaan, esitämme huojennusta koronasta aiheutuneen liikevaihdon putoamisen suhteessa.

Toivomme myös kaupungin maksavan laskut yrityksille välittömästi, kun ne on hyväksytty. Sillä kyetään osaltaan ehkäisemään kassakriisin syntymistä.

Vantaa on hyvä kaupunki elää ja yrittää. Pidetään se yhdessä sellaisena.

Esa Niinivaara
puheenjohtaja
Vantaan Yrittäjät ry

Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät ry